!!! - Myth Takes (2007)

Electronic / Rock
Label: Warp

1. Myth Takes (2:24)
  2. All My Heroes Are Weirdos (3:04)
  3. Must Be the Moon (5:56)
  4. A New Name (4:55)
  5. Heart of Hearts (6:02)
  6. Sweet Life (3:46)
  7. Yadnus (5:13)
  8. Bend over Beethoven (8:06)
  9. Break in Case of Anything (3:39)
  10. Infinifold (5:11)
  11. Myth Takes [Acouth Take] * (2:14)
  12. Bend Over Beethoven [Original Nashville Jam] * (4:03)
  13. Heart of Hearts [The Brothers Mix] * (5:43)
Opener Myth Takes is de aangename funky opener van dit album. Herkenbaar !!! maar toch zeker ook anders dan wat op de voorganger te horen was: puntiger.
Maar daarna vervalt het toch een beetje in het soort nummers zoals we gewend zijn. En hierdoor mis ik af en toe juist wat frisheid in de songs. Veel herkenbare rifjes met hier en daar wat kleine nieuwe dingetjes die niet voldoende zijn om dit album te redden. Bij Must Be the Moon vind ik de funky schwung die het nummer krijgt nog even heel geslaagd en ook Heart of Hearts en Yadnus gaan er zeer prima in, maar voor de rest is het een beetje vlakjes allemaal.
Het kan best aan mij liggen want mijn aanvankelijke enthousiasme over de voorganger werd ook wat getemperd in de loop der tijd en misschien heeft dit album nog wat meer tijd nodig. Maar tot nu toe kan ik er nog niet erg opgewonden van raken.
Een beetje been there done that..., maar ondanks dat toch nog wel een redelijke voldoende in de vorm van 3,5*

Ik vind het wel een hele fijne plaat tot nu toe. De opener klinkt een beetje als een willekeurige tv-theme a la !!!. Niet echt een liedje, maar meer een openingstune. Duurt gelukkig niet al te lang. Daarna gaat het gas erop in en horen we !!! zoals we ze beter kennen.

Wat me opvalt zijn de vrouwelijke vocalen in - ik geloof - Heart of Hearts (geeft het nummer iets zwoels en doet me in die zin ook wel denken aan Something Hot van Afghan Whigs) en de herkenbare baslijnen her en der. Ik kan me amper voorstellen dat ze die allemaal zelf hebben bedacht; ik hoor een aantal bekende dingen uit de jaren '70/'80 langskomen. Het klinkt desondanks wel verdomd fijn allemaal.

Ik mis nog een beetje de uitschieters die het vorige album wel had, maar wellicht komen die wel na wat meer luisterbeurten. Doe er een halfje bij, maar misschien dat het ook nog wel 's een 4,5* wordt.

Wat me trouwens wel een beetje tegenstaat zijn de gevoelige liedjes waarop men probeert te zingen. Infinifold (sowieso pretentieuze rottitel) o.a. 'Schoenmaker, blijf bij je leest!', denk ik dan.