Life of Agony - A Place Where There's No More Pain (2017)

Rock / Metal
Label: Napalm

1. Meet My Maker (3:50)
  2. Right This Wrong (5:01)
  3. A Place Where There's No More Pain (2:45)
  4. Dead Speak Kindly (4:51)
  5. A New Low (3:58)
  6. World Gone Mad (3:06)
  7. Bag of Bones (5:05)
  8. Walking Catastrophe (3:30)
  9. Song for the Abused (4:45)
  10. Little Spots of You (3:37)
avatar van james_cameron
Het werd tijd. Na twaalf jaar eindelijk weer eens een album. Het songmateriaal is niet bepaald verrassend of vernieuwend, maar kan er zeker mee door. Zanger(es) Keith/ Mina Caputo klinkt tegenwoordig heel anders dan in de beginjaren, iets dat wel erg jammer is. Zijn/ haar stem is hier hoger en vooral wat meer anoniem. Feitelijk is de band amper meer te herkennen als het Life Of Agony dat destijds het geweldige debuut River Runs Red afleverde. Maar goed, dit is een degelijk album, al zullen er waarschijnlijk geen nieuwe zieltjes mee gewonnen worden.

avatar van frolunda
Had ze al zo lang niet meer gehoord dat ik me niet meer precies kon herinneren hoe Life of agony eigenlijk klonk.Op hun nieuwe album A Place Where There's No More Pain doen ze me denken aan een wat snellere en iets mindere versie van Alice in chains en dat is nog niet zo verkeerd.
De productie is inderdaad goed er staan in de vorm van Right This Wrong ,Bag of Bones en de titelsong een aantal sterke nummers op.Wel ik vind de zang niet meer de indruk van vroeger maken maar Caputo klinkt nog steeds meer dan acceptabel.De plaat zou nog wat kunnen groeien maar voorlopig houdt ik het op een makkelijke drie sterren.
De band is nog zeker niet afgeschreven.

avatar van namsaap
Ik herken me wel in het commentaar van Tav74. Aanvankelijk raakte dit album me niet erg maar gaandeweg begonnen er kwartjes te vallen. Inmiddels ben ik zo enthousiast dat ik het album alsnog op vinyl heb gehaald.

Het eerste deel van het album, tot Bag of Bones, is bijzonder sterk. Lekkere gitaarrifs, goede zanglijnen en sterke grooves. Neem bijvoorbeeld de riff in het refrein van Right This Wrong of de zanglijnen in het titelnummer. Die wil ik blijven horen, heerlijk! En bij elke luisterbeurt ontdek ik nieuwe hoogtepunten.

Kant A van deze schijf kent geen zwakke momenten en het niveau zakt licht op kant B dankzij enkele zwakke momenten in de overige nummers. Vervelen doet de plaat echter geen moment. Vooralsnog blijft mijn 4**** staan maar dat is een hele dikke 4****.