menu

David Maxim Micic - Who Bit the Moon (2017)

mijn stem
3,60 (10)
10 stemmen

Servië
Metal / Electronic
Label: Bilo

  1. Milk Tooth (1:48)
  2. Someone Else's Hat (6:11)
  3. Living Room (5:01)
  4. Beaver Moon (1:00)
  5. 687 Days (5:19)
  6. Damar (5:46)
  7. Nobody's Perfect (1:24)
  8. When She Crafts (1:39)
  9. Who Bit the Moon (10:06)
totale tijdsduur: 38:14
zoeken in:
avatar van Sake
4,5
Deze man weet geheel volgens eigen formule weer 40 minuten prachtig diverse muziek te maken. Voor de verandering geen vocals bij deze nieuwe plaat van DMM. Instrumentaal zeer herkenbaar, maar wel met beduidend minder bombast en vreemde intermezzo's. Naar mijn idee heeft Who Bit the Moon daarmee een minder uitgesproken eigen smoel dan bijvoorbeeld Bilo 3.0. Door de samenhangende sfeer is het toch wel een album wat ik makkelijker tussendoor op zal zetten en doet het daardoor niet onder voor z'n eerdere werk.

avatar van Alicia
4,0
Deze muziek is als een tuin. Het groeit, bloeit en het kleurt. Het frisse jonge groen knispert licht en de merel, op zoek naar lekkere hapjes, maakt van je net ingeplante perk weer fijn een puinhoop. Hier zijn geen dreigende luchten, dolende zielen, verpauperde woonwijken of vervallen kastelen te bespeuren. Zo blijf je lekker in balans. Met metal heeft het niet zoveel meer te maken. Dit is mooie, tamelijk rustige, instrumentale progressieve rock met her en der een fijne gitaar oprisping. De muziek op dit album - ook al kan het nèt niet tippen aan - past wat mij betreft prima in het rijtje Steven Wilson, Riverside en Lunatic Soul.

avatar van berwt
2,5
Progressieve muzak.
En dat bedoel ik niet pejoratief. Je moet gewoon weten wanneer je dit oplegt.

avatar van andnino
4,0
berwt schreef:
Progressieve muzak.
En dat bedoel ik niet pejoratief. Je moet gewoon weten wanneer je dit oplegt.

Mooie beschrijving. Ik zet dit inderdaad op wanneer ik iets zoek in het midden van technisch, hard en geschikt voor op de achtergrond.

In dat genre is Who Bit The Moon een verrassend goede plaat!

Gast
geplaatst: vandaag om 11:42 uur

geplaatst: vandaag om 11:42 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.