120 Days - 120 Days (2006)

Noorwegen
Rock / Electronic
Label: Smalltown Supersound

1. Come Out, Come Down, Fade Out, Be Gone (8:50)
  2. Be Mine (4:14)
  3. C-Musik (7:22)
  4. Sleepwalking (3:28)
  5. Get Away (4:40)
  6. Keep on Smiling (5:30)
  7. Lazy Eyes (4:40)
  8. Sleepless Nights #3 (3:03)
  9. I've Lost My Vision (11:25)
  10. Sleepwalking [120 Days Remix] * (8:00)
  11. Come Out, Come Down, Fade Out, Be Gone [T.A.KAUKOLAMPI Remix] * (9:33)
  12. Come Out, Come Down, Fade Out, Be Gone (Reconstructed by Secret Machines) * (6:07)
  13. Come Out, Come Down, Fade Out, Be Gone [Mental Overdrive Remix] * (9:14)
Echt een geweldige plaat dit. Een beetje krautrock, wat Primal Scream/Madchester-invloeden en lekker zweven maar. Misschien moet er, de kerstgedachte indachtig, maar een halfje bij.

avatar van Lukas
Hmm, valt me nog niet mee. Het begint vrij aardig, maar daarna kan het me eigenlijk niet echt meer boeien. Voorlopig 2.5*, herkansing volgt.

avatar van jorisbeltsin
Een frisse maar tegelijk retro klinkende plaat. Ik vind hem geweldig! Doet me denken aan Joy Division en een klein beetje aan U2.

Aan de stemverdeling te zien is het een beetje een 'alles of niets'-album.

avatar van Martin Visser
ik heb deze plaat nu twee keer gedraaid en ik ben wel enthousiast. lekker afwisselend. zowel donkere Joy Division-achtige kanten, maar ook iets lichtvoetiger Kraftwerk-achtig werk. Ik luister met plezier nog eventjes verder.

avatar van Toon1
Dit plaatje biljft geweldig. Ik ken het nu al maanden maar ik blijf het maar draaien. Vooral het openingsnummer is echt fantastisch. Beste plaat van 2006 wat mij betreft (alleen jammer dat ik dat pas in 2007 ontdekte) Heerlijk

Voor mij ook zeker een van de beste platen van 2006 Sowieso de beste rockplaat van 2006 (en 2007 tot nu toe).

avatar van levenvergeten
Hij staat nu in de luisterpaal, en ik beluister 'm. Erg goede muziek.

lekkere plaat inderdaad. zaterdagavond staan ze op Motel Mozaique in Rotterdam

Via motelmozaique-site pas geleden aan de band gekomen. Ik luister het nu al regelmatig de afgelopen weken en vind het echt 1 van de beste cd's vad het afgelopen jaar.
Bovendien ga ik ze morgen zien op Motel Mozaique!

avatar van Martin Visser
en, wat vond je? ik vond ze eigenlijk wel heel erg goed. ze klonken als een geoliede machine en speelden mijn favoriete nummers. en ze waren in staat al zo aanstekelijk te spelen dat mensen om 20.30 uur al stonden te dansen. hartstikke leuke band die wel meer aanhang verdient.

avatar van gemaster
Toch wel erg lekkere muziek dit. Klink heerlijk retro, zonder dat het gedateerd lijkt. Aan de andere kant heb ik er moeite mee om de liedjes afzonderlijk te herkennen. Na een minuutje of 40 verlies ik dan ook vaak mijn interesse.

Dikke 3,5* en het beste nummer is de openingstrack.

jean maurice
alweer een geweldige nieuwe band uit Scandinavië wat een debuut! een band die zeker een grote toekomst wacht, want als je in staat bent om zo'n debuut af te leveren dan heb je gewoon veel talent. natuurlijk klinkt deze plaat een beetje retrospectief maar welke band doet dat niet in deze tijd? en toch vind ik dat 120Days in staat is orgineel te zijn je hoort hier en daar uiteraard echo's van U2 denk aan het nummer keep on smiling, waar de vocalen echt doen denken aan een heel erg jonge Bono! maar eerlijk gezegd vind ik dat nu juist zo goed aan ze, ze kunnen dat oude eighties gevoel bij je oproepen, een warm gevoel en toch hoor je ook weer dat deze plaat uit 2007 is en dan die drummachine die ze gebruiken! echt prachtig, ik kijk reikhalzend uit naar hun nieuwe schijf die volgens eigen zeggen medio 2008 zal verschijnen,
dit debuut album is een aanrader voor iedereen die net als ik een beetje is blijven hangen in de eighties en voor de jongeren gewoon een verfrissende plaat.

avatar van Toon1
Ik ben niet blijven hangen in de eighties, maar ben wel een jongere dus het zal dat zijn . Ik hoor hier ook invloeden van krautrock en primal screamin (waar ik wel beiden heel veel van houd), zoals herman al vermeldde. In ieder geval; deze plaat blijft meesterlijk! Die 4.5* blijft dus mooi staan.

jean maurice
ja grappig Toon ik vind het ook een geweldig album zo zie je maar dat leeftijd er niet toe doet als muziek goed is dan is het gewoon tijdloos toch? trouwens de term krautrock is ook alweer van een latere tijd, ik moest even nadenken wat je bedoelde, in de jaren tachtig maakte je gewoon muziek en die hokjes had je toen nog niet zo, je had gewoon disco, reaggee en rock, trouwens als je kautrock goed vindt moet je het album van The Early Years eens beluisteren

avatar van Toon1
Ik ben NIET blijven hangen in de eighties bedoelde ik dus (bericht aangepast)

Martin Visser schreef:

Ik vond het uiterst vet! Was voor mij 1 van de hoogtepunten van motelmozaique (met Akron Family en The Bees). Ook ik kwam aan de band via de motelmozaique site. Mijn broer (die de band nog totaal niet kende) en ik stonden vanaf het begin al te dansen, helemaal vooraan in het midden. Het samenspel was erg goed, de emotie in de stem van de zanger duidelijk aanwezig. Niet vaak elektronische muziek zo goed live vertolkt gezien! Ze speelden de nummers die ik ook goed vond, en dat nieuwe nummer wat ze 'voor het eerst voor publiek' speelden was een erg lekker dansnummer!
Ik luister de plaat nog geregeld. Voor mij zeker een van de toppers van 2006!

Lost Highway
Dit album heeft weinig aandacht gekregen bij de release; onbegrijpelijk.
Beslist één van de beste en meest interessante debuutalbums van de voorbije jaren, wat een klepper!
Band met een geweldige eigen sound.

perfume
een heerlijk album!! zoals eerder gezegd lekker retro! maar dat zit wel goed! veelbelovend is dit bandje zeker!

avatar van freddze
Come Out, Come Down, Fade Out, Be Gone lijkt wel een nummer dat door Robert Smith samen met Jean Michel Jarre geschreven is!!
Wat mij betreft het beste nummer van 2006 en bij uitbreiding de beste cd van 2006.

Dikke 4*

Lost Highway
Wat een heerlijke sound blijft dit toch!
Het moet wel gezegd worden dat de eerste minuut van Get Away meer Joy Division is dan Joy Division zelf.

avatar van Rainmachine
Leuke plaat. Voor mij een kruising tussen The Music en The Early Years en af en toe het mysterieuze van AC Acoustics, afgemaakt met een snufje Cure en New Order. Nummers 2 t/m 7 zijn favoriet!

perfume
Een van de veelbelovende bands van dit moment! Geweldig debuut dit!

Mordor
B mine en C music Echt een geweldige ontdekking weer. Een collage van geluid ook wat allerlei invloeden herbergt. Zelfs postrock invloeden. Cd is in iedergeval op de mat gevallen en zal de komende tijd nog vaak gedraaid worden. En begreep ik het goed Jean Maurice komt er dit jaar een nieuw album uit van dit collectief?

perfume
Dat zou best wel eens kunnen aangezien dit album alweer twee jaar geleden is uitgebracht. Net even op hun site gekeken maar er staat nog niets nieuws in de steigers Volgens mij toeren ze veel op het moment. Om live ervaring op te doen denk ik. Is ook goed daar wordt de band alleen maar beter van.

Rat
Ben ook in afwachting van hun 2e album. Dit album ligt bij mij in elk geval nog veel in mijn cd-speler.

avatar van reptile71
Ik hoor dit nu voor het eerst...
Damn dit is echt heel lekkerrrrr... Dit is lef, overtuigingskracht en zelfvertrouwen. Wat een genot die krautrockinvloeden gemengd met new wave! Het swingt ook echt de pan uit, om maar eens een ouwelullen opmerking erdoor te gooien.

Als je zo'n debuut aflevert moet je inmiddels wel een miljoenencontract binnen hebben gesleept toch?

reptile71 schreef:

Als ik het voor het zeggen had wel ja

avatar van reptile71
Heb jij dat niet dan?