!!! - Myth Takes (2007)

Electronic / Rock
Label: Warp

1. Myth Takes (2:24)
  2. All My Heroes Are Weirdos (3:04)
  3. Must Be the Moon (5:56)
  4. A New Name (4:55)
  5. Heart of Hearts (6:02)
  6. Sweet Life (3:46)
  7. Yadnus (5:13)
  8. Bend over Beethoven (8:06)
  9. Break in Case of Anything (3:39)
  10. Infinifold (5:11)
  11. Myth Takes [Acouth Take] * (2:14)
  12. Bend Over Beethoven [Original Nashville Jam] * (4:03)
  13. Heart of Hearts [The Brothers Mix] * (5:43)
Louden Up Now valt bij mij in de categorie 'vangt veel stof'.
M.a.w. dit is niet een release waar ik een klein vreugdesprongetje van ga maken, maar ik moet eerlijk zeggen dat er toch nog enige nieuwsgierigheid heerst.
Het duurt nog even, dus wie weet gaat er nog wat meer interesse opborrelen.

avatar van T.O.
Lijkt mij wel erg interessant, ook wel apart dat het op Warp uitkomt trouwens.

avatar van itchy
T.O. schreef:
Lijkt mij wel erg interessant, ook wel apart dat het op Warp uitkomt trouwens.

Maxïmo Park en Gravenhurst zitten ook op Warp, zo gek is dat niet.
Ben hier overigens best benieuwd naar!

avatar van gemaster
Na het Lowlands optreden klikte het ineens tussen mij en deze band. Ik kijk hier dus zeer zeker wel naar uit.

Ik ben ook wel benieuwd. De vorige plaat is toch wel erg vet.

Mojo Pin
Chk! Chk! Chk!

Wat een bandnaam hè.

Opener Myth Takes is de aangename funky opener van dit album. Herkenbaar !!! maar toch zeker ook anders dan wat op de voorganger te horen was: puntiger.
Maar daarna vervalt het toch een beetje in het soort nummers zoals we gewend zijn. En hierdoor mis ik af en toe juist wat frisheid in de songs. Veel herkenbare rifjes met hier en daar wat kleine nieuwe dingetjes die niet voldoende zijn om dit album te redden. Bij Must Be the Moon vind ik de funky schwung die het nummer krijgt nog even heel geslaagd en ook Heart of Hearts en Yadnus gaan er zeer prima in, maar voor de rest is het een beetje vlakjes allemaal.
Het kan best aan mij liggen want mijn aanvankelijke enthousiasme over de voorganger werd ook wat getemperd in de loop der tijd en misschien heeft dit album nog wat meer tijd nodig. Maar tot nu toe kan ik er nog niet erg opgewonden van raken.
Een beetje been there done that..., maar ondanks dat toch nog wel een redelijke voldoende in de vorm van 3,5*

avatar van gemaster
Mijn favorieten zijn ook 'Must Be The Moon' en 'Heart of Hearts'. Voor de rest vind ik het weer heerlijk swingend en lost het album al mijn verwachtingen in. Het gaat er bij dit soort muziek toch vooral om of ik mijn kont moet schudden als ik het hoor. Gelukkig voor de Nederlandse maatschappij heb ik dit album nog niet in het openbaar beluisterd.

Ik vind het wel een hele fijne plaat tot nu toe. De opener klinkt een beetje als een willekeurige tv-theme a la !!!. Niet echt een liedje, maar meer een openingstune. Duurt gelukkig niet al te lang. Daarna gaat het gas erop in en horen we !!! zoals we ze beter kennen.

Wat me opvalt zijn de vrouwelijke vocalen in - ik geloof - Heart of Hearts (geeft het nummer iets zwoels en doet me in die zin ook wel denken aan Something Hot van Afghan Whigs) en de herkenbare baslijnen her en der. Ik kan me amper voorstellen dat ze die allemaal zelf hebben bedacht; ik hoor een aantal bekende dingen uit de jaren '70/'80 langskomen. Het klinkt desondanks wel verdomd fijn allemaal.

Ik mis nog een beetje de uitschieters die het vorige album wel had, maar wellicht komen die wel na wat meer luisterbeurten. Doe er een halfje bij, maar misschien dat het ook nog wel 's een 4,5* wordt.

Wat me trouwens wel een beetje tegenstaat zijn de gevoelige liedjes waarop men probeert te zingen. Infinifold (sowieso pretentieuze rottitel) o.a. 'Schoenmaker, blijf bij je leest!', denk ik dan.

lekker!

Ken voorlopig enkel heart of hearts! Dat belooft..
Chk chk chck, meesters in funky dance!

De tweede helft van de plaat is wel wat minder, vind ik. Sweet Life is zelfs van die cliché Red Hot Chili Peppers festivalrock, afgezien van het laatste stuk. Toch een stapje terugwaarts, deze !!!.

avatar van Bill
Heerlijk dit album! Ik kende de band/groep nog niet, dus dit is mijn intro tot !!! maar het smaakt nu al naar meer... veel meer! Dit album is naar mijn mening tot nu toe het lekkerste album wat ik dit jaar gehoord heb. Originele combinatie van diverse genres. Enorm dansbaar. Top!

avatar van remmer
ik ben dit album nu ook aan het beluisteren, maar ik vrees dat dit vooral een band is die me vooral live kan bekoren

avatar van AriTupari
Is ook mijn eerste kennismaking met de groep. Vind dit toch wel zeer de moeite. Wat jammer dat ik hier nog niets van gehoord had. Deze band gaat verder waar LCD Soundsystem (op dance-gebied), the Rapture (op punk/new-wave vlak) stopt.
Gang of Four, Talking Heads,... hoor het hier allemaal in terug. Echt goed
voorlopig een *4, maar weldra een *4,5 denk ik.

avatar van AriTupari
Nee, gaat bij een *4 blijven, vermoed ik.

Prachtig album ! !
Zeker in 'Top 10 lijst 2007'

Fuser
Ik ben zeer verrast door dit album, ik kon ze amper en alleen van naam dus daarom vond ik het welles tijd worden om aandacht aan Chk Chk Chk te geven.
En dat pakte zeer lekker uit. Verschillende muziekgenre's vinden een goede samensmelting op dit album met name de punk/funk elementen zijn heel lekker.
Toch heb je dan spijt dat je ze op lowlands heb gemist..

Persoonlijke favoriet is; All My Heroes Are Weirdos, pff te lekker!! 3,5*

Wel aardig.

avatar van Sybrand
M'n favoriete album van 2007 tot nu toe, al erg vaak beluisterd. Ik kende een paar nummers van vorige albums van ze, dat vond ik leuk, maar dit album vind ik echt fantastisch!

Blijft interessante vrij opwindende band. Bend over Beethoven zit vol ideeën. Track 3 tot 5 zijn een waar funkfestijn. Sweet life is bijna een rocktrack en erg geslaagd naar mijn mening. Alleen die afsluiter vind ik maar wat gebrei.

Ben de nieuwe albums van LCD Soundsystem en !!! tegelijk gaan beluisteren. Waar ik ook de vorige albums van deze 2 bands tegelijk heb beluisterd. Toen vond ik LCD Soundsystem beter, nu ga ik toch volledig voor !!!. Een heerlijke mix van rock, electronic, funk of whatever je het beestje wil noemen. Uitschieters: a New Name, Bend Over Beethoven en Sweetlife. Kan nog groeien naar 4,5*.

avatar van Osiris Apis
Je moet albums niet tegelijk luisteren, klinkt voor geen meter.

servaas
Osiris Apis schreef:
Je moet albums niet tegelijk luisteren, klinkt voor geen meter.

Tegelijk? Als in 'synchroon', welke was eerder klaar?

avatar van remmer
een plaat die je bij de keel grijpt, met je doet wat je wilt (vooral je aan het dansen krijgen). Na die achtenveertig minuten koebellen, dolgedraaide drums en knallende beats moet je toch even naar adem happen. Doch, aanvankelijk vond ik dit een verslavende plaat, maar ondertussen draai ik ze niet meer. Dit blijft vooral een band die je live moet ondergaan.

*3.5

Sven Bersee
Yeah I know

avatar van Yak
Yak
Berichten verplaatst naar !!!

avatar van VanDeGriend
Over de vorige van !!! was ik redelijk enthousiast maar ook weer niet zo dat ik spoorslags naar de winkel gerend ben om deze te scoren. Uiteindelijk toch maar eens meegepakt en hij bevalt zo op het eerste gehoor meer dan uitstekend. Verrassend wel. Hier en daar hoor ik zelfs het jachtige van de vroege Talking Heads doorkomen. Lekker hoor.

avatar van VanDeGriend
Ik heb door mijn enthousiasme voor deze schijf de vorige ook maar weer eens gedraaid maar de vooruitgang die is geboekt is vrij behoorlijk. Veel puntiger en opwindender dan Louden Up Now.

avatar van I-do-not-exist
Heerlijk album dit. Gelukkig dat ik met dit album van !!! begonnen ben, want dit is duidelijk hun sterkste tot nu toe. Met stuk voor stuk geweldig pakkende songs, vooral nrs 4 t/m 9.