menu

Within Temptation - The Heart of Everything (2007)

mijn stem
3,64 (233)
233 stemmen

Nederland
Rock / Metal
Label: Roadrunner

  1. The Howling (5:34)
  2. What Have You Done (5:15)

    met Keith Caputo

  3. Frozen (4:29)
  4. Our Solemn Hour (4:15)
  5. The Heart of Everything (5:33)
  6. Hand of Sorrow (5:36)
  7. The Cross (4:52)
  8. Final Destination (4:43)
  9. All I Need (4:48)
  10. The Truth Beneath the Rose (7:06)
  11. Forgiven (4:54)
  12. What Have You Done [Rock Mix] * (3:56)

    met Keith Caputo

  13. What Have You Done [Acoustic] * (4:11)
  14. Ice Queen [Acoustic] * (4:32)
  15. Stand My Ground [Acoustic] * (3:49)
toon 4 bonustracks
totale tijdsduur: 57:05 (1:13:33)
zoeken in:
avatar van aERodynamIC
3,5
Single What Have You Done met Keith Caputo vind ik maar een mager en matig rock-nummer.
Ze zullen er internationaal ongetwijfeld goed mee gaan scoren, mede door deelname van Caputo. Het is ze gegund.

avatar van chansadres
Heb nu The Howling, What have you done en Frozen gehoord en alleen het eerste nummer kan me overtuigen. Vooral van Frozen vraag ik me af wat het op de plaat gaat doen. Het kabbelt maar door en door.

3,5
Ik heb nu The Howling, What Have You Done, Our Solemn Hour, The Heart Of Everything en All I Need gehoord. Mijn favoriet van deze is Our Solemn Hour. Vind van de nummers die ik nu al gehoord heb het al stuk beter klinken dan The Silent Force gelukkig, maar haalt bij lange na niet het niveau van Enter.

2,5
De single What Have You Done is matig, vergeleken met mijn verwachtingen.

Het album Mother Earth was buitengewoon slecht, maar The Silent Force was weer beter, voornamelijk door Stand My Ground en Memories, dus ik had goede hoop voor dit album, wat trouwens een prachtige cover heeft.

Helaas vrees ik dat, nadat ik de nieuwe single heb gehoord, dit noorderburengroepje mijn verwachtingen niet gaat inlossen, maar alles is nog mogelijk natuurlijk...

avatar van aERodynamIC
3,5
Musicer schreef:
wat trouwens een prachtige cover heeft.

Gemaakt door Erwin Olaf: inderdaad mooi, maar ik had van deze top-fotograaf toch wat meer en eigenlijk wat aparters verwacht (dit is voor zijn doen nogal braaf).

avatar van Wib0__
3,0
Ik ben benieuwd!
Vorgie albums van WT gingen wel..
De Single ''What Have You Done'' is wel een leuke single.

2,5
heb een promo
klink veelbelovend

5,0
Ik heb nu het volledige album, ik kan er maar 1 ding over zeggen: ECHT GEWELDIG . Ik vond ze altijd al vet en vooral het album "the silent force", maar ze gaan vrolijk verder met goede albums maken. Van mij krijgen ze 5 sterren

4,5
'k Was in de tijd van Enter een enorme WT-fan. Ten tijde van Mother Earth ook nog, maar toen The Silent Force uitkwam werd het minder. Ik verwachtte dan ook dat ik dit album niet geweldig zou vinden, maar wat ik tot nu toe gehoord heb klinkt toch wel weer lekker! Sharon gebruikt haar prachtige stem ook veel gevarieerder. Cijfer komt binnenkort, eerst nog even wat luisterbeurtjes.

Joy
ik heb wenig met dit soort muziek

caputo's bijdrage vind ik van laag niveau

de man die zo doorleefd klonk bij loa ten tijde van river runs red, en daarna bleek een nog andere mooie stem te hebben, op soul searching sun

ik hoorde dit vandaag in de auto een keer of 3 voorbijkomen, en caputo zingt niet fatsoenlijk meer, klinkt voor geen meter

terug naar het album zelf, ik vind het jammer dat dit soort muziek maar altevaak niet meer is dan den hardere versie van standaard popdeuntjes

zangeres goed, band zelf weinig verrassend of vernieuwend

avatar van Wib0__
3,0
Ik heb nu ook het volledige album..
Nadat ik ''What Have You Done'' gehoord had, dacht ik; dit zal vast wel een leuk album worden, niet dus..

The Heart Of Everything & What Have You Done zijn nog leuke singles, de rest vindt ik best mager..

Nu geef ik ze een 3,0 *

avatar van Ericos
3,5
23 februari:
Met nog twee weken te gaan tot de officiële release is The Heart of Everything van Within Temptation gelekt. Verschillende sites bieden de torrent aan, waarschijnlijk is het album ook verkrijgbaar via peer2peer-sites. Het is de nachtmerrie van alle platenmaatschappijen die nu voor Sony/BMG is bewaarheid.

Bij internationale artiesten is het eerder regel dan uitzondering dat een album vroegtijdig op internet beschikbaar komt. Het was zelfs nieuws dat het nieuwe album van de Kaiser Chiefs, dat vandaag officieel uitkomt, pas twee dagen terug werd gelekt. Maar bij Nederlandse artiesten is het niet zo gebruikelijk dat een album in een vroeg stadium door internetpiraten beschikbaar wordt gesteld.

De verwachtingen voor het nieuwe album van Within Temptation zijn hooggespannen. Eerder meldde NLpop al dat Sony/BMG verwacht dat The Heart of Everything wel eens een miljoen exemplaren kan verkopen. Ter vergelijking: het vorige album The Silent Force ging ruim 500.000 keren over de toonbank. Het nieuwe album komt ook in Japan en Amerika uit, waar de band de afgelopen tijd licensiedeals sloot.

Het is de vraag in hoeverre het lekken de verkoop schaadt. Vaak wordt gedacht, dat wanneer iemand een album gratis via internet downloadt, er niet meer voor naar de winkel gaat. Veel muziekpuristen stellen juist dat ze door het downloaden veel meer muziek horen en ook meer muziek kopen.

De eerste single What Have You Done? is overigens een groot succes. Het nummer is maandag gereleast en komt later vandaag vermoedelijk meteen in de top 10 binnen van de Single Top 100.

avatar van Wib0__
3,0
What Have You Done is deze week binnengekomen op nummer 12 in de top 40

4,0
Natuurlijk komt het album op tijd op internet. Maar aan de ene kant denk ik dat het ook nie slecht is voor een band. Ik heb alle albums van WT tot nu toe, ook gekocht toen ze nog nie bekend waren. Er zullen genoeg fans zijn die er al maanden op zitten te wachten en zo al een voorproefje krijgen... Ik heb hem al gedownload en hij klinkt super, vooral "the Click", is een geniaal nummer. Toch koop ik het album als hij uitkomt, tis toch een soort "hebbe-dingetje"...

2,5
Tot nu toe heb ik What Have You Done, The Cross, Hand Of Sorrow, Our Solemn Hour en The Truth Beneath The Rose gehoord.

WHYD vind ik dus geen geweldig nummer, vooral doordat Keith tussendoor wat komt schreeuwen. Ook Our Solemn Hour en the Truth Beneath The Rose vallen tegen, maar The Cross en vooral Hand Of Sorrow zullen hier vaak gespeeld worden...

avatar van snarf349
een 1x luisteren album

avatar van deric raven
3,0
Ik ben hem aan het luisteren en moet helaas tot de conclusie komen dat het spannende van Within Temptation helemaal verdwenen is. Bij Our Solemn Hour zit volgens mij de stem van Robert nog door heen gemixed, laat hem A.U.B. weer wat meer zingen. Sharon doet helaas op het eerste gehoor haar kunstje. Maar voor de jonge fans is dit misschien een erg geslaagd album; en daardoor op commercieel gebied een slimme zet.

4,5
Spekkie84 schreef:
Ik heb hem al gedownload en hij klinkt super, vooral "the Click", is een geniaal nummer.


The Click? Bedoel je The Cross?

2,5
Nu ik ze allemaal heb gehoord:

De twee slechtste nummers van het album zijn Frozen en The Heart Of Everything, vind ik. Bovendien vind ik die laatste erg op What Have You Done lijken.

De rest vind ik wat van middelmatig niveau, de beste nummers zijn Hand Of Sorrow, The Truth Beneath The Rose en als uitblinker Forgiven, die laatste is écht een 5/5 waardt.

In totaal kom ik op een 3*

5,0
Het lijkt me echt een hele mooie cd! Alle vorige cd's waren echt goed en ik hoop dat ze nog heel lang cd's zullen uitbrengen. Klinkt misschien slijmerig maar ik vind deze band echt geweldig.
Ik ben al heel lang fan van Within Temptation en Sharon is mijn grootste voorbeeld. In een periode toen het niet zo goed met me ging, enkele jaren geleden, heeft de muziek van hen me echt uit een diep dal gehaald. Ik ga naar alle concerten en ik verheug me er ook op dat er in november van dit jaar waarschijnlijk weer een concert gehouden wordrt. Ik vind Sharon en de andere bandleden echte schatten!

avatar van Paalhaas
Ik hoorde laatst de single What have you done. Tenenkrommend slecht! 13 in een dozijn nu-metal, een regelrecht Evanescence-kloontje (Voorzover die zelf origineel zijn).

avatar van deric raven
3,0
Ja, ik heb er een nieuwe benaming voor; Idols-Metal.

avatar van Tribal Gathering
Ik vond het vorige album the Silent force een erg goed album. Zelfs de wat minder originele eerste single Stand my Ground vind ik een prima nummer. Maar ik moet het met Paalhaas eens zijn. What have you done is een vreselijk nummer en hopelijk een smetje op een goed album.

5,0
Na het mooie en succesvolle album the silent force vind ik dit mooi album op het eerste gezicht. ik vond het jammer bij the silent force dat er weinig heavy gitaar delen in zaten.
De liedjes The Howling What have you done en the heart of everything zijn nu nog het mooist, maar kan bij mij snel veranderen per stemming van mij.

mij conclusie EEN MOOI ALBUM

thx Within Temptation voor jullie bijdrage aan de muziek

tijger rules

5,0
Ik verbaas me over een aantal meningen hier. Het album zou heel anders zijn en een stuk minder dan zijn voorgangers? Ben ik het totaal niet mee eens. Het ligt compleet in het verlengde van The silent force. De nummers zijn erg pakkend en toch ook heavy. Ze hebben zich er niet gemakkelijk van af gemaakt met een baladesque album. Ik vind deze plaat gewoon ontzettend goed!!!! Hier hebben ze echt een grote kans mee om wereldwijd door te breken.

Een dikke 5 Sterren!!!!!!

fastpulseboy
snarf349 schreef:
een 1x luisteren album


vind ik nog knap

avatar van Hans Brouwer
Ik las vanmorgen in een pagina groot artikel van mijn zeer geliefde zondagochtend krant dat Within Temptaion de aspiraties heeft om Amerika te veroveren en dat zij binnenkort een tournee aldaar gaan starten . Aan mevrouw Sharon den Andel zou ik het volgende welgemeende doch dringende advies willen geven: ga als de sodemieter een aantal zanglessen nemen. Anders vermoed ik dat je na een paar weken/maanden met een ervaring rijker maar met een illusie armer terug zult keren naar Nederland .

Met een welgemeende groet ,

Hans

3,0
Jammer, jammer, jammer. Na de gebruikelijke kitsch op 'Mother Earth' (een album dat ik als tiener toch wel kon waarderen) was 'Silent Force' een donkere verademing. 'What have you done' deed al vermoeden dat 'The heart of everything' een commercieel gruwel zou worden, en inderdaad...dat mevrouw Den Adel een aantal toontjes lager zingt komt het geluid niet ten goede. Jankerig en haar totale onvermogen om Engelse woorden uit te spreken komt extra duidelijk naar voren. Ik weet dat dit een oud kritiekpunt is en ik zal niet-Engelse artiesten er niet snel van beschuldigen, maar dit is voortdurend tenenkrommend...middelmatige popdeuntjes, met een paar suffe gitaarlijntjes...skippen dit album. Amerika mag ze hebben...

Mijn verwachtingen rond het album The Heart of Everything waren hooggespannen. The Silent Force was natuurlijk een topalbum, maar The Heart of everything zou nog beter zijn volgens ingewijden.

Na het beluisteren van "The Heart" was ik lichtelijk "teleurgesteld". Dit was niet meer het WT van The Silent Force. Nu gebied de eerlijkheid me wel te melden dat ik gek ben van Sharon's hoge stemgeluid, iets wat op dit album veel minder is. Het eerste wat in me op kwam was de associatie met het Zweedse Roxette, maar dan in een semi-metal jasje.

Toch staan er op The Heart of Everything een aantal nummers die mij toch doen denken aan het "oude" WT.
Over de grote linie beschouwd is dit een album wat langzaam zijn juweeltjes prijs geeft en sluit het ook wel aan op The Silent Force. WT is echter wel de commercielere kant opgegaan, ik denk dat zij dit bewust hebben gedaan om de doorbraak in Amerika/Canada te bewerkstelligen en waarschijnlijk gaat ze dit ook lukken omdat de Amerikanen over het algemeen weg zijn van deze soort muziek (in dit WT jasje!).

Kortom, een aangenaam album. Ik krijg er niet echt continue kippenvel van, wellicht als ik vaker dit album beluister de juweeltjes echt naar de oppervlakte komen, misschien ook niet maar dan nog is dit album boven het gemiddelde....

Nu krijgt het album 3 sterren van mij...

2,5
Hand Of Sorrow, THOE en TTBTR worden steeds beter.

Een 0,5'je bij.

4*

Gast
geplaatst: vandaag om 12:11 uur

geplaatst: vandaag om 12:11 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.