menu

Hoobastank - The Reason (2003)

mijn stem
3,12 (84)
84 stemmen

Verenigde Staten
Rock
Label: Island

  1. Same Direction (3:15)
  2. Out of Control (2:42)
  3. What Happened to Us? (4:00)
  4. Escape (3:44)
  5. Just One (3:19)
  6. Lucky (2:59)
  7. From the Heart (3:03)
  8. The Reason (3:52)
  9. Let It Out (3:18)
  10. Unaffected (3:33)
  11. Never There (3:03)
  12. Disappear (5:08)
totale tijdsduur: 41:56
zoeken in:
Is dit Rock/Metal? Dat zou je op basis van die (leuke) single niet zeggen...

2,5
Presies. Het lijkt erop dat ze een album vol met rotzooi hebben gemaakt om The Reason aan de man te brengen. The Reason is een best goed nummer maar hij valt helemaal uit de toon bij alle rotzooi op het album. Ik heb me het hele album lopen ergeren om zulke slechte nummers.
2,5*

The Reason is wel een geweldig nummer. Zelfs mijn No.1 momenteel.

Rest van nummer van hen ken ik niet.

avatar van Sjoerd
Ben ik dan de enige die The Reason het meest "sorry excuse" voor een single vind van het afgelopen jaar...? Wat een standaard 13 in een dozijn klote-nummer is dat zeg...

2,5
Wat bedoel je presies ik snap er niks van...

ForzaRob
Valt toch wel mee met rotzooi op deze cd.

From the heart en what happened to us vind ik gave nummers

3,5 *

0,5
superalbum, maar ik had niet anders verwacht van deze zeer getalenteerde groep. Ik ben blij dat ze nu met The Reason zijn doorgebroken, ook al is het wel een van de mindere nummers van het album..

2,5
Dat is precies wat ik bedoel. The Reason is een hele andere stijl dan de rest van het album.

avatar van Marki_san
Ik vind The Reason een vette K.U.T. plaat , sorry

2,0
Ik vind het juist een heel mooi en ontroerend nummer. Ik ben benieuwd naar dit album, opvallend dat er zulke uiteenlopende reacties op zijn. Morgen maar eens downloaden.

2,0
Jammer dat het allemaal zo anders is als The Reason. Niet echt mijn smaak.

2.5 ster.

0,5
Het enige nummer wat een beetje in de stijl van The Reason is, is Dissapear. De rest is idd compleet anders.

avatar van musicfriek
1,5
Ook voor mij mega teleurstelling dit album. The Reason zit gewoon perfect in elkaar, dus ook ik kwam bedrogen uit met dit album. Gauw wegdoen!!! 1* nog voor The Reason.

Snowman
Wou hem ook kopen voor de Reason niet doen dus?

0,5
Is niet echt een goede reden nee.

ontbreekt er niet een album op deze site? ik kan nergens het nummer: End of our rope terugvinden, maar volgende mij is het een ouder album omdat je een saxofoon hoort, en het beetje oudbollig klinkt...

Vintage schreef:
ontbreekt er niet een album op deze site? ik kan nergens het nummer: End of our rope terugvinden, maar volgende mij is het een ouder album omdat je een saxofoon hoort, en het beetje oudbollig klinkt...



Als het goed is staat die op het album 'muffins' die hebben ze gemaakt voor 'they sure don't make basketball shorts like they used to' maar dat weet ik niet zeker

je kan dat album op de amerikaanse wikepadia vinden dit is de site: http://en.wikipedia.org/wiki/Hoobastank

het nummer The reason blijft één van mijn favorieten, die muziek in dit nr alleen al, maar om daar nou zo'n heel album voor te kopen...

bro
ik zie hier veel mensen klagen dat The reason zo anders klinkt dan de andere nummers maar het gebeurt dagelijks honderden keer dat rockbands een zachter nummer maken om als single uit te brengen. dat gebeurt zo vaak. ik ben er niet van verschoten in ieder geval. ik vind het dan ook een goede rockplaat die stevig op zn poten staat.

Ik begrijp dat je (1) of van de titeltrack houdt, of (2) van de rest van het album. Ik vind de titeltrack totaal niet bijzonder, maar de rest van het album is erg leuk, lekkere up-tempo rock en goede strakke gitaarpartijen. Maar het is inderdaad niet van dat gejengel als je in de single 'The Reason' hoort.

4,0
The Reason was de oorzaak dat ik geinteresseerd raakte in Hoobastank. En de rest van het album vind ik ook erg goed! Maar blijkbaar ben ik een van de enige die en The Reason en de rest van het album leuk vindt, haha!
Super album!

Suzz
Het beste album van Hoobastank. The Reason is erg goed en de rest van de nummers zijn ook wel geslaagd vind ik. Voor de rest ben ik het met bro eens.

2,5
Ook bij mij was het eerste nummer dat ik kende van Hoobastank 'The Reason' en ben ik nummers gaan luisteren als 'First of me' en 'Crawling in the dark'..
Ik kende dus maar 1 nummer van deze cd en vond de rest eigenlijk tegenvallen.

avatar van Brother Mouzon
3,0
Gemengde gevoelens bij dit album.

Hoobastank heeft 1 superplaat, dat in men Top 100 Tracks staat en dat is The Reason. Fantastische plaat .

Het is mij niet duidelijk wat zo'n plaat in zo'n album doet, The Reason is totaal verschillend met de andere tracks die veel harder zijn. Moest Hoobastank al hun tracks in de vorm van The Reason hebben gedaan zou het een zeer mooi album geweest zijn. Spijtig dat ze het zo verkloot hebben.

De rest van de Tracks zijn matig tot slecht. Alleen Dissappear kon mij nog vermaken, over de rest maak ik geen woorden vuil.

bro
Zeg, verkloot verkloot. Ze hebben helmaal niets verkloot. Wat kan de band eraan doen dat jij niet iemand bent die hun muziek wel kan waarderen.

avatar van Brother Mouzon
3,0
En wat kan ik eraan doen dat ik hun muziek niet al te best vind? Trouwens geef ik ze nog altijd een ruime voldoende..

avatar van NewYorkCityLight
3,0
The Reason vond ik altijd wel een leuk nummer. Radio extra hard als die voorbij kwam.

avatar van DjFrankie
3,5
DjFrankie (moderator)
Lekkere stevig album wat al 7 jaar in de kast stond, en ik heb het volgens mij nog nooit gedraaid, dat is nu voorbij. Lijkt soms wat op 30 Seconds to Mars, alleen waren hun natuurlijk veel eerder, dus wie lijkt op wie?

Geweldig rocken bij Out of Control, richting The Reason bij What Happened to Us.

Ook Lucky is een heel goed nummer. En Let It Out rockt ook geweldig weg, met een aanstekelijk refrein, een van mijn favorieten..

Ga je puur op The Reason af, dan kun je inderdaad teleurgesteld zijn. andere nummers zijn harder sneller en vooral feller.

Eigenlijk een heel goed rock album voor de liefhebber dan.

En ik ga deze vaker draaien.

avatar van edje1969
3,0
The Reason is 1 van de mooiste nummers van de laatste 15 jaar. Dit album is idd wat te stevig voor mij. Same Direction en Unaffected kan ik nog waarderen. Verder staat album rustig te verstoffen... Maar ja...bevat wel The Reason...

avatar van HenkiO
3,5
Bertyl schreef:
Presies. Het lijkt erop dat ze een album vol met rotzooi hebben gemaakt om The Reason aan de man te brengen. The Reason is een best goed nummer maar hij valt helemaal uit de toon bij alle rotzooi op het album. Ik heb me het hele album lopen ergeren om zulke slechte nummers.
2,5*


Je zou het ook om kunnen draaien...

Wat doet zo'n onnozel puberaal niemendalletje op zo'n lekker rockalbum.

avatar van Desert
3,5
Omdat ze over een aantal maanden een tour gaan doen waarbij ze deze plaat volledig gaan spelen, heb ik ze eens beluisterd. The Reason vond ik indertijd maar matig, maar de rest van de nummers ligt wel een beetje in de lijn van wat ik graag beluister. Als je net dat nummer erg goed vond, zal je inderdaad wel bedrogen uitgekomen zijn bij het beluisteren van deze langspeler

Gast
geplaatst: vandaag om 11:22 uur

geplaatst: vandaag om 11:22 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.