Yanni - Live at the Acropolis (1994)

Griekenland
Wereld
Label: Private

1. Santorini (6:57)
  2. Keys to Imagination (7:35)
  3. Until the Last Moment (6:37)
  4. The Rain Must Fall (7:24)
  5. Acroyali / Standing in Motion (Medley) (8:51)
  6. One Man's Dream (3:36)
  7. Within Attraction (7:46)
  8. Nostalgia (5:46)
  9. Swept Away (9:22)
  10. Reflections of Passion (5:22)
avatar van LZA
LZA
Ah, leuk dat hier eindelijk wat berichten staan. Ik doe ook maar even een duit in het zakje.
Hiermee in aanraking gekomen op een verre vakantie in Venezuela, lang geleden. Onze gids had deze plaat opgezet in de 4-wheel-drive jeep. Banjerend door de Gran Sabana aldaar kwam deze schitterende multi-instrumentale verzameling helemaal tot leven. Die tocht kreeg een extra dimensie. Eenmaal thuis meteen deze cd gekocht.

Het is allemaal wat zoetsappig en clean, maar Yanni weet vanuit alle mogelijke hoeken van de wereld de beste muzikanten te verenigen om zijn composities live te verkondigen, en kiest daar tevens aansprekende decors voor. Apart.

Samvel Yervinyan (die Armeense voilist) verdient een speciale vermelding; sodeju wat is die gast goed.

avatar van Activa
Ook weer iets dat ik leerde kennen in een ver verleden bij de carhifi, het werd wel eens als demo gebruikt tussen (soms ook wel verschrikkelijke) andere demomuziek.
Heb het daar dus opgevist en geniet er nog steeds van, fraaie registratie met fantastische muziekanten.
Ben hem ook eenmaal live gaan beluisteren en liet toch wel een diepe indruk achter.

horned_reaper schreef:
Dit is gewoon hemels! Magistraal..... glad en gelikt! BINGO! En zo hoort het ook bij dit soort muziek.

Bombast, melodie, emotie en techniek waarvan je haren overeind gaan staan!

Fantastisch!

Ik kan me wel vinden in je omschrijving .