Chris Isaak - Wicked Game (1991)

Label: Reprise

1. Wicked Game (4:49)
  2. You Owe Me Some Kind of Love (3:53)
  3. Blue Spanish Sky (3:58)
  4. Heart Shaped World (3:28)
  5. Heart Full of Soul (3:20)
  6. Funeral in the Rain (3:22)
  7. Blue Hotel (3:13)
  8. Dancin' (3:45)
  9. Nothing's Changed (4:07)
  10. Voodoo (2:42)
  11. Lie to Me (4:15)
  12. Wicked Game [Instrumental] (4:47)
avatar van Ronald5150
Prima verzamelaar van Chris Isaak. ”Wicked Game” en ”Blue Hotel” zijn mijn favorieten. Samen met de andere liedjes hangt over het gehele album een donkere, dreigende en melancholische sfeer. Hierbinnen komt de stem van Isaak uitstekend tot zijn recht. Ik vind het daarentegen wel een beetje monotoon worden na verloop van tijd. Instrumentaal is het allemaal dik in orde. Of zijn studioalbums beter zijn durf ik niet te zeggen, maar dit verzamelalbum is zeer genietbaar.

avatar van Echo01
Poeha schreef:
Dat geldt ook voor mij. Komt nog bij dat ik ooit (in mijn muzikale beginjaren) heb gedacht dat dit een gewoon studioalbum van de beste man was. En als het niveau van deze ook op de andere albums zo zou zijn, dan wachtten me nog diverse pareltjes. Echter bleek enige tijd later dan dat het hier om een verzamelaar ging, dus heb ik het daarbij gelaten.

Nou, dan heb ik hier het prettige bericht dat zijn (eerste) album 'Silvertones' uit 1985 bij mij het meest wordt gedraaid, want echt enorm goed. Ik geef toe dat de compilatie 'Wicked Game' goed in elkaar zit en zeker veel van zijn beste werk kent. Toch mis ik daarop bijv. Isaak's beste nummer, en wel
'Gone Ridin' van dat eerste album. Een fantastische rocker!