Bryan Ferry - Dylanesque (2007)

Rock / Pop
Label: Virgin

1. Just Like Tom Thumb's Blues (3:50)
  2. Simple Twist of Fate (5:18)
  3. Make You Feel My Love (3:22)
  4. The Times They Are A-Changin' (3:40)
  5. All I Really Want to Do (2:29)
  6. Knockin' on Heaven's Door (6:14)
  7. Positively 4th Street (3:45)
  8. If Not for You (2:41)
  9. Baby, Let Me Follow You Down (2:13)
  10. Gates of Eden (5:12)
  11. All Along The Watchtower (3:46)
avatar van musicboy
Hoe kan je nu al 5 geven?

Mad Dog
Niet! Het lijkt mij trouwens vervelende plaat. Maar goed, dat kan ik ook weer niet weten natuurlijk. Heb nog geen noot gehoord maar het idee alleen al....

avatar van musicfriek
Inderdaad wel heel gewaagd om die nummers te gaan coveren, maar toch denk ik dat juist Ferry het wel kan. Tenminste, hij heeft al zo'n naam opgebouwd in de muziek, dan kan hij zich een album als deze zich wel permitteren.

avatar van Oldfart
Niet bepaald de meest spannende selectie uit het oevere van meneer Zimmerman, beetje voorspelbare keuzes, maar goed; Ferry zou het wel eens kunnen waarmaken; we'll see.

avatar van vigil
Ferry heeft op z'n soloplaten sowieso al twee keer een nummer van Dylan op behoorlijke wijze gecovered, dus misschien dat het wel wat wordt.

musicfriek schreef:
Musicfreak, we vliegen elkaar wel eens in de haren , maar nu ben ik het met je eens!!
Ik heb er het volste vertrouwen in dat Bryan Ferry weer een geweldig album gaat afleveren. Op 27 maart a.s. zal hij in de HMH te Amsterdam vast wel een paar nummers ten gehore brengen . Is dit album trouwens al te downloaden .

musicboy schreef:
Hoe kan je nu al 5 geven?
Alle albums van Bryan Ferry kan je blindelings met 5* waarderen .

Ik zag hem 4 jaar geleden in de HMH. Wat heeft die vent een geweldige stem. Begon heel rustig allemaal, maar later ging het dak er af. Ben wel benieuwd naar dit album. Ferry komt meestal wel goed weg met coverwerk.

avatar van musicfriek
Hans Brouwer schreef:

De wonderen zijn de wereld nog niet uit

Deze ga ik zeker eerst eens beluisteren, ben benieuwd.

Hans Brouwer schreef:

Friek heeft zo wat geen haren.

Ik vind Bryan Ferry een geweldig artiest, zowel met Roxy Music als solo.
Maar één ding snap ik niet, waarom covert Bryan Ferry altijd zoveel van andere artiesten, en schrijft hij niet eens gewoon z'n eigen nummers. Dan heeft hij weer eens iets origineels te bieden. Of is meneer Ferry soms creatief opgedroogd?

avatar van Oldfart
Een beganadigd zanger is wel vaker niet meteen een goed componist: liever goed gecoverd, dan slecht.....

Oldfart schreef:

verzonnen.

Mad Dog schreef:

Wat is dit weer voor domme opmerking ?

avatar van Erwin.c
Hou totaal niet van Bobbie maar dit klinkt leuk.
Knockin'..... skip ik echt door, te uitgekauwd.
Tot nu toe *3,5.

avatar van Maver
zoals ie bij "BBC 1 in Sessions" met die mondharmonica tekeer ging, prima! De nummers zijn overbekend en natuurlijk niet als het origineel, maar het is weer wat anders. Ferry blijft een begenadigd zanger (met smaak) * 3,5

avatar van L_T_B
Dylan-composities uitgesmeerd in een klein dozijn gladde popsongs. Compleet met een gelikt ingehuurd achtergrondkoortje. Op geen één nummer stijgt Ferry echt boven de middelmaat uit, maar de meeste nummers worden toch op een degelijke manier gecovered. De puurheid van Dylan is echter in zijn geheel niet terug te horen op dit strak geproduceerde album. Derhalve krijgt dit album van mij ook maar een krappe voldoende.

deric raven schreef:
Friek heeft zo wat geen haren.
Ik ook niet .

Ik ook niet .

en ik ook niet

avatar van Tribal Gathering
Dit klinkt een beetje als een uitgerangeerde zanger die niet weet wat hij moet uitbrengen en op advies van zijn platenmaatschappij maar een album uitbrengt met Dylan covers (waarvan de rechten waarschijnlijk vrij goedkoop waren want anders levert het niets op). Net als Sting die ook niets meer uit zijn vingers kreeg en toen maar meteen de popmuziek doodverklaarde en oude folkliedjes ging opnemen.

Waarschijnlijk denk ik weer een beetje te cynisch over, maar voor dit soort doelloze projecten heb ik weinig sympathie. Jammer want Roxy Music was toch wel een goede band.

Hans Brouwer schreef:
Is dit album trouwens al te downloaden .
Ja, dit album heb ik vanmorgen via "gomusic.ru" gedownload. "Dylanesque" is weer een heerlijke "Ferry" plaat. Ik weet het, ik ben bevooroordeeld in positieve zin , maar toch! Ik moet toch maar snel even kaarten halen voor het concert van Bryan Ferry op 27 maart a.s. in de HMH te Amsterdam .

Geachte heer Ferry, ik hoop dat U op 27 maart langer op het podium blijft dan twee jaar geleden tijdens het Roxy Music concert in diezelfde HMH hal .

avatar van Erwin.c
Tribal Gathering schreef:

Te makkelijk gedacht, Ferry doet dit al sinds het begin van zijn solocarriere dus ook in zijn inspirerende jaren(73)
Maar echt snappen doe ik het ook niet, het komt wel over als niet meer met eigen werk kunnen komen.
Vind wel dat hij er goed mee over weg kan(covers),
vaak is het orgineel beter maar in dit geval pakt het goed uit.

Haha Hans jij was ook bij roxy een jaar of 2 geleden ?
Duurde een dik uurtje .. Was wel erg goed ..

Ook op bospop waren ze geweldig en daar mocht: een zo'n 5 kwartier ...

Dat bospop programma wordt nooit meer geevenaard:
Waterboys (super) / Roxy music / Simple Minds / Alana Parssons Project (super !) / Anouk, Simply red en last but not least:
Tragically hip en Starsailor ..

1e starsailor trouwens een aanrader ...

EVANSHEWSON
Ferry coverde al eerder Dylan natuurlijk. Op Frantic (2002) staan al It's All Over Now Baby Blue en Don't Think Twice, It's All Right. En daar komt hij goed weg met deze Bob Dylan songs.
Nog niets gehoord van deze plaat (moet ook nog officieel verschijnen) maar ben wèl nieuwsgierig naar het niveau van de plaat, hoop dat hij mij niet teleurstelt.

EVANSHEWSON schreef:
Zoals ik begin deze week al berichtte, dit album is nu al reeds te downloaden. "Dylanesque" heeft mij in positieve zin verrast . De toegangskaarten voor het concert dat Bryan Ferry op 27 maart geeft in de HMH, zijn in huis .

wat een verschrikkelijke hoes.

Oke; Bryan Ferry heeft er beter uit gezien.

Ataronchronon schreef:
wat een verschrikkelijke hoes.
Ach, wat maakt het uit! Het gaat om de muziek en die is meer dan goed . Er komt een tijd dat ook gij, Ataronchronon, een verlopen kop zult hebben .

EVANSHEWSON
Aan Hans Brouwer ; ik ben geen downloader; ben niet technisch aangelegd, en wat ik al gehoord heb van gedownloade (al dan niet legaal) cd's; die klank is stukken minder dan een cd.
Trouwens, het ARTWORK, het boekje met lyrics en zo, je hebt dat allemaal niet, en ik beschouw cd's als kleine elpees, daar was een mooie hoes en het ruiken aan de inkt en zo ook belangrijk voor me, sorry maar zal nooit downloaden, als ik muziek apprecieer dan koop ik liever de cd. Weliswaar nooit onmiddellijk, als je een half jaartje wacht liggen ze tegenwoordig toch in de afprijsbakken en daar zit vaak héél wat goede muziek tussen.