Pearl Jam - Live on Two Legs (1998)

Label: Epic

1. Corduroy (5:05)
  2. Given to Fly (3:53)
  3. Hail Hail (3:43)
  4. Daughter (6:47)
  5. Elderly Woman Behind the Counter in a Small Town (3:49)
  6. Untitled (2:02)
  7. MFC (2:28)
  8. Go (2:41)
  9. Red Mosquito (4:02)
  10. Even Flow (5:17)
  11. Off He Goes (5:42)
  12. Nothingman (4:38)
  13. Do the Evolution (3:45)
  14. Betterman (4:06)
  15. Black (6:55)
  16. Fuckin' Up (6:17)
avatar van Ronald5150
"Live on Two Legs" is een compilatie van liveopnamen van Pearl Jam's Amerikaanse tour in 1998. Dit is dus geen integrale concertregistratie. Hoewel ik over het algemeen liever luister naar een volledig concert, puur qua sfeer en gevoel, stoor ik me hier op "Live on Two Legs" nergens aan. Het album zit productietechnisch zo goed in elkaar dat het toch klinkt als een coherent geheel. De klassiekers vormen over het algemeen toch de hoogtepunten. Nummers als "Daughter", "Even Flow", Off He Goes", "Betterman" en uiteraard "Black" worden hier prachtig gespeeld. Ook het nieuwere nummer "Do the Evolution" valt op. Wat een heerlijk ruig en energiek nummer is dat met spetterend gitaarwerk. Niet alle Pearl Jam albums vind ik even goed en eigenlijk klinken ze vanaf hun titelloze album uit 2006 weer enigszins urgent, maar live behoort deze band tot de absolute wereldtop en "Live on Two Legs" maakt dat helemaal waar.