Maroon 5 - Songs About Jane (2002)

Label: Octone

1. Harder to Breathe (2:53)
  2. This Love (3:26)
  3. Shiver (2:59)
  4. She Will Be Loved (4:17)
  5. Tangled (3:18)
  6. The Sun (4:11)
  7. Must Get Out (3:59)
  8. Sunday Morning (4:06)
  9. Secret (4:55)
  10. Through with You (3:01)
  11. Not Coming Home (4:21)
  12. Sweetest Goodbye (4:30)
  13. This Love [Kanye West Remix] * (3:43)
  14. This Love [Live Acoustic] * (4:11)
  15. Harder to Breathe [Live Acoustic] * (3:10)
  16. This Love [Live in Hamburg] * (3:48)
  17. Sunday Morning" [Live in Hamburg] * (5:39)
  18. Secret [Live in Hamburg] * (7:45)
  19. She Will Be Loved [Live in Hamburg] * (7:15)
  20. Harder to Breathe [Demo] * (2:17)
  21. This Love [Demo] * (3:21)
  22. Shiver [Demo] * (3:08)
  23. She Will Be Loved [Demo] * (3:08)
  24. Tangled [Demo] * (2:44)
  25. The Sun [Demo] * (3:22)
  26. Must Get Out [Demo] * (3:17)
  27. Sunday Morning [Demo] * (4:12)
  28. Secret [Demo] * (4:09)
  29. Through with You [Demo] * (3:20)
  30. Not Coming Home [Demo] * (3:51)
  31. Sweetest Goodbye [Demo] * (3:30)
  32. Take What You Want [Demo] * (2:25)
  33. Rag Doll [Original Demo] * (5:28)
  34. Woman * (4:06)
  35. Chilly Winter [Demo] * (2:55)
  36. The Sun [Alternate Mix] * (4:17)
avatar van TaraB
Dit vond ik vroeger nog best wel leuk.

avatar van Ronald5150
"Songs About Jane" vind ik een frisse pop/rock plaat waar ik nog steefs met bijzonder veel plezier naar luister. Opener "Hard to Breathe" was commercieel misschien geen succes, maar ik vind het direct een van de hoogtepunten van het album. Maar dat doet niets af aan de rest van het album. Toegankelijk, dat wel, en niet onmodig ingewikkeld. Zeer prettig in het gehoor liggende liedjes met mooie en vaak onweerstaanbare melodieen. De singles zijn sterk, maar wellicht wat vaak gedraaid op de radio. Gelukkig wordt dat gecompenseerd door de overige liedjes. Ik snap dat "Songs About Jane" het stempel commercieel krijgt. Persoonlijk ervaar ik dat minder. Ik voel me vooral aangetrokken door de frisheid en onbezonnenheid. Het commerciele karakter zie ik vooral terugkomen op alles wat Maroon 5 hierna heeft uitgebracht. Na "Songs About Jane" ben ik dan ook eigenlijk alle interesse in Maroon 5 verloren. Maar "Songs About Jane" blijft voor mij een goed album.

Het eerste liedje op dit album ''Harder to breath" is nog wel aardig, maar de rest is niks voor mij.

avatar van BoyOnHeavenHill
Een lekker klinkende plaat met een zanger die de mosterd soms bij Stevie Wonder lijkt te hebben gehaald, goed geproduceerd (hoewel de gitaarsolo'tjes wel wat meer voorin de mix hadden mogen zitten) en met een hoes met een mooie kleurstelling. Dat gezegd hebbende vind ik dat er wel een èrg groot contrast zit tussen de drie singles en het niveau van de overige composities, zodat ik er eigenlijk al vèr voor het einde van het album genoeg van heb. Tangled vind ik nog een sterk nummer, en Sunday morning heeft een aardige jazzy vibe, maar daarmee houdt het dan ook wel op.
        Not coming home "recorded live @ Rumbo Stadium" ? Werkelijk? Dat nummer klinkt gewoon als een cleane studioproduktie waar ze joelend publiek achter hebben geplakt op zódanig slechte wijze dat het eindresultaat bijzonder onnatuurlijk klinkt, of alsof ze het nummer in het stadion via de geluidsinstallatie hebben afgespeeld en vervolgens weer hebben opgenomen met de juichende toeschouwers erbij – tja, ook dát is in zekere zin "recorded live".