Label: Apple

1. Yellow Submarine (2:39)
  2. Hey Bulldog (3:11)
  3. Eleanor Rigby (2:05)
  4. Love You To (2:58)
  5. All Together Now (2:10)
  6. Lucy in the Sky with Diamonds (3:28)
  7. Think for Yourself (2:18)
  8. Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band (2:01)
  9. With a Little Help from My Friends (2:45)
  10. Baby You're a Rich Man (3:00)
  11. Only a Northern Song (3:24)
  12. All You Need Is Love (3:46)
  13. When I'm Sixty Four (2:39)
  14. Nowhere Man (2:42)
  15. It's All Too Much (6:26)
Bob Cremers
Een mooi album.

Davez
Geweldig nutteloze compilatie.

Dr.Zepper
Zo had de soundtrack in 69 uit moeten komen. Na dertig jaar dan toch nog een fatsoenlijke soundtrack van de film.

avatar van bawimeko
Een goed album, al was het alleen maar omdat de mensen bij Apple (niet de iMac-makers maar de muziekmaatschappij) bedachten dat de tijd rijp was voor een remaster en remix. Resultaat: sommige tracks klinken beter dan ooit!

EVANSHEWSON
Dàt klopt als een bus (Een Palestijnse!). Deze songs klinken frisser dan ooit !
Nu nog die tekenfilm op de kop tikken, je vindt dat echt niet op dvd, tenminste ik toch nog niet!

Deze soundtrack is me zeker 4.5 waard !
****1/2

avatar van George
Yellow Submarine op dvd is samen met de cd gereleased . Misschien bestellen ?

avatar van Lennonlover
Ik geef het de helft van de punten daar de songs die er op staan geweldig zijn maar het album uiteindelijk nutteloos is.

EVANSHEWSON
Ontzettend leuke soundtrack van een kompleet maffe geschifte film die ik voor het eerst ooit op televisie zag in zwart wit.
Voor het laatst zag ik hem op video terug, in kleur, maar met een matige geluidskwaliteit, nu nog de digitaal opgepoetste dvd te pakken krijgen, aan deze soundtrack zal het niet liggen, want die klinkt al prima, de nummers zijn uitstekend gekozen voor het maffe verhaaltje, Hey Bulldog is een rockende Lennon op zijn best, dit klinkt ongehoord lekker, en de "remix" van Nowhere Man is een hele verbetering.

Laat heel het Beatlesoevre maar digitaal optimaliseren, en dan alles uitbrengen op SACD, daar wil ik als eeuwige fan nog wel eens voor in de geldbeugel tasten...

Hey Bulldog.... woef!

***** ik verhoog naar 5, nèh!

avatar van musicfreak1960
Heel leuke verzamelaar, oh ja, ik heb trouwens de cartoons van de Beatles die in de jaren 60 werd uitgezonden
engels trouwens

avatar van devel-hunt
Eindelijk de ware soundtrack van de maffe tekenfilm. Tuurlijk een overbodige uitgave, maar het kwam uit gezien Yellow Submarine op dat moment 30 jaar oud was, en om dat te vieren bedachte Paul, George en Ringo een list om aan dat feit erg veel centjes te verdienen. Maar de muziek is goed genoeg, beter dan half complete plaat uit 1969. En het laat The Beatles geremasterd horen, waardoor je je toch afvraagd waarom hun gehele catalogus nog niet is opgepoetst, want de nummers kunnen het gemakkelijk hebben.

avatar van aerogp1
devel-hunt schreef:

Klinken deze nummers daadwerkelijk beter dan die van de studioplaten?

avatar van devel-hunt
De nummers op zichzelf zijn natuurlijk niet beter. En hoewel ik van de orginele opnames houd, het liefst van vinyl, vind ik wel dat de nummers daarnaast gemakkelijk kunnen worden geremasterd, het komt de geluidskwaliteit ten goede, zonder dat het afbreuk doet aan het orginele geluid.

Deze Y.S. is een stuk beter dan de originele soundtrack. Al is het alleen al vanwege de veel betere geluidskwaliteit en het feit dat het "klassieke" gedeelte. Ik heb ze trouwens alletwee. De één voor de "heb", de andere, deze dus, om te beluisteren. Bovendien vind ik Hey Bulldog één van de Beatles' besten

avatar van aerogp1
Ad Brouwers schreef:

Dat het klassieke gedeelte wát?

Maar inderdaad, dat gedeelte boeit mij ook geen foek.

aerogp1 schreef:

Dat het klassieke gedeelte wát?

Maar inderdaad, dat gedeelte boeit mij ook geen foek.
Daarmee bedoel ik kant 2 van de oude vinyl plaat, anders gezegd de strijkers met George Martin.

aerogp1 schreef:

Klinken deze nummers daadwerkelijk beter dan die van de studioplaten?

Het is niet alleen geremastered, maar ook behoorlijk geremixt! Het zou best kunnen dat we nog lang moeten wachten op remixen van de andere albums, maar dit was indertijd duidelijk een soort uitprobeersel om bijvoorbeeld Eleanor Rigby wat normaler (qua stereobeeld) te laten klinken. Alle nummers zijn wat opgepoetst!

Dhr P. McCartney heeft al bekendgemaakt de de Beatlesplaten t.z.t. geremasterd en geremixed gaan worden. Het zou ook te gek zijn, als muziek van de beste groep ooit (mijn mening) niet "opgepoetst" zouden gaan worden. Ik wacht met smart op de opgepoetste witte dubbelalbum.

The Beatles - Yellow Submarine Songtrack (1999)

Dit is de eerste CD die ik van The Beatles heb gekregen, en meteen was ik verkocht, opzicht is dit niet echt een goed album om mee te beginne als Beatlefan, vind ik zelf dan.

Maar opzicht zou deze CD wel wat meer waadering moge hebben, en ook verdient.

Dit album bevat alleen nummers van de film, vind het eerlijk best raar waarom ze dat nog niet eerder hebben uitgegeven.

4.5*

Beatlejim schreef:
The Beatles - Yellow Submarine Songtrack (1999)

Maar opzicht zou deze CD wel wat meer waadering moge hebben, en ook verdient.

4.5*

Ze hebben dit niet eerder uitgegeven omdat op een paar nummers na (Hey Bulldog, All Together Now, It's All Too Much) de andere tracks op diverse albums staan (vanaf Revolver tot en met Magical Mystery Tour). Deze songtrack was bovendien uitgegeven samen met de Yellow Submarine-DVD en was het (volgens mij) een uitprobeersel om the kijken hoe remixen van Beatle-tracks zouden bevallen bij de Beatle-fans

bawimeko schreef:

Ja inderdaad, maar ik bedoelde meer met ''vind het eerlijk best raar waarom ze....'' , omdat ik denk dat daar best een grote vraag naar was, maar kan ook aan mij ligge.

avatar van BeatHoven
Deze heb ik indertijd gekocht en hierbij "Yellow Submarine" laten liggen. Zeer handig album, voor de Beatles-songs uit de film, en de weggelaten Martin-nummers. Maar als echte fan zal ik toch het originele album moeten aanschaffen.

Als je idd een échte fan bent, dan hoort hij gewoon in je verzameling. De geluiskwaliteit is alleen beduidend minder, maar Hey Bulldog is simpelweg één van de beste Beatles-nummers.

Ad Brouwers schreef:

Nou, of het een van de beste Beatles nummers is weet ik nog niet zo.. maar wel zonder twijfel van dit album!

Ad Brouwers schreef:

Huh? Geluidskwaliteit een stuk minder? Dit is tot nu toe een van de meest geslaagd heruitgaves met geremixt geluid!

Er moet ergens iets fout gegaan zijn. Of ik ben verkeerd gequoot.( lees mijn reaktie van 29-3 maar even) De songtrack is juist een heel stuk beter dan de soundtrack. De songtrack-cd is namelijk opnieuw geremixed. Ik heb ze beiden en kan het verschil in geluidskwaliteit dus heel goed horen. Thnx, bawimenko, dat je dit even naar voren gehaald heb. Ik hoop dat dat misverstand nu uit de weg is. Nu nog even wachten op de digitale remaster op 09-09-09.

avatar van Darkman
Gewoon geweldig

HEY BULLDOG!!

Jij snapt het helemaal. Eén van de beste nummers van de Beatles.

avatar van BeatHoven
Inderdaad, Ad. Ik heb het gevoel dat "Hey Bulldog" al die tijd is weggemoffeld en geen kans heeft gekregen om op verzamelaars te verschijnen, wat een grote zonde is.

Father McKenzie
EVANSHEWSON schreef:

Hey Bulldog.... woef!

***** ik verhoog naar 5, nèh!

Ik zei het blijkbaar al in een vorig cyberleven... aheum. Ondertussen zijn die geremasterde platen er. Deze hier was daar eigenlijk al een voorloper van, de sound is hier gewoon schitterend. Vooral het machtig mooie Hey Bulldog en Nowhere Man dat hier echt een andere dimensie krijgt, ik krijg er kippenvel van...

Father McKenzie
YouTube - The Beatles - Hey Bulldog in the studio

Hey Bulldog is zo'n ongelooflijk lekkere swingende rocksong, màn, màn, màn....

En het speelplezier hier in dit clipje.... het is om vingers en duimen van af te likken, toch?