Master - Master (1990)

Label: Nuclear Blast

1. Pledge of Allegiance (2:38)
  2. Unknown Soldier (2:39)
  3. Mangled Dehumanization (2:30)
  4. Pay to Die (3:12)
  5. Funeral Bitch (2:06)
  6. Master (2:55)
  7. Bass Solo / Children of the Grave (5:57)
  8. Terrorizer (2:27)
  9. The Truth (3:15)
  10. Pledge of Allegiance [Original Mix] * (2:34)
  11. Re-Entry & Destruction [Original Mix] * (3:45)
  12. Terrorizer [Original Mix] * (3:15)
avatar van master-rens
Heerlijk debuutalbum, met stuk voor stuk vieze raggende nummers.

avatar van Guinness1980
Deze week Het Metal Album van de Week.

Is Children of the Grave een Black Sabbath cover?

Guinness1980 schreef:
Deze week Het Metal Album van de Week.

Is Children of the Grave een Black Sabbath cover?

Ja, voorafgaand aan een bas solo.

avatar van Edwynn
Aardige death thrash onderneming van bandhoer Paul Speckmann.
Dit album heeft een lekkere vunzige feel over zich heen die typerend is voor de tijd waarin die verscheen. Lomp is het toverwoord.
Pledge Of Allegiance, Funeral Bitch en Pay To Die zijn wel de leukste meebrullers van het album.

avatar van B.Robertson
Meer dan aardig heb ik dit plaatje nooit gevonden. Mangled Dehumanisation is wel een geinig nummer.
Verder valt het op dat een cover het langste nummer op een erg korte tijdsduur is.

avatar van wizard
Niet zo'n interessant album. De nummers spreken me niet echt aan, en in combinatie met het spartaanse geluid maakt dat ik dit Master nauwelijks uit kan luisteren, ook al duurt de cd nog geen half uur.

avatar van Cabeza Borradora
Vuil, bruut, beukend en simpel. Wat meer mag, maar is ook niet nodig, minder kan niet meer (door de beugel).
Vergeleken met de meerderheid van de afschuwelijke zangers in de MAvdW albums is deze zanger nog een welgekome verademing.

Zie ook forum post

avatar van Lau1986
Best een aardig old school death metal plaatje. Inderdaad wel weer even lekker om een "goede" zanger te horen. Ik moet wel zeggen dat het jammer is dat de plaat zo kort is en dat de bass solo + Children of the Grave van mij niet gehoeven hadden. Verder lekkere death metal.

avatar van master-rens
Van mij hoeft zo'n plaat als deze niet langer dan een half uurtje te duren hoor Hou uberhaupt niet zo van lange platen..

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Uit de Verenigde Staten zijn ze afkomstig, deze verre neefjes van …. Venom. Inderdaad, ik moet heel veel denken aan het Britse Venom bij het beluisteren van dit album. Dezelfde riffs, songs, tempos en zang van zanger-bassist Paul Speckmann. Venom is maar al te bekend bij mij en ik kan dit album wel smaken. Death Metal uit de Oude Britse School met een zompig goed ingeöliede kettingzaaggeluid, niet nadenenk maar meedeinen. Meer valt hierover niet te zeggen, te veel analyseren hoeft niet altijd, gewoon draaien en volumeknop naar rechts voor een half uurtje luide Death Metal. Ik kan hiervan wel houden mits dezelfde kanttekening bij die bassolo, die het tempo eruit haalt. De cover van Children of the Grave vind ik wel redelijk geslaagd. De bonusnummers staan ook op mijn “versie” maar ik doe de moeite niet. Het originele album volstaat ruimschoots voor mij.