VanVelzen - Unwind (2007)

Label: Foreign

1. Unwind (3:42)
  2. Baby Get Higher (3:57)
  3. Burn (3:19)
  4. Waiting for the End (3:53)
  5. I'll Stand Tall (4:04)
  6. Rise (4:33)
  7. Deep (3:54)
  8. When Summer Ends * (3:58)
  9. Chasing the Sun (4:00)
  10. Fool for Life (3:48)
  11. Shine a Little Light (3:43)
  12. Someday (4:43)
  13. One Angry Dwarf * (4:10)
Onvoorstelbaar. Wij zijn inderdaad een z..kvolk he. Okee, het mag dan niet heel diepzinnig en ongelooflijk hoogstaand zijn, maar ik vind deze cd onnederlands goed. Lekkere pakkende nummers, mooie combi inderdaad van Keane, U2 en Robbie Williams.
In tegenstelling tot wat sommigen hier zeggen (irritante stem etc) een erg goed debuut!

avatar van J.Bell
Daar sluit ik mij zo ongeveer bij aan...

Van Velzen is de nieuwe Ten Sharp.

'Onnederlands goed', wat een stomme term is dat zeg. Alsof er zo weinig leuke muziek uit Nederland komt.

herman schreef:
Van Velzen is de nieuwe Ten Sharp.

Herman, ik zeg niet dat er uit Nederland geen goede muziek komt. Zeg alleen dat het onnederlands goed is. Snap je 'm nog? Ik ken in Nederland nl niet snel iemand die dit soort lekker muziek maakt..

Van Velzen een super leuke artiest. Ik heb hem live gezien en hij weet het publiek te boeien [nee, niet alleen door zijn lengte].
Ik vond het wel jammer toen ik er achter kwam dat zowel 'Burn' als 'Baby get higher' covers waren...
En dat ook nog nummers van een Idol winnaar From Down Under, en een winnaar van een Fame Acadamie wedstrijd. Tja....
Het nummer Unwind vind ik erg leuk en zijn uitvoering van One Angry Dwarf is ook leuk....

Ik hoop dat hij nu uit komt met een eigen nummer.....

avatar van gemaster
Zijn die hits zelfs covers? Op de brandstapel met die man!

gemaster schreef:
Zijn die hits zelfs covers? Op de brandstapel met die man!

Wat een onzin, zelfs van onze grootste Nederlandstalige zanger ooit, Hazes (God hebbe zijn ziel...) was 99 % vertaald uit voornamelijk Italiaanse nummers.
Daarbij vind ik de twee hits niet eens zijn beste nummers, dus kan mij dat feit niet boeien.

avatar van gemaster
André heeft dan ook een soortgelijk lot getroffen. Alleen betrof het een vuurpijl, ipv een vuurstapel.

gemaster schreef:

Da's waar. Hazes is voor straf als vuurpijl de ruimte ingeschoten omdat hij het in zijn ha(r)zes haalde bijna alleen maar covers te zingen

avatar van pejo
Ik vind van Velzen maar een irritant ventje met veel te veel galm. Duidelijk een overgeproduced cd-tje, dus...

avatar van Reijersen
Ik heb me toch maar eens aan deze cd gewaagd en het valt met eigenlijk tegen. 'Baby Get Higher' vond ik erg irritant, maar 'Burn' daarentegen vond ik goed te versmaden. Het zal allemaal vast buiten kijf staan dat deze man muzikaal is en hij heeft zijn externe communicatie goed voor elkaar, maar muzikaal klinkt het voor mij allemaal niet interessant genoeg. Beetje te makkelijk en te veilig. Jammer. maar kan goed begrijpen dat mensen dit wel erg goed trekken. 1,5 ster van mij.

pejo schreef:

Had je dat ook gezegd als het geen Nederlands artiest zou zijn geweest? En hoezo overgeproduceerd...so what? Welke zanger(es) of band is tegewoordig niet overgeproduceerd.
Maar okee, smaken verschillen, maar mij bekruipt onderhand het gevoel dat vanVelzen 1 nadeel heeft voor de critici, namelijk dat het een Nederlander is, en die mogen eigenlijk niet met de kop boven het maaiveld uitsteken. Dat is alleen voorbehouden aan Engelse of Amerikaanse bands of zangers.

avatar van Jumperjack
VanVelzen heeft met Unwind gewoon een goed album gemaakt. De hele plaat pakt, en ik vind het lekker om naar te luisteren. Het is niets nieuws, maar voor mij hoeft dat lang niet altijd. Ga zo door Roel.

Mojo Pin schreef:

Ja, en..?

avatar van pejo
Luister eens naar de nieuwe cd van Bettie Serveert, die is dus niet overgeproduceerd.
Eerlijke muziek, met liefde gemaakt zonder winstbejag. Ze zijn er dus nog wel, en zeker ook in Nederland!

checkmate schreef:

DonDijk
ik vind dit zo erg hé.zo zo zo overgeschat..pff...heb dr geen woorden voor

Mojo Pin
Wie durft dit trouwens Rock te noemen?

avatar van Safri
Dezelfde die Nick en Simon ook rock noemt denk ik.

avatar van Savant
0,5
Er zijn mensen die in kabouters geloven. Je vindt ze op zondagochtend in het bos, aandachtig luisterend en kijkend naar het kabouterleven om ons heen. Voor degenen onder jullie dat doen en die daar op de Ipod een passend muziekje bij willen er sinds kort weer nieuwe hoop. En dan heb ik het natuurlijk niet over Plop. k heb het over van VanVelzen, een ruig uitgevallen minimens die zijn piano al staand (anders kan hij niet bij de toetsen) van katoen geeft. Dat gaat zo ongeveer als volgt:

'Well, its one for the money,
Two for the show,
Three to get ready,
Now go, cat, go.

But don't you step on me with your blue suedeshoes.
You can do anything but don't step on me with your blue suede shoes'.

Alleen in Nederland worden we hier weer wild van. Net als van Kane. Het geeft je toch te denken.

Joy
tis mijn muziek ook niet maar het manneke kan en piano spelen, en toch ook een aardig duentje weg zingen

ik vind zijn muziek best volwassen overkomen en zeke rniet slecht

de eerste plaat van ilse de lange was van eenzelfde nveau en kijk waar zij nu is

kortom, niet slecht en zijn muziek zal ongetwijfeld nog groeien (das iig iets wat nog groeit:)

Mojo Pin schreef:

avatar van HaWe
Okay, nou heeft iedereen even heel negatief gedaan. Als conclusie kan dan gezegd worden dat:
- hij klein is
- zijn muziek toegankelijk is
- hij uit Nederland komt

De grote vraag is nu dus eigenlijk: zijn deze drie punten nou per se negatief? En ik denk van niet.
Heel klein zijn is als man best uitzonderlijk, dus opvallend. Wat moet je als artiest zijn? Idd opvallend. Dus zijn lengte is geen probleem.
Zijn muziek is toegankelijk.. So what? De muziek van Madonna is diepzinnig, wil je zeggen.. (denk bijv. aan Hung Up).
Het enige wat een nadeel voor Van Velzen is zijn afkomst: Nederlands.
Dit zou juist het meest positieve moeten zijn (dit zeg ik uit nationaal gevoel), maar dat geld hier niet zo. Nederland kent weinig internationale grote acts, maar die kans krijg je in Nederland ook niet. Voordat je je alleen al bedénkt om ook in het buitenland actief te zijn, wordt je in Nederland al wel weer afgekraakt!
Sowieso worden de buitenlandse artietsen met toegankelijke muziek als 'leuk' beoordeeld. Maar owee als een Nederlandse artiest met toegankelijke muziek komt.. En dat is best jammer

avatar van Status Seeker
HaWe schreef:
- hij klein is
- zijn muziek toegankelijk is
- hij uit Nederland komt

Het enige wat een nadeel voor Van Velzen is zijn afkomst: Nederlands.
Dus eerst maar eens afwachten.. want bij veel bands&artiesten zijn de eerste albums niet om aan te horen en dat is bij Van Velzen totaal níet het geval. Deze plaat is prima te luisteren!

Het punt is denk ik juist dat, omdat hij klein is, iedereen uit een soort van medelijden gaat doen of hij zo leuk is. Verder speelt hij met zo'n enorme attitude (kijk mij eens geweldig doen) dat ik zonder zijn muziek te horen al strontziek van die gast word.

avatar van Paalhaas
Die hoes is echt komisch. Ik krijg zin om er Bavaria-tekstballonetjes bij te plakken.

DonDijk
klopt helemaal..en..het is gewoon niét goed.ik gun hem het allerbeste, maar met het horen van een stem als hem begint er wat te borrelen in mn onderbuik en moet ik snel,heel snel mn afstandbediening erbij pakken.

avatar van HaWe
Status Seeker schreef:

Nja dat punt geld voor mij dan niet, en dat hij zich zelf nog al cool vindt.. tja die arrogantie is niet terecht en vind ik ook walgelijk, maar dan nog is het niet zo dat hij per se slecht is of wat dan ook.
Ik erger me altijd aan Robbie Williams met zijn gedrag & levensstijl of wat te denken van Mariah Carey met haar walgelijke eisenlijst (en met haar meer artiesten).. Ook om strontziek van te worden..

Joy
Status Seeker schreef:

welnee, dat is alleen jouw beleving, en wat denk je, zon manneke dat zijn hele leven al gepest wordt wegens zijn lengte, die kan niet anders dan een grote bek krijgen en voor zichzelf opkomen,dat misschien overkomt als geweldig doen, ik vind persoonlijk van niet

avatar van Safri
Heeft hij inmiddels al groupies eigenlijk?

avatar van Status Seeker
Safri schreef:
Heeft hij inmiddels al groupies eigenlijk?

Zie hier