Power Trip - Nightmare Logic (2017)

Label: Southern Lord

1. Soul Sacrifice (4:10)
  2. Executioner's Tax (Swing of the Axe) (3:45)
  3. Firing Squad (3:17)
  4. Nightmare Logic (4:21)
  5. Waiting Around to Die (4:23)
  6. Ruination (3:10)
  7. If Not Us Then Who (4:10)
  8. Crucifixation (5:20)
avatar van frolunda
Nou niet alleen het openingsnummer,ik hoor op Nightmare logic alleen maar nummers die minimaal het predicaat erg goed verdienen.De botte agressie en ijzersterke riffs spatten van de plaat af die voor mij overigens gewoon onder het (Death)metal genre vallen want punk hoor ik hierop niet terug.
Vooral Firing squad en Waiting Around to Die zijn geweldige tracks maar de rest zit daar erg dicht tegenaan en kunnen na enkele draaibeurten de rollen gewoon omdraaien.
Verder vind ik ook het gitaarwerk sterk en erg mooi (al is dat in dit geval misschien niet het goede woord) klinken.
Ach eigenlijk geldt voor deze voor mij nog onbekende band Power trip (maar dat gaat zeker veranderen) dat zowel de sound,de productie,de zang als de kwaliteit van de songs allemaal dik in orde zijn.
Met andere woorden,prima plaatje.

avatar van SirPsychoSexy
Is dit 2017 of 1987? Wat een heerlijk ouderwets thrashende plaat, met bijpassende lichtelijk doffe productie, die mij veeleer aan de vroege werkjes van Exodus of Testament doet denken dan de generieke steriele moderne metalproductie ontdaan van alle karakter. Dit album klinkt tegelijkertijd vertrouwd en, gegeven het ontbreken van echt memorabele moderne thrash metal dezer dagen, opnieuw verfrissend. Alleen jammer van de wat lelijke, weinig opzienbarende hoes (ook iets wat het gemeen heeft met veel van die oudere albums) waar je zo overheen zou kijken in een platenzaak en zodoende een goede aankoop mislopen.

Na amper een half uur zit het er alweer op en heb je acht knallers van nummers achter de kiezen. Meer van dit aub!

avatar van james_cameron
Nogal eentonig en saai, deze brute pot metal uit de VS. Hard en overrompelend, dat zeer zeker, maar de waardeloze zang, die ook nog eens te ver achter in de mix staat, en de saaie songstructuren doen het album al snel de das om. K*t maar krachtig derhalve, om de band K*tschurft even te quoten.