Buffalo Tom - Let Me Come Over (1992)

Label: Beggars Banquet

1. Staples (3:35)
  2. Taillights Fade (3:44)
  3. Mountains of Your Head (3:22)
  4. Mineral (4:32)
  10. Porchlight (4:09)
  11. Frozen Lake (3:45)
  12. Saving Grace (3:14)
  13. Crutch (4:03)
Ik vond het toen altijd wel een leuke afwisseling op de heersende grunge, maar later ben ik wel mijn interesse voor dit album verloren.
Tailights fade blijft een klassiek nummer.

Jaren 90 klassieker. Prachtig album waar ik veel mooie herinneringen aan koester. Taillights Fade werd een soort culthit, maar nummers als Mineral, Larry, Stymied, Frozen Lake en Crutch zijn nummers waar ik nu nog kippenvel van krijg. Melancholie pur sang!

avatar van sinterklaas
1,0
mwu, een matig album. Al die zielige liedjes vond ik maar niks.

avatar van thebestfreaks
Klassieker!

avatar van Loelie
Hartverwarmend mooi!

Geweldig!

Meesterwerk!

avatar van halleluwah
zwaar ondergewaardeerde plaat
heb hem een paar jaar terug eens voorbij zien komen in Oor in een top 10 van beste gitaarplaten,
lijkt inmiddels toch al behoorlijk vergeten, als je bv. deze zomer keek naar Oors nieuwe top 100 allertijden kwam hij in geen enkel lijstje voor, jammer

avatar van Kos
Kos
Taillights Fade is gewoon nog steeds geweldig.

Sietse
ik denk dat ik hem straks ook weer eens op zet...for old time sake

avatar van dj maus
halleluwah schreef:
zwaar ondergewaardeerde plaat

als ik hieronder kijk, lees ik toch iets anders

door Oor misschien, maar wie leest nou nog de Oor

ben ik de enige die Mineral mooier vind dan Taillights Fade?

en Crutch is echt een prachtige afsluiter

avatar van vins75
Ik weet nog dat deze in dezelfde periode uitkwam als "nevermind" van Nirvana. Ik vond deze eigenlijk net zo leuk. Via deze mannen kwam ik terecht bij Dinasaur jr. en via hun weer bij Neil Young and Crazy Horse. Ik ben gek op het nummer "porchlight", voor mij het bijna perfecte gitaargeluid en gewoon een topliedje

Geweldig! Inderdaad!

avatar van the crook
Wat een heerlijke cd is dit toch! Heb de cd zojuist op staan en ga weer lekker helemaal terug naar die tijd!

Buffalo Tom rammelt aan alle kanten, maar wat maken ze goede muziek! Mineral, Larry, Stymied en vooral Frozen Lake zijn voor mij de toppers van dit album.

Ben de band al een tijdje uit het oog verloren, maar heb naast deze cd ook nog "Smitten" uit 1998 in de kast staan, hier staan ook nog een paar erg goede songs op!

avatar van rkdev
Tailights Fade en Mineral

En niet te vergeten Larry...wat een plaat wat een plaat!

avatar van halleluwah
Inderdaad, ik heb Mineral altijd al veel mooier gevonden dan Tailights. Ook Larry, Porchlight en Frozen Lake zijn ook meer dan prachtig. Wat een melancholie in die liedjes.

avatar van Madjack71
aERodynamIC schreef: Een album dat helemaal past in dat tijdperk (begin jaren '90). Je had toen veel bandjes die dat geluid hadden.
Tailights fade blijft een klassiek nummer.

Niets aan toe te voegen...behalve dan dat ik dit album nog iets lager waardeer.

ps. Is dat trouwens niet Neil Young die daar in die stoel zit?

avatar van rkdev
Madjack71 schreef:
ps. Is dat trouwens niet Neil Young die daar in die stoel zit?
Sinds wanneer is Neil een neger...?

avatar van Madjack71
Wel, met Neil weet je het maar nooit toch?

Kweet wel dat het hem niet is...maar zo van een afstandje...

avatar van matthijs
Verbazingwekkend veel lovende woorden over dit album valt me op. Nummers als mineral en stymied zijn goed aan te horen en velvet roof is lekker energiek (heb ik in de jaren 90 met veel plezier vaak op gedanst). Voor mij is dat al te samen wel een 3tje waard. Frozen lake zit tegen kippenvel aan...

avatar van likeahurricane
Het is gewoon een erg mooi album, met nummers als Larry, Tailights Fade, Velvet Roof. Binnenkort spelen ze in de Melkweg (7 maart), hopen dat ze veel van deze plaat spelen.

Antagoon
Ow, dat is goed nieuws. Veel goede herinneringen aan deze topplaat. En ik vind het nog steeds staan als een huis.

avatar van philtuper
Klassieker uit de jaren negentig. Kan en mag niet ontbreken op die lijst. D'r staat zoveel moois op dit album dat de tands des tijds wat mij betreft glansrijk doorstaat. Larry, Mineral, Taillights Fade, Frozen Lake... kippenvel!

philtuper schreef:
Kan en mag niet ontbreken op die lijst.

Welke lijst? De musicmeter jaren90 toplijst?

avatar van matthijs
oja, om in de top50 van 1992 te komen moet je momenteel minimaal 3,90 scoren, deze plaat zit er NET onder (3,89).
zie http://www.musicmeter.nl/list/topmisc/1992

Nu niet meer.

deric raven schreef:
Nu niet meer.

Stelletje nerds zijn wij toch

avatar van likeahurricane
Topnummer Larry speelden ze in de melkweg live

Larry live in Amsterdam

Het blijft een prachtig nummer.

Andere nummers die ze van dit pracht album speelden waren Tailights Fade, Frozen Lake, Staples en Darl .

Mountains of your head, porchlight en crutch zijn hier de favorieten, en staan op de iPod nog steeds in de heavy rotation!