Tousan - The Wild Sound of New Orleans (1958)

R&B

8. Wham Tousan (2:21)
  9. Nowhere to Go (1:41)
  10. Nashua (2:32)
  11. Po' Boy Walk (2:32)
  12. Pelican Parade (1:41)
avatar van Reijersen
Tousan, dat is de eerdere artiestennaam van soulgrootheid Allen Toussaint. Toussaint is te noemen als grondlegger van de New Orleans Soul stroming(later meer hierover). Toussaint is iemand die eigen platen opnam, maar ook veel werk voor anderen maakte. Hit na hit kwam uit zijn hand. Hits die nog niet op dit album staan. Dit album tekent wel het al vroeg hoorbare talent van Allen. Een album vol feelgoodmuziek waar we bijvoorbeeld via Bono al de aparte pianotechniek van Toussaint horen.

1. Whirlaway – Lekker swingende piano rock&roll
2. Up the Creek – Luisterend naar dit nummer, waan jij je op Bourbon Street.
3. Tim Tam – Jiven en twisten op de dansvloer.
4. Me and You – vrolijk en olijk nummer.
5. Bono – Heerlijk nummer met wat kleine Latijnse swingmomentjes erin. Bijzonder goed pianospel van Tousan.
6. Java – En we gaan weer de dansvloer op. Wat een vrolijke swing weer.
7. Happy Times – Die Happy uit de titel is het zeker.
8. Wham Tousan – Tempo wordt nog maar eens opgestuwd.
9. Nowhere to Go – Kort en swingend.
10. Nashua – en we rammen de pianotoetsen nog maar eens vrolijk in. Energie en swing ten top. Ook een erg lekkere track.
11. Po’Boy Walk – Tempo’tje lager maar net zo kundig gespeeld. Heeft ook een bluesy kant.
12. Pelican Parade – Nog even knallen en klaar.

(bron: Opus de Soul)