INXS - Welcome to Wherever You Are (1992)

Australiƫ
Rock / Pop
Label: Mercury

1. Questions (2:08)
  2. Heaven Sent (3:16)
  3. Communication (5:18)
  4. Taste It (3:21)
  5. Not Enough Time (4:10)
  6. All Around (3:18)
  7. Baby Don't Cry (4:45)
  8. Beautiful Girl (3:27)
  9. Wishing Well (3:25)
  10. Back on Line (3:12)
  11. Strange Desire (4:08)
  12. Men and Women (4:33)
  13. The Answer * (4:53)
  14. Wishing Well [Alternate Version] * (3:30)
  15. All Around [Alternate Version] * (3:25)
  16. The Indian Song * (4:50)
  17. Heaven Sent [Waltz Version] * (3:01)
avatar van TEQUILA SUNRISE
Prima plaat maar niet zo memorabel als hun jaren 80 werk.
Vooral het eerste gedeelte van het album is erg sterk maar na het prachtige Beautiful Girl vind ik het restant van de plaat minder.
Heaven Sent is een knaller van een nummer.
Communication vind ik het mooiste liedje en heeft veel U2 raakvlakken.
Taste It vind ik ook een hoogtepunt op het album.
Baby Don’t Cry vind ik overroepen want om nu pakweg 60 x Baby Don’t Cry te zingen doet ernstig afbreuk aan het nummer.
Afsluiter Men And Women is verrassend, klinkt totaal niet als INXS maar kan mij eerlijk gezegd niet bekoren.

avatar van Roxy6
Een van mijn INXS favoriete albums, persoonlijk vind ik deze beter dan Kick.

Het heeft een spannende dynamiek en de intro's van sommige nummers zijn fenomenaal!
De opener begint met prachtige Arabische klanken met een sensueel zingende Michael Hutchence. waarna het overgaat in een onvervalste strakke rocker, de eerste single als ik het mij goed herinner: Heaven Sent, lekker stuwend nummer.
Ook een gave opener is Taste It, met mondharmonica, gitaren en spannend orgeltje.

De diversiteit is sfeer maakt ook dat ik nog regelmatig terug grijp naar dit album.
Sommige mensen hier vinden Baby Don't Cry niet zo, maar vanaf het super Bombastische intro vind ik het een heerlijk nummer, Hutchence die over de koorwerkjes heen schreeuwt is super...
Beautiful girl markeert het rustpunt, een Stones-achtig pianootje opent deze rustige track, mooie opbouw...
En Strange Desire mag ook niet onvermeld blijven, hier valt de eer toe aan de bassist en drummer, geweldig swingend nummer!
Men and Women is een fraaie, gedragen afsluiter van een imponerend album, de opbouw naar het koperwerk is heel bijzonder...een epos..
Het album was een mijlpaal voor mij op het moment van verschijnen en staat nog overeind...

Tevens ook hier een ster voor de fraaie cover van het album!

avatar van luigifort
Hun Strangeways, Here We Come.
Zalig album

avatar van johan de witt
Hun Monster.
Fijn album, ja!

avatar van Rainmachine
Dit is denk ik toch wel mijn favoriete INXS album. De bombast van de vorige twee albums is wat naar de achtergrond verdwenen alles is wat meer gelaagd en in balans. Hier kun je goed horen dat INXS een bijzondere band is geweest en niet alleen maar een hitjes fabriek voor de top 40. Ik denk dat de productie van Mark Opitz hier verantwoordelijk voor is en de mix van Bob Clearmountain zal ook bij hebben gedragen aan het geheel. Geen top 40 hits hier maar who cares...

avatar van gaucho
Heaven sent was een kleine hit, maar dat succes verbleekt natuurlijk bij de vele hits van de vorige twee albums. Maar dit is wel een van de betere albums van de groep, in kwaliteit vergelijkbaar met de twee voorgangers. En in elk geval van tamelijk constante kwaliteit. Alleen Baby don’t cry blijf ik een vervelend nummer vinden.

avatar van LucM
Inderdaad naar INXS-maatstaven een consistent album met weliswaar weinig hoogtepunten maar ook geen noemenswaardige inzakkers. Heaven Sent, Taste It en Beautiful Girl vind ik sterke songs maar werden niet zo'n grote hit als hun voorgangers. Baby Don't Cry vind ik zowat hun minste single maar niet slecht. De opener Questions en Communication zijn ook fraai.
Ik kan mij goed voorstellen dat dit album minder verkocht dan de voorgangers omdat er geen grote hits op staan. Bovendien is de grunge opgekomen waardoor INXS minder aandacht kreeg.
Na dit album ging het ook artistiek bergafwaarts.