Madonna - The Confessions Tour (2007)

Label: Warner Bros.

1. Future Lovers / I Feel Love (8:00)
  2. Like a Virgin (4:12)
  3. Jump (4:53)
  4. Confessions (3:53)
  5. Isaac (6:45)
  6. Sorry (5:03)
  7. Sorry [Remix] (3:44)
  8. I Love New York (5:36)
  9. Let It Will Be (4:45)
  10. Music Inferno (7:41)
  11. Erotica (4:55)
  12. Lucky Star (3:50)
  13. Hung Up (9:50)
EVANSHEWSON
OP de dvd staan meer nummers, o.a. ook Ray of Light dat ik hier erg op mis, vandaar geen 5 maar : 4 ****

Het nummer Music Inferno is machtig; een mix van Disco Inferno (Trammps) en haar eigen super- funknummer Music !!

I Feel Love, van Donna Summer (muziek van Georgio Morroder) is ook ongelooflijk goed geslaagd.

Maar ik herhaal dat de dvd in dit geval sterk te verkiezen valt om erg voor de hand liggende redenen.

avatar van Thunderball
Waren het niet dat wanneer je de cd koopt je de dvd er gratis bij krijgt, maar andersom niet (erg vreemde verkoop vind ik!).

Ik heb hem een half jaar geleden gekocht voor nog geen tien (!) euro bij mediamarkt Rotterdam. Het gekke was dat wanneer je alleen de dvd kocht (dus zonder cd) je veel meer kwijt was!

tuktak
ach madonna heeft wel iets, de kwaliteit van haar albumreleases vind ik ook nog best opmerkelijk hoog voor zon popartieste. ookal luister ik er dan toch nooit veel vaker dan een paar keer naar.
voor op de radio vind ik het best acceptabel. alleen ja, live, tjah wat moet je er eigenlijk van vinden. dan hoort het meer op dansmeter.nl oid. al is het voor een dansvoorstelling natuurlijk ook uitermate matig. uiteindelijk is het van alles een beetje, en dus net niks.
maar het publiek betaald hier blijkbaar graag flinke bedragen voor, dus het zal wel iets bevatten wat ik niet begrijp.
ok, live-concerten zijn opzich altijd leuk door de sfeer en de massa, een avondje uit. maar toch staat het me op een of andere manier een beetje tegen dat grote muziekartiesten hier zo makkelijk mee weg komen.

Deze cd met bijbehorende dvd heeft zeer, zeer goede recensies gehad in de UK. In de trend van Madonna op de toppen van haar kunnen. Technisch zeer goed, don't miss it, etc. etc.: vrijwel alleen maar 5,0* Opvallend.

Misschien zijn sommige Nederlanders (ook hier op Musicmeter) toch wat te cynisch en smijten ze te makkelijk met 2,0* (vaak zonder te luisteren / kijken)?

tuktak
muziek becijferen is puur relatief, zo ook het geven van 5* door zogenaamde toprecencenten binnen de muzikale elite...

Na het zien van the confession tour kan ik alleen maar concluderen, dat dit echt geweldig vakwerk is van de queen of pop. Of het nu wel of niet helemaal live is, dat maakt totaal niks uit. Deze show had door niemand beter gemaakt kunnen worden dan Madonna zelf.

avatar van Youri
Het wordt tijd voor een nieuwe album met nieuwe tracks dan al dat oude uitmelken. Hard Candy komt 28/4 uit en 4 minutes is al op You Tube te vinden.

avatar van Leander1991
1 woord is hier slechts al voldoende: POWERGRIET

t-h-y-$
EVANSHEWSON schreef:

Op Live dvd's staan altijd meer tracks dan op de cd

avatar van sq
sq
Inmiddels voor 6,49 (CD+DVD) bij de play.com. Al die liveplaten zakken na een tijdje in prijs. Ik heb m nu dus ook pas gekocht.

Dit is toch wel een enorm goed optreden geweest. Ik heb er wel spijt van dat ik toen niet gegaan ben. Daarbij vind ik niet alleen dus het beeld van de DVD als toegevoegde waarde maar (vooral ook) de muziek. Vooral het mengen van nummers met de disco-classics en het spelen met baslijnen in haar eigen nummers (Like a Virgin bijvoorbeeld ook) is echt niet te missen voor de fan.

Live is dat spelen met de versies trouwens wel iets van alle tijden geweest bij Madonna. Ik zou wel een denkbeeldige live-plaat van Madonna willen hebben met alle versies van Holiday die ze ooit maakte. Juist misschien wel naar aanleiding van deze plaat. Want dát is wat ik wel een beetje jammer vind; dat ze na meer dan 20 jaar dé afsluiter en niet zelden het hoogtepunt uit de set heeft gelaten; juist in deze context (de oude disco) zou het zo leuk zijn dat ze bijvoorbeeld het nummer nog een keer zou brengen op de wijze waarop het ooit was; het was haar eigen bijdrage aan de disco-dancefloor waar ze nu op terugkijkt.

TheArtfulDodger
In 2006 heb ik deze show gezien in de Arena. Helemaal achterin stond ik deze keer en Madonna
was nu maar een paars poppetje in de verte. Wat ik wel redelijk goed kon zien was Madonna die
Live To Tell zong, hangend aan een kruis. Buiten het stadion stond een groepje strenggelovige
mensen te protesteren tegen deze godslastering. Raar, want in haar vorige show zong ze nog
het nummer Lament, zittend in een elektrische stoel.

En daar kraaide geen haan naar.

avatar van Darkzone
Gisteren de digipack cd/dvd ontvangen en vandaag de dvd opgezet. Wat een geweldige show icm geweldige nieuwe arrangementen van oude Songs en mix met Disco klassiekers en gastzangers. Minder groot verschil tussen live zang en playback. Geweldige overgang van Confessions in Live To Tell. Des te zonde dat laatstgenoemde ontbreekt op de cd. Terwijl het weer een zegen in dat Ray Of Light óók ontbreekt

avatar van Darkzone
Heerlijk opzwepende cd waarbij oude disco naadloos gemixt worden in een moderne setting en Arabische muziek weer overgaat naar een heerlijk pulserende Sorry, die meer weg heeft van de PSB Maxi-mix dan van de wat saai klinkende album versie als je die 2 tracks zou vergelijken.
De remix van Sorry die hierop volgt snap ik dan niet. Had dan Live To Tell op de cd gezet.
Maar verder vind ik dit een van de beste live albums die ik ken.
Waar dan de relatief lage waardering weer vandaan komt?