Frank Zappa - Imaginary Diseases (2006)

Label: Zappa

1. Oddients (1:14)
  2. Rollo (3:22)
  3. Been to Kansas City in A-Minor (10:15)
  4. Farther O' Blivion (16:01)
  5. DC Boogie (13:27)
  6. Imaginary Diseases (9:46)
  7. Montreal (9:10)
Joy
die track, nee die hele plaat ken ik niet zo goed, tijd om het eens uit d ekast te trekken

ach, of het nu democratisch is of niet, het kan bij zappa alle kanten op, hij had zelf zin in een boogie en dat pakte prima uit

avatar van Reinbo
Ik zal eens luisteren of het 'gestuurd' is. Ik was zelf voor de dogfood commercial geweest. Maar de boogie pakt wel erg goed uit.

Ik ga opwaarderen, met name de uitvoeringen van 'Rollo', 'Father O' Blivion' en 'Imaginary diseases' mogen toch niet in de begin jaren '70 collectie ontbreken.

(Wat mag wel ontbreken behalve Stink Fish , maarja, economische overwegingen he? vooral nu de platen weer in een hoog tempo lijken te komen )

avatar van Reinbo
Ze hebben aangekondigd dit jaar nog 4 of cd's uit te brengen. En dan is er ook al de nieuwe dvd The Torture Never Stops met het Halloweenconcert van '81 dat toen op MTV is uitgezonden. En hopelijk ook de Roxy DVD binnenkort.....

avatar van dj maus
Niet geniaal, maar een lekkere plaat.
De eerste helft hobbelt bij tijd en wijle te vrijblijvend voorbij met soms toch wat overbodige solo's op diverse blaasinstrumenten.
De tweede helft zit wat strakker in elkaar en weet de aandacht te blijven prikkelen.

En gezien de geweldige kwaliteit van The Torture Never Stops DVD kijk ik rijkhalzend vooruit .

avatar van Reinbo
Wat een heerlijke plaat is dit toch. Wellicht de beste postume release.

avatar van ricardo
Een geweldig album dit inderdaad zonder overdubs zelfs. Deze stijgt voor mij nog boven het niveau uit van Grand Wazoo, Hot Rats en Waka Jawaka. Een geweldig album wat niet te missen is voor iedere Zappa/Jazz liefhebber. Ik hoop dat ze nog eens met een volledig instrumentaal album op de proppen gaan komen, want daar houdt ik toch nog wel meer van, dan van de humoristische Zappa, hoewel ik dat ook goed vind, maar sneller erop uitgekeken raak. De instrumentale en dan vooral jazzy Zappa lust ik wel pap van, evenals de gitaaralbums. Live concerten krijg ik ook nooit genoeg van en vind ik ook echt geweldig.

LocoHermano
Aap schreef:
Het schijnt dat de Vault van de Utility Muffin Research Kitchen vol ligt met dit soort materiaal.

Ben benieuwd wanneer dat materiaal dan eens wordt uitgebracht. Mooi hoor, de zoveelste keer Illinois Enema Bandit live of die jaren 80 nummers, maar muziek in het verlengde van dit plaatje, daar zit ik veel meer op te wachten.

Misschien is het niet (meer) van die kwaliteit dat je het zo op een schijfje kan pleuren.

Met de tijd ga ik deze plaat toch steeds meer waarderen. 4.5* voor nu.

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Ik heb deze plaat inmiddels al een tijdje in huis, maar iedere keer als ik hem opzet lijkt ie beter te worden.

De fantastische live nummers met zijn ontzettend goede live band moeten zelfs de grootste Zappa scepticus doen kwijlen van geluk. Ieder nummer is een schot in de roos en een favoriet kiezen lijkt dan ook wel een "Sophies Choice". Vergeleken met een andere big band release van de afgelopen tijd, Wazoo, doet deze bijna niet onder. Al zit bij Wazoo misschien het vernuft in de wat kleinere details, is de setlist wat bekender en heb je natuurlijk 2 cd's met oorstrelend live materiaal

Voor een iedere Zappa fanaat die dit album nog niet mocht hebben; blind kopen dus

5.0*, ik kom er weer niet onder uit.

Joy
ik vind op deze in het solowerk vooral de emotionele zappa naar voren komen

zappa op zijn softst zal'k maar zegen

mar je heb gelijk, dit is gewoon een 5 ,zonder twijfel

avatar van Reinbo
Zit net naar de vinyl versie te luisteren. Wat een prachtplaat. Heeft van alle Zappa platen ook het hoogste gemiddelde.... Dat zegt genoeg lijkt me. Een must have voor elke jazz liefhebber.

chrismusic
Reinbo schreef:

nou dat is niet helemaal waar. Frank Zappa - The MOFO Project / Object heeft een hoger gemiddelde

avatar van Reinbo
Ja maar die is pas gebaseerd op 3 stemmen.....

chrismusic
Reinbo schreef:
Heeft van alle Zappa platen ook het hoogste gemiddelde.....

je zegt niks over het aantal stemmen.

avatar van dj maus
Die gemiddelden zeggen hier sowieso niks.
Geen ruk, eigenlijk.
In ieder geval niks over de muziek.

Zoals a.s. donderdag ook wel zal blijken, zeggen verkiezingen sowieso niks.
In ieder geval niks over de staat van het land, of Europa.

Net zoals de top 40/50/100/2000 ook nikszeggend is.

chrismusic schreef:

je zegt niks over het aantal stemmen.

Nou dat zijn er 27 van mensen met genoeg smaak en verstand om deze plaat aan te schaffen.

En dat zegt mij heel veel.

avatar van Ataloona
Deze ken ik niet van FZ. Ik denk dat ik deze maar een keer moet gaan zoeken want een 16:01 durende versie van Father O'blivion
moet wel goed zijn.

avatar van ricardo
1 van de beste live albums van Zappa vind ik dit. Gewoon lekker puur allemaal nog, waar gewoon de fouten ook nog instaan. Deze is niet te missen en hoort eigenlijk wel bij mijn beste 10 albums van Zappa ooit thuis denk ik.

Joy
als het aan zappa zelf gezeten had hadden die fouten er niet opgestaan, een purist in dat opzicht was zappa zeker niet

voegt het wat toe om het materiaal uit te brengen, as is, wel, had joe travers een keus?

nee, omdat het geen frank zappaprodukt meer geweest zou zijn als er aan gesleuteld was, en dat is ondenkbaar als het om frank zappa gaat, eeuwig alle touwtjes in handen

dus de beste - geforceerde - keus is de rauwe uitvoering, maar muzikaal niet en frank zappa zelf zou dit zo nooit hebben uitgebracht

dus, ook op dat vlak is zijn dood een gemis

avatar van ricardo
Ik vind de fouten juist een voordeel, en wel wat extras toevoegen, want ik heb immers foutloze Zappa albums genoeg in de kast staan. Deze plaat vind ik daarom juist een goede aanvulling aan het oevre van Zappa.

avatar van kaztor
Joy schreef:
frank zappa zelf zou dit zo nooit hebben uitgebracht

In ieder geval niet in zo'n armzalig ruksleufje.

Btw, ik vind dat op het vlak van perfectionisme FZ toch wat veel opgehemeld wordt. De man was geniaal, maar niet letter-perfect. Vooral de laatste jaren ontwikkelde er een bepaalde doofheid bij de man waardoor sommige cd's die onder zijn hoedje uitgebracht zijn fouten bevatten. Bovendien zijn de remixen van Cruising, Money en Sleep Dirt ook niet echt goed te begrijpen. Zappa was een God, maar blijf reëel.

Joy
met zoveel muziek kan het niet anders dan dat er fouten te ontdekken zijn

met veel muziek bedoel ik meer, per vierkante seconde

avatar van Ataloona
Hmm is deze nog gewoon in de winkels te verkrijgen?

vast wel

zo lang issie nie uit

anders bestellen bij zappa zelf

avatar van Ataloona
Ach zoek hem wel een keer op.
Anders is de collectie nie compleet

Ataloona schreef:
Hmm is deze nog gewoon in de winkels te verkrijgen?
Bij Plato in Groningen issie voor 16.99 euro gewoon te krijgen. Ligt er gewoon op voorraad zelfs. Zeewolde/Groningen uurtje rijden ongeveer.

Wat off topic berichten/slowchat verwijderd.