The Horrors - Strange House (2007)

Punk / Rock
Label: Loog

1. Jack the Ripper (3:00)
  2. Count in Fives (3:13)
  3. Draw Japan (3:23)
  4. Gloves (2:49)
  5. Excellent Choice (2:52)
  6. Little Victories (2:40)
  7. She Is the New Thing (3:21)
  8. Sheena Is a Parasite (1:41)
  9. Thunderclaps (3:05)
  10. Gil Sleeping (4:50)
  11. A Train Roars (3:58)
  12. Death at the Chapel * (2:20)
avatar van stephan73
Kende dit eigenlijk alleen van naam, maar de twee clips klinken erg goed.. En Sheena Is A Parasite heeft een briljante clip van Chris Cunningham!!

Briljante clip inderdaad

En gaan ze de hype waarmaken? Ik ben zéér benieuwd.

De EP is alvast veelbelovend!

Jammer dat Crawdaddy Simone als enige nummer van de EP is geslachtofferd, terwijl ik dat nou juist zo'n gaaf nummer vind. Dat intro is gewoon heerlijk. Voor de rest is het ook wel leuk. Laat ze maar naar London Calling komen.

avatar van doornappel
stel pubers met XL pruiken, weg ermee. moet zeggen dat de clip van chris cunningham wel tof was en het nummer ook wel kewl maar de rest van het album? NO THANKS.

Mojo Pin
Ik had er meer van verwacht. Er staan uiterst aanstekelijke nummers op maar jammer genoeg ook een aantal vullers.
Gemiste kans! Desondanks 3* waard.

avatar van orbit
Die twee clips doen naar meer smaken eerlijk gezegd, maar on the whole valt dit dus tegen? Jammer..

Mojo Pin
Het opent sterk, maar naar het einde toe wordt het minder. Thunderclaps, Gil Sleeping en Train Roars zijn gewoon weinig spannende tracks als je het mij vraagt.

nijme255@adsl
Vond de single "Gloves"lelijk. Clipjes ogen vet!

Maarrr..cd'tje komt niet boven de middelmaat uit.

Mojo Pin
Deze live-versie van Jack the Ripper blijft overigens wel tamelijk geniaal

Dat meisje vooraan heeft het zwaar te verduren!

avatar van Erwin.c
slap aftreksel van Bauhaus en die waren eigenlijk al niet erg best.

ik ben afgelopen woensdag naar hun concert in paradiso geweest. Ik kende hun muziek eigenlijk niet echt, maar een vriendin van me had kaartjes gewonnen dus was ik meegegaan. En het was me toch gaaf! het duurde amper 3 kwartier maar het was zo energiek dat dat eigenlijk helemaal niks uitmaakte. Ze zijn echt een onwijs goede liveband, en eindelijk eens niet een bandje die erbij staat of ze t alleen doen 'omdat het moet' maar omdat ze het heel leuk vinden. We hebben ze ook nog ontmoet en ze waren ook nog eens heel aardig. En het is zeker niet een band die zichzelf al te serieus neemt. Na bij dat concert te zijn geweest maar ff de cd geluisterd en die is ook erg lekker. Hoogtepunten zijn: Count in fives, gloves, she is the new thing, sheena en death at the chapel. Ik kan geen een band opnoemen op het moment die zo klinken als zij. 4*

Laurora
Erwin.c schreef:
slap aftreksel van Bauhaus en die waren eigenlijk al niet erg best.

Laten we dit aub niet met Bauhaus vergelijken.

avatar van Kos
Kos
Gloves is best een geinig plaatje.

Niks aan te merken op deze plaat en zeker niet op de clips.

avatar van [__Lyn_#]
Té goed...

avatar van Arno
Volgens mij hoef je The Horrors überhaupt niet te serieus te nemen. Hun optreden op Dour was dan ook een mix van hilariteit en stevige nummers. Dit album vind ik trouwens zeer behoorlijk. Enkele mindere nummers ook, maar Count in Fives, Gloves en She Is the New Thing zijn gewoon heerlijk (die orgel is zooo leuk!).

Halfje erbij. Wat een feest

avatar van aphexfreak
Lekker schijfje! Sommige nummers zijn zwaar verslavend, zoals nummertjes 2, 3, 7, en 8. De rest klinkt wel aardig.

Toch 3,5 verdiend.

Damorte
Goed album. Doet met erg aan Bauhaus denken, maar dan wat catchier.

nog een halfje erbij.......

avatar van Bloodcloth
Heb deze plaat pas geluisterd, kon mijn aandacht niet vasthouden tot het einde, maar "draw japan" vindt ik toch echt een ijzersterk nummer!

Kom op mensen, zo geweldig is dit niet.

Sven Bersee
Volgens Alex Turner van Arctic Monkeys is dit de plaat van het jaar (2007). Argument: 'Het geluid, het lawaai. Nee echt, dat lawaai, da's opwindend.'

deric raven schreef:
Kom op mensen, zo geweldig is dit niet.

Maar wel leuk.

Zeker!

UnknownPleasure
Uhm? 3,47 .. Ik heb t album nu een paar keer geluisterd en het klinkt geweldig , origineel, verschrikkelijk (Goed!) en in ieder geval word mijn stem hoger dan het gemiddelde

UnknownPleasure
Aha , 3,48....

Ik moet zeggen dat ik dit een erg leuk album vind.
Muzikaal misschien niet altijd even goed, maar het heeft toch een geweldige sfeer over zich heen. Ik vind Faris Badwan ook een prettige - en tevens een lekker zeurderige - stem hebben.

Ook houd ik van hun imago ; I don't care what you think
Tevens houd ik erg van de dergelijke orgeltjes die hier en daar ( veel) op komen zetten.

Al met al heeft dit voor mij een 4* opgeleverd

Dit is één van die albums die ik gekocht heb 'omdat ik wel via via gehoord dat dat-ie goed was'...

And then it blew me away.
Geweldige schijf vind ik dit, dit sleurt me helemaal mee.