VanVelzen - Unwind (2007)

Label: Foreign

1. Unwind (3:42)
  2. Baby Get Higher (3:57)
  3. Burn (3:19)
  4. Waiting for the End (3:53)
  5. I'll Stand Tall (4:04)
  6. Rise (4:33)
  7. Deep (3:54)
  8. When Summer Ends * (3:58)
  9. Chasing the Sun (4:00)
  10. Fool for Life (3:48)
  11. Shine a Little Light (3:43)
  12. Someday (4:43)
  13. One Angry Dwarf * (4:10)
avatar van adri1982
Dit is misschien wel het slechtste/ minst goede album die ik op cd geprint in mijn cd-kast heb staan
De zanger Roel van Velzen laat wel horen dat hij goed kan zingen, maar bijna alle nummers klinken zo commercieel gelikt, dat ik de cd na een nummer of 4 á 6 eigenlijk zou moeten afzetten.
Maar ik doe het niet, net zoals ik dat een paar keer eerder in zijn geheel heb geluisterd.
'Baby, get higher', 'Burn', 'Deep' en 'Shine a little light' verschenen in 2007 en/of 2008 op single en bereikten toen de hitparade.
Maar dat zijn zo ongeveer de beste nummers die ik op het album kan horen.

avatar van BoyOnHeavenHill
75 berichten uit het jaar dat deze plaat verscheen (veelal over niet ter zake doende factoren zoals lichaamslengte en de veronderstelde bijbehorende gunfactor), slechts negen uit de dertien daaropvolgende jaren. Jammer, want ik blijf dit een leuke en frisse plaat vinden: het klinkt allemaal als een klok (zo ergens waar Keane en de rockier/poppier U2 elkaar ontmoeten), de nummers zitten slim en opbeurend in elkaar, en Van Velzen heeft echt een geweldige stem, zeker voor het steviger werk. Gelikt, commercieel, bezwaren tegen covers – het zal allemaal wel, als ik een alternatief of tegendraads plaatje wil horen zet ik wel wat anders op. Jammer dat het album bij de laatste drie nummers een beetje inkakt.