Chris Isaak - Wicked Game (1991)

Label: Reprise

1. Wicked Game (4:49)
  2. You Owe Me Some Kind of Love (3:53)
  3. Blue Spanish Sky (3:58)
  4. Heart Shaped World (3:28)
  5. Heart Full of Soul (3:20)
  6. Funeral in the Rain (3:22)
  7. Blue Hotel (3:13)
  8. Dancin' (3:45)
  9. Nothing's Changed (4:07)
  10. Voodoo (2:42)
  11. Lie to Me (4:15)
  12. Wicked Game [Instrumental] (4:47)
avatar van Chainsaw
Wicked Game vind ik nog steeds één van zijn beste nummers ooit ...

avatar van J.Bell
En ik krijg nog altijd de kriebels van Blue Hotel..

redelijke verzamelaar
persoonlijk vind ik het jammer dat Gone Ridin' er niet op staat; een heerlijk uptempo nummer van het album Silvertone

Wicked Game is een prachtig nummer. Mooie clip ook.

avatar van Hans Brouwer
Briljant album met natuurlijk dat zalige Wicked Game twee keer op deze cd. Vier sterren!

Eet smakelijk,

avatar van the viking
Vergeet naast Wicked Game Lie to me niet Hans ,ook een prachtnummer !

the viking schreef:
Vergeet naast Wicked Game Lie to me niet Hans ,ook een prachtnummer !

Eigenlijk zijn ze allemaal prachtig, vind je niet The Viking? By the way: lekker gegeten??

Groeten, Hans

Staat Lie to Me hier ook op? Verrek.
Is dit een verzamelaartje dan?
Ik heb Chris Isaak (het album) wél liggen. Die vind ik helemaal goed. Ik vind het nummer Wicked Game effe minder.

rayman schreef:
Is dit een verzamelaartje dan?

Goede avond Rayman, ook weer van de partij? Ja dit is een verzamelalbum, maar wel een hele goeie

Met vriendelijke groet,

Scherp blijven Hans. Ik ben er met tussenpozen vrijwel de hele dag. Ik ga morgen eens bij jou in de bieb kijken naar die ca. dertigjarige mevrouw. Mijn interesse is gewekt.
Het album Chris Isaak heb ik dondkergrijs gedraaid. Maar daarna ben ik eigenlijk meteen weer afgehaakt. Aan deze verzamelaar te zien was dat ook niet echt een overbodige beslissing, want hij voegt weinig toe aan het debuutalbum. Vind ikke.

rayman schreef:

Voor je het nog niet wist, ik woon in Woerden

avatar van Jan Wessels
Naast Silvertone een geweldig album. Helaas staat Gone ridin' er niet op. Een leuke toevoeging is de karaoke versie van Wicked game (inclusief songtekst), lekker proberen hoog mee te bleren met Chris. Ik heb hem nog live gezien in de Oosterpoort in Groningen, geweldig concert en hij maakte helemaal zijn studiomateriaal waar. 4,0

Feeder
Chris Isaak is volledig de seks !

Mojo Pin
Geweldige clip, ik zag hem gisteren nog op TV!

Bij Chris Isaak heb ik altijd het idee dat dit al erg oude nummers zijn; klinken allemaal erg vertrouwd en herkenbaar.
Dit is samen met het mysterieuze, scary geluidje wel de kracht van zijn werk.
De ruigere variant op Roy Orbison.

djeffibrelich
Het klinkt allemaal heel erg 50's.
Doet heel erg denken aan roy orbison, ja.
Maar dan vind ik isaak's stem eigenlijk nog prettiger om naar te luisteren.

Z'n muziek werd vaak gebruikt in David Lynch films.
Qua sfeer past dat ook perfect.

Van dit album is mijn favoriet blue spanish sky,
mooie melancholische song.

EVANSHEWSON
djeffibrelich schreef:
Het klinkt allemaal heel erg 50's.
Doet heel erg denken aan roy orbison, ja.
Maar dan vind ik isaak's stem eigenlijk nog prettiger om naar te luisteren.

Z'n muziek werd vaak gebruikt in David Lynch films.
Qua sfeer past dat ook perfect.

Van dit album is mijn favoriet blue spanish sky,
mooie melancholische song.

Klopt, zijn stem ligt in de lijn van die van de Meester Orbison.
Goede verzamelaar is dit, erg sfeervol.
MIjn favorieten zijn Blue Hotel en het swingende Dancin'
4 sterren ****

avatar van LucM
Chris Isaak kun je inderdaad de Roy Orbison van de jaren '80-'90 noemen. Melancholieke sfeer, en de stem heeft daar wat van weg.
Zeer mooie nummers staan hierop met als uitschieters "Wicked Game" en "Blue Hotel".
"Heart Full of Soul" was oorspronkelijk een nummer van the Yardbirds.

avatar van thelion
Goede verzamelaar van zijn beste periode....... hierna werd het toch allemaal wel wat minder met Chris......

Toppers zijn Lie To Me, Dancin' en natuurlijk Blue Hotel

Joy
en wat te denken van een klassieker als blue spanisch sky

kraakhelder en een meesterlijke zingende isaak

avatar van dj maus
Beetje op het randje (van de kitsch) maar vooral Wicked Game is - mede dank zij Wild At Heart - een onbetwistbare klassieker.

avatar van Snakeskin
Een in allerijl in elkaar geflansde compilatie ceedee die er moest komen vanwege het plotselinge succes van de film "Wild at heart". Lange tijd was dit de enige ceedee die Tineke in bezit had. Keer op keer luisterde zij er vol overgave, en met heel veel plezier naar. De omgeving werd er gek van. Later is zij naar Zwolle verhuisd. Schitterende dichtregel " this world is only gonna break your heart" en verdomd...........

Hier staat niet veel verkeerd op. Lie To Me is de absolute uitschieter. Blue Hotel, You Owe Me Some Kind of Love, Heart Full of Soul, Heart Shaped World, allemaal toffe en goede songs.

Een van de beste verzamelaars uit mijn collectie. Als je een beetje de donkere melancholische kant van Chris Isaak prefereert dan is dit album van begin tot eind raak.

4* Omdat het een verzamelaar is en geen regulier album.

avatar van rkdev
Prima, donker, verzamelalbum.

avatar van Saldek
Het moest er maar eens van komen......Wicked Game is mij een nummer die ik altijd al wilde hebben. Nu vond ik dit album voor een prikkie en twijfelde ook geen seconde.
Het album is best lekker. Het melancholieke dat anderen in deze schijnen te horen vind ik er niet in. Ik ervaar deze als zwoel, drukkend zwoel, dat wel. Maar hoe fraai het ook is allemaal, het is mij echt te doen om Wicked Game. Alleen al dat nummer in mijn collectie te hebben is mij een rijkdom van jewelste. 3,5*

avatar van Steve555
Lie to me <------------ ik kan er niets aan doen, maar het is net zo catchy als Bronski Beat's - Small Town Boy en het zou me niets verbazen als hier iets gejat zou zijn. En zo niet, dan toch zou Chris Isaak dat nummer moeten coveren met die gitaarsound.

avatar van Dibbel
Erg mooie verzamelaar.
Roy Orbison die bij The Shadows is gaan zingen, was destijds het idee.
Kan me het geweldige optreden op de regenPinkpop van 1987 in Baarlo nog herinneren, waar hij figuurlijk toch nog wat zonneschijn bracht.
Chris Isaak was even heel groot eind jaren 80, begin jaren 90, maar zakte daarna, althans in Nederland, weer in de vergetelheid al heeft hij nog diverse mooie albums gemaakt.

Mooie, hier en daar wat duistere songs, met steeds die prachtige stem en die twangy gitaar.
Allemaal goede nummers met wat mij betreft als uitschieters Lie To Me, Wicked Game, Heart Full Of Soul, You Owe Me Some Kind Of Love, Blue Hotel en Voodoo.
En dan heb ik ze inderdaad bijna allemaal gehad.
Prachtig helder en open geluid zit er trouwens in deze CD.

Peter1234
Goede nummers op dit album:

Wicked Game en Lie to me zijn toch voor de mij de favorieten.
Vooral Lie to me, lijkt net of je in de lucht zit met dit nummer door die klanken.
En de tekst is goed.

Wicked Game is heel rustig en prachtig.

avatar van gigage
Mistroostige plaat. Ben je er voor in de stemming dan is het helemaal top. Zoiets draai je alleen op een donkere koude winter avond. De immer verongelijkte stemming van Chris Isaak kan dan precies goed vallen. Deze emo-rock en een beetje roll waar de ballads de overhand hebben wordt hier perfect uitgevoerd.
Met zijn gebroken neus uit zijn amateur box carriere deelt hij hier een ferme punch uit.
Hoogtepunt: Nothing's changed.