Madonna - The Confessions Tour (2007)

Label: Warner Bros.

1. Future Lovers / I Feel Love (8:00)
  2. Like a Virgin (4:12)
  3. Jump (4:53)
  4. Confessions (3:53)
  5. Isaac (6:45)
  6. Sorry (5:03)
  7. Sorry [Remix] (3:44)
  8. I Love New York (5:36)
  9. Let It Will Be (4:45)
  10. Music Inferno (7:41)
  11. Erotica (4:55)
  12. Lucky Star (3:50)
  13. Hung Up (9:50)
Opvallend snel na haar vorige live-cd dus weer eentje.
Madonna moet het live natuurlijk van de visuele aspecten hebben dus je kunt je afvragen wat de toegevoegde waarde is van live-albums in haar geval.
Allereerst een leuk souvenir voor de mensen die er bij waren zoals ik hierboven las. Maar dat gaat eigenlijk altijd wel op voor live-opnamen. Die zijn altijd leuk als je er bij geweest bent.
Vooruit: ook voor buitenstaanders kan het een leuke aanvulling zijn. Net even andere versies en voor sommigen is dat gewoon leuk erbij te hebben. De opnamekwaliteit is daarbij heel redelijk dus ach waarom ook niet.
Voor Madonna liefhebbers als ikzelf is dit dus heel aardig te horen allemaal (en ik ben er niet bij geweest). Maar net als bij de vorige live-cd: leuk voor een paar keer en meer ook niet, dan toch liever de reguliere albums.
Gelukkig zit er een dvd bij en daar heeft iedereen in het geval van Madonna meer aan denk ik.

avatar van sq
sq
Inmiddels voor 6,49 (CD+DVD) bij de play.com. Al die liveplaten zakken na een tijdje in prijs. Ik heb m nu dus ook pas gekocht.

Dit is toch wel een enorm goed optreden geweest. Ik heb er wel spijt van dat ik toen niet gegaan ben. Daarbij vind ik niet alleen dus het beeld van de DVD als toegevoegde waarde maar (vooral ook) de muziek. Vooral het mengen van nummers met de disco-classics en het spelen met baslijnen in haar eigen nummers (Like a Virgin bijvoorbeeld ook) is echt niet te missen voor de fan.

Live is dat spelen met de versies trouwens wel iets van alle tijden geweest bij Madonna. Ik zou wel een denkbeeldige live-plaat van Madonna willen hebben met alle versies van Holiday die ze ooit maakte. Juist misschien wel naar aanleiding van deze plaat. Want dát is wat ik wel een beetje jammer vind; dat ze na meer dan 20 jaar dé afsluiter en niet zelden het hoogtepunt uit de set heeft gelaten; juist in deze context (de oude disco) zou het zo leuk zijn dat ze bijvoorbeeld het nummer nog een keer zou brengen op de wijze waarop het ooit was; het was haar eigen bijdrage aan de disco-dancefloor waar ze nu op terugkijkt.