Bløf - Aan (2017)

Label: Altijd Wakker

1. Zachtjes Zingen (4:23)
  2. Ego (3:18)
  3. Hierheen (4:11)

met Anneke van Giersbergen

4. Als Je Weggaat (Voor T.) (4:07)
  5. Wereld van Verschil (4:09)

met Glenn de Randamie

6. Languit Vallen (4:29)
  7. Zonsopgang Boven Zee (4:16)
  8. Bewaar Me (4:48)
  9. Zoutelande (3:39)
  10. Controle (3:08)
  11. Een Wens Blijft Maar een Wens (4:13)

12. Over de Dam (4:10)
  13. Porselein (4:16)

14. Dertien (3:42)
  15. Zoutelande * (3:42)

met Geike Arnaert

16. Ego [Live] * (3:27)
  17. Over de Dam [Live] * (4:16)
  18. Als Je Weggaat (Voor T.) [Live] * (4:09)
  19. Bewaar Me [Live] * (4:50)
  20. Zoutelande [Live] * (3:44)
  21. Hierheen [Live] * (4:20)
  22. Porselein [Live] * (4:21)
  23. Wereld van Verschil [Live] * (5:22)
avatar van Marco van Lochem
Sinds 1992 bestaat de Zeeuwse band Blof en deze week ligt het 12e studio-album van de 4-mans formatie in de winkels. Sinds 2001 is de samenstelling van de band niet meer verandert, maar het single succes is wel verminderd. Tien jaar geleden scoorden ze hun laatste superhit, met “ALLES IS LIEFDE”, dat de 2e plaats in de Top 40 wist te bereiken. Daarna werden “OKTOBER” en “VANDAAG” nog top 10 hits en ook het duet met Nielson, “MANNENHARTEN” werd nog een top 10 hit. De albums daarentegen worden wel steeds goed verkocht en daarom zien de heren zich tegenwoordig meer als een albumband en ze hoeven niet perse een hit te scoren. “AAN” is een album dat Blof laat horen wat je van ze mag verwachten. De herkenbare teksten van bassist Peter Slager, het kenmerkende stemgeluid van zanger/gitarist Paskal Jakobsen en de mooie melodieën die ze al jaren produceren. Het album spreekt mij meer aan dan de vorige, “IN HET MIDDEN VAN ALLES”, omdat er meer variatie in zit. De smaakvolle combinatie met Typhoon in “WERELD VAN VERSCHIL”, het jazzy “BEWAAR ME” en de prachtige arrangementen in bijvoorbeeld “ALS JE WEGGAAT (voort)” zijn daar goede voorbeelden van. Verrassend is het natuurlijk niet, maar “AAN’ is een prachtige toevoeging aan het uitdijende oeuvre van Blof!