Madonna - The Confessions Tour (2007)

Label: Warner Bros.

1. Future Lovers / I Feel Love (8:00)
  2. Like a Virgin (4:12)
  3. Jump (4:53)
  4. Confessions (3:53)
  5. Isaac (6:45)
  6. Sorry (5:03)
  7. Sorry [Remix] (3:44)
  8. I Love New York (5:36)
  9. Let It Will Be (4:45)
  10. Music Inferno (7:41)
  11. Erotica (4:55)
  12. Lucky Star (3:50)
  13. Hung Up (9:50)
En voor de liefhebbers de nummers die te vinden zijn op de bijbehorende dvd:

Future Lovers / I Feel Love
Hung Up

aERodynamIC schreef:

I Feel Love

Watwatwat?

is dit het nummer wat ik denk dat het is (Donna Summer)?

Zou me niets verbazen. De suggestie van die baslijn werd ook al gewekt in een van de nummers van Confessions.

Ik ben eigenlijk wel heel benieuwd naar die DVD. Bedankt voor het toevoegen, Aero, anders had ik niet eens geweten dat ie bestaat (had er ook nog niets over gezien op de Madonna mailinglist).

avatar van musicfriek
Confessions is haar beste album ooit, dus ook wel benieuwd naar die dvd!

avatar van Pauluzz de BK
en idd. I feel love is idd. de i feel love van donna summer.
(die min of meer gesampled wordt in future lovers)

de tour was erg okay, ben benieuwd naar de registratie op DVD..

sq
Kijk, daar heben we wat aan; iemand die er bij was Volgende keer toch maar weer zelf gaan.

avatar van LittleBox
Is dit het concert dat ze laatst uitzonden op Nieuwjaarsdag op Nederland 3? Openingsnummer was prima maar verder valt toch op dat de liedjes niks om het lijf hebben en dat geldt ook voor haar zangkwaliteit. Meest gehoorde opmerking van mensen die 'erbij waren geweest': het was een mooie show. Precies. Het is niet meer dan dat.

sq schreef:

twee keer zelfs. en twee keer vooraan. I loved it. En dat terwijl ik geen diehard fan ben, maar als je daar staat MOET je wel mee doen. Volgende keer weer en weer vooraan graag

LittleBox schreef:

Ach, het heeft niet veel om het lijf, maar het is wel ontzettend lekker. Af en toe. En daarna snel weer verantwoord Joanna Newsom aanzetten

avatar van Thunderball
Ik was vd zomer ook bij het concert en als niet-fan vond ik het vrij saai en eentonig.

In twee uur tijd maar een handjevol aan hits en alle nr's voorzien van dezelfde discodreun gaat na een tijdje wel vervelen.

Het concert wat vorig weekend op de TV werd uitgezonden gaf wat dat betreft een perfecte weergave (hoewel in het echt meer opvuldansnr's waren, zodat Madonna zich telkens om kon kleden).

Deze cd en dvd zijn dus inderdaad van de afgelopen tour.

nijme255@adsl

avatar van musicfriek
overbodige release

Voor jou misschien, voor anderen niet. Lekker kort door de bocht weer

sq
Zo is dat, friek! Zodra dat mogelijk is komt deze overbodige release in mijn collectie.

avatar van Thunderball
overbodige release

Voor de fans niet, of voor iemand, zoals ik, die er bij was een leuk souvenir!

overbodige post

Opvallend snel na haar vorige live-cd dus weer eentje.
Madonna moet het live natuurlijk van de visuele aspecten hebben dus je kunt je afvragen wat de toegevoegde waarde is van live-albums in haar geval.
Allereerst een leuk souvenir voor de mensen die er bij waren zoals ik hierboven las. Maar dat gaat eigenlijk altijd wel op voor live-opnamen. Die zijn altijd leuk als je er bij geweest bent.
Vooruit: ook voor buitenstaanders kan het een leuke aanvulling zijn. Net even andere versies en voor sommigen is dat gewoon leuk erbij te hebben. De opnamekwaliteit is daarbij heel redelijk dus ach waarom ook niet.
Voor Madonna liefhebbers als ikzelf is dit dus heel aardig te horen allemaal (en ik ben er niet bij geweest). Maar net als bij de vorige live-cd: leuk voor een paar keer en meer ook niet, dan toch liever de reguliere albums.
Gelukkig zit er een dvd bij en daar heeft iedereen in het geval van Madonna meer aan denk ik.

herman schreef:

overbodige post

Overbodige opmerking,,,

avatar van Matys
Ondanks dat er flink wat aan gesleuteld is, een erg goede release. Wel erg jammer dat Live to Tell is geknipt, Confessions is een interlude voor dit nummer. Daardoor komt het nogal droog over. Verder mis ik wel Forbidden Love en Ray of Light, die laatste zou ik erg graag in de plaats van I Love New York gezien hebben (misschien werd er teveel in gescholden).
Hoogtepunt is toch wel Future Lovers/Forbidden Love, een perfecte combinatie van twee geweldige nummers.

EVANSHEWSON
Zéér professionele dame, die Madonna. Een live-plaat na haar Confessions cd, mààr wat voor één.
Dit is één grote wervelende show, topkwaliteit, muzikaal goed uitgekiend en gebalanceerd.
Je moet wèl de DVD versie hebben, want ZIEN is hier zo veel meer dan enkel HOREN !
De DVD versie schat ik dan ook stukken hoger in dan de live-elpee.
Madonna is een showmadame en je moet dat dus gewoon niet alleen horen maar vooral : ZIEN !

avatar van Wib0__
Een leuk live album van Madonna!
Het concert had ik al gezien op tv, wat een show, die bleef boeiend!
Ze is ook eén van de enigste artiesten die ook echt goed live kan zingen.

madonnagirl3
Super cd!1
en super show!
een 5.0

avatar van VanDeGriend
Weer een liveplaat? Was die I'm going to tell you a secret van even terug ook al niet zoiets ? Wat is het verschil?

Ik heb pas geleden een stukje van haar show op televisie gezien.
Nog steeds altijd even verrassend.
Ik denk niet dat er ooit nog een vrouwelijke artiest komt die Madonna overtreft.
Niet voor niets The Queen of Pop.

VanDeGriend schreef:

Dat vind ik ook een beetje opmerkelijk ja.
Madonna is sowieso geweldig, maar hoe geweldig een artiest ook is 2 live-albums zo snel na elkaar uitbrengen levert toch de nodige vragen op.
Mischien dat het vorige live-album niet naar verwachtingen voldeed qua playlist en verkoopcijfers?

SoundWave schreef:

Dat vind ik ook een beetje opmerkelijk ja.

Het zijn ook niet echt live albums. Je moet ze vooral zien als de extra's van de DVD's.

En verder is er niks mis met haar verkoopcijfers . American Life verkocht wat minder maar na Confessions zit het weer goed met haar.

avatar van Hans Brouwer
De desbetreffende dvd is nu te koop voor € 13,95 bij de Mediamarkt. Afgelopen donderdag heb ik er een poosje naar staan kijken. En toch kon ik niet tot een koopovereenkomst overgaan . En weet U waarom niet Ik vind die dansers, die kerels in zo'n leren pakje, die zich slaafs aan de Queen of Pop lijken te onderwerpen, met één woord gezegd walgelijk . Zonde, zonde, zonde !! Lieve Madonna, U kunt in Uw eentje wel een stadion vol enthousiast publiek plat spelen. Ik zou U daarom dus willen toe schreeuwen, ontsla die kerels en "Do It On Your Own" .

Een welgemeend advies van een trouwe Madonna fan .

avatar van kaztor
SoundWave schreef:

Easy money.

EVANSHEWSON
Hans Brouwer schreef:

Een welgemeend advies van een trouwe Madonna fan .

Danst ze met een bende mietjes dan ? haha - of met Jeannetten zoals we dat hier in Vlaanderen noemen ?

Ik heb de dvd wèl aangekocht en vind hem zeer leuk. Eigenlijk is Madonna mét beeld altijd een tikkeltje leuker dan zonder !
Niet dat ik haar bijster mooi vind of zo, maar ze heeft wel een aparte uitstraling - die Kylie Minogue eigenlijk ook heeft, maar dat is dan een veel - sorry voor platte uitdrukking - lekkerder wijf !

De cd wil ik hier niet bespreken, jammer dat muziek dvd's hier niet besproken worden !

Ik vind het concert heel goed.. dus de DVD ook wat beter dan de CD He tis een mooie show met lekkere meezingers... de DVD is beter dan de cd.. die heeft tg net dat ene wat het leuker maakt

ik weet het al!! Beeld!! (i)

het concert zelf.. de zangkwaliteiten en de liedjes.. een 3,5

voor de DVD een 4,5

avatar van Matys
Lucky Star met de bass van Hung Up is werkelijk geniaal! Hoe een simpel-niets-om-het-lijf liedje uit 1983 getransformeerd wordt tot een hedendaagse 'killer' en naadloos overloopt in Hung Up: geweldig!!!