Liquid Tension Experiment - 2 (1999)

Rock / Metal
Label: Magna Carta

1. Acid Rain (6:36)
  2. Biaxident (7:41)
  3. 914 (4:01)
  4. Another Dimension (9:50)
  5. When the Water Breaks (16:57)
  6. Chewbacca (13:35)
  7. Liquid Dreams (10:50)
  8. Hourglass (4:25)
Woohoo.. ik wou deze nog toevoegen Misschien is deel 1 ook al onderweg?

Iig geweldige muziek.. zeker voor de progmetal fan.... wel helemaal instrumentaal dus misschien niet voor iedereen geschikt.. De techinische hoogstandjes op dit album zijn duizelingwekkend...

avatar van Zelva
Misschien is deel 1 ook al onderweg?

avatar van Carow
Mike Portnoy is écht een goede drummer . 4 ****, beste liedjes zijn Acid Rain en Another Dimension.

avatar van Fianosther
heerlijke cd dit, nog beter dan deel 1, heerlijk doorzweven van technisch hoogstandje naar volgend technisch hoogstandje zonder dat het saai wordt, erg knap! hoogtepunt is toch wel het lange when the water breaks.

avatar van aslan
aslan (crew)
technisch idd hoogstandje 4*, alhoewel ik vrees dat er na een heel aantal luisterbeurten misschien wel een halfje afgaat
(of erbij komt?) ik ga iig op zoek naar deel één

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
Ik vind dit nou typisch een cd waar de muziek maar wat in dienst staat van de technische vaardigheden, iets waar ik bij 'moederband' Dream Theater niet echt last van heb. Jammer...

avatar van UmmaGumma 44
De eerste luisterbeurt maakt een prima indruk... het is alsof ik de muziek van Riverside hoor, maar dan zonder zang..... ik ga hem maar eens een paar keer goed beluisteren!

Joy
halverwege de plaat veranderd het geluid ineens en lijkt het net alsof je naar een of andere bootleg zit te luisteren

begreep er niks van

naja, beetje opschepperige pafmuziek, technisch perfect enzo,maar doet me niks

avatar van UmmaGumma 44
Ik zit bij nummer zes, maar op zich bevalt me de muziek prima...

EDIT: ,,, maar toch... nummer zes en zeven vallen idd wat tegen.... ik skip door naar 8, das wel een lekkere afsluiter....!

Joy schreef:
naja, beetje opschepperige pafmuziek, technisch perfect enzo,maar doet me niks

hmm, dat vind ik niet storend... Verschillende riffs en solo knallen gewoon snel door achter elkaar. Lekker tempo allemaal. Technisch perfect moet standaard zijn. Je gaat als band/artiest toch niet zeggen "nou jongens dit klonk middelmatig, houwe zo."

Dat opschepperige heb ik wel bij Yngwie Malmsteen.

Blij dat er geen zang bij zit van zo'n middeleeuwse knakker (met uiteraard zwart t-shirt) die zijnen vuist naar den hemel heft terwijl hij zingt.

avatar van smash016
van Rippestein schreef:

He he, eindelijk iemand die snapt dat echte metal gewoon óf instrumentaal, óf gegrunt moet zijn!

Misterfool
smash016 schreef:

eh nee. de echt goede metal komt voor mij uit de jaren 70 begin jaren 80 waar er ook gezongen werd. instrumentaal is ook natuurlijk goed. ik heb nooit geschnapst wat iedereen nou aan vind aan dat grunten geef mij maar liever een dream theater of een porcupine tree die lekker hard kunnen rocken maar niet een overkill van luidheid ambiëren.

avatar van smash016
Joy schreef:

begreep er niks van

Inderdaad, nummer 5 en 6 gaan helemaal nergens over. Alsof ze per ongelijk twee nummers van een andere artiest erop hebben gepleurd.

Sowieso is deze cd stukker minder dan deel 1 van LTE. Alleen When The Water Breaks haalt dat niveau hier.

avatar van vin13
Motorpsycho is wat dat betreft een rechtoe rechtaan rockbandje

avatar van BoyOnHeavenHill
Net een fractie minder dan het debuutalbum, met net wat meer matige nummers. Is de titel van When the water breaks een knipoog naar Led Zeppelins When the levee breaks ?

avatar van BoyOnHeavenHill
Citaat van Wikipedia : "During the recording sessions for their second album, John Petrucci had to leave when his wife went into premature labor." Vandaar de titel van track 5. . .

jakkepoes
Retestrak gespeeld vooral live een genot om naar te luisteren.