Wolvennest - WLVNNST (2016)

Belgiƫ
Metal / Rock
Label: WeMe

avatar van Alicia
Er hangt een gespannen sfeer. Je ervaart tintelingen van onbehagen. Een koude luchtstroom strijkt langs je warme gezicht. Zijn dit doodnormale bezoekers? Of zijn het negatieve entiteiten, die op sommige dagen iets te klagen willen hebben? Ze zingen en ze praten. Op gedempte toon. Het lijken wel echo's die tegen oude muren weerkaatsen. Waar de ornamenten en het betingel, verkleurd en gescheurd, het sombere verhaal vertellen van een aan lager wal geraakte voormalige bewoner. Het is in elk geval een imposante koor van indringende 'industrial noise' en naargeestige 'dark ambient' klanken, die de mistroostige en de soms niet aflatende stroom 'funeral doom' nog enigszins proberen op te 'vrolijken'. Als gewone sterveling heb je dit wonderbaarlijke spektakel echter niet zo snel in de gaten. Vooral niet bij daglicht. Het is immers geen toegankelijke popmuziek. Maar het is wel erg mooi!

Ik ben benieuwd hoe WLVNNST straks bij het licht van de enige lantaarnpaal in dit nauwe, stoffige straatje gaat klinken.