Negurã Bunget - Om (2006)

Roemenië
Label: Code666

1. Ceasuri Rele (3:06)
  2. Tesarul de Lumini (12:48)
  3. Primul Om (4:22)
  4. Cunoasterea Tacuta (7:11)
  5. Inarborat (6:22)
  6. Dedesuptul (6:39)
  7. Norilor (3:00)
  8. De Piatra (5:35)
  9. Cel Din Urma Vis (10:03)
  10. Hora Soarelui (5:55)
  11. Al Doilea Om (2:03)
avatar van kobe bryant fan
Geweldige plaat.
Sfeervolle nummer en soms riffs die je de steupen op het lijf kunnen jagen.
De grunts zijn heerlijk, al doen de cleane vocalen me wat minder.
Ruime 4*

avatar van Gloeilamp
Ik ben ook erg onder de indruk van Om. Ik kende de band en dit album al wel van naam, maar ik ben er gek genoeg nooit achteraan gegaan.

20 januari in Nijmegen, ik ben er zeker bij!

avatar van ASman
Een van de BM-klassiekertjes uit de 21e eeuw komt uit...Roemenië.
Negura Bunget maakt op Om een soort van atmosferische black metal aangevuld met ambient passages die bol staan van elementen uit de eigen Roemeense folk-traditie. Hiermee creëert de band meteen een eigen gezicht en sleurt je zo mee door een wilde tocht vol met verrassende wendingen. Een ruwe achtbaanrit in een exotische aankleding of een originele, verfrissende black metal plaat. Beide beschrijvingen zijn van toepassing. Vergeet vooral je riemen niet vast te maken.

avatar van JSPR_G
Net nog eens opgelegd naar aanleiding van het overlijden van Negru. Het blijft een fenomenale plaat, van het allerbeste dat het genre te bieden heeft. De sfeer die deze plaat weet te creëren is toch echt wel uniek. Weinig platen die zo goed mijn volledige aandacht weten vast te houden. Die intro alleen al, qua sfeerzetting kan dat wel tellen.