Logic - Everybody (2017)

4. Killing Spree (3:26)

met Ansel Elgort

5. Take It Back (6:40)
  6. America (5:31)

met Black Thought, Chuck D, Big Lenbo en No I.D.

7. Ink Blot (2:36)

met Juicy J

8. Mos Definitely (3:26)
  9. Waiting Room (4:43)
  10. 1-800-273-8255 (4:10)

met Alessia Cara en Khalid

11. Anziety (6:52)

met Lucy Rose

12. Black SpiderMan (5:31)

met Damian Lemar Hudson

13. AfricAryaN (12:08)

met Neil deGrasse Tyson en J. Cole

avatar van Yestsida
Veel zin in dit album! Zeker na de uiteenzetting van Logic zelf over het concept van Everybody.

avatar van carero
Haha kwam hier om dezelfde linkt te plaatsen, erg tof!

avatar van Appels123
Als ik naar de features kijk krijg ik al rillingen. Hoe kun je Killer Mike en Black Thought nou op een album stoppen met Juicy J en Alessia Cara? Daarnaast vind ik Everybody maar een matig nummer. Desondanks ben ik toch wel benieuwd wat hier van geworden is. Heb vaak met Logic albums dat ik twee of drie nummers heel vet vind en de rest matig.

avatar van mh040
Appels123 schreef:
Logic en Alessia Cara zitten allebei bij Def Jam, dus het ligt voor de hand dat hun platenmaatschappij die samenwerking tot stand heeft gebracht.

mh040 schreef:

Dat is wel logisch, ja. Toch blijf ik het jammer vinden.

Tegelijkertijd vind ik beide singles erg zwak. Het is allemaal zo vreselijk cliché en ik mijn nekharen gaan overeind staan bij het feit dat een blanke man (biracial or not, hij is gewoon blank) nu op de anti-racisme hype springt om met wat goedkope clichés (iedereen is mooi) knaken te pakken.

Appels123 schreef:
DAMN zo had ik het nog niet bekeken.

zaaf schreef:
DAMN zo had ik het nog niet bekeken.

Ik voel het sarcasme.

zaaf
Ja klopt, sorry, je invulling is om inderdaad stijve nekharen van te krijgen, maar het is wat mij betreft een invulling. En zo vul ik hem niet in.

avatar van Dirruk
Appels123

Anti racisme is tegenwoordig op elk hip hop album een topic. Hij moet wel mee doen

Dirruk schreef:
Appels123

Maar dit is ook precies wat ik bedoel. Ik snap dat het een pressing issue is, maar ik vind niet dat iemand als Logic daar veel over te zeggen heeft. En dat blijkt ook uit de nummers die hij opneemt. Het is allemaal zo simpel - "hou van jezelf, dan komt alles goed". Het is haast muzikale populisme. Het veranderen van een complexe situatie in iets heel simpels.

Appels123 schreef:

Bwa ik word ook niet echt warm van zijn boodschap op Everybody en, in mindere mate, Spiderman. Maar Logic is wel een MC die ik niet hoofdzakelijk apprecieer om zijn teksten en die zijn niet eens dermate slecht om hem erop af te rekenen. Op beide nummers flowt hij als vanouds en de zweverige stijl doet me erg sterken aan zijn vorig album. Bovendien is hij niet blank maar zo mulat als je maar kan zijn dus of zijn boodschap niet relevant is, weet ik niet dat maak jij ervan...

Maar ik ben het wel met je eens dat de thematiek niet bepaald goed uitgewerkt is en zelfs wat cliché aandoet. Ik kijk echter nog steeds uit naar het album maar de gelekte nummers nemen mijn oorspronkelijke vrees niet weg. Die is namelijk dat Logic met elk album een stukje minder wordt. Zijn eerste album was verrassend sterk. Ik had nog nooit van de man gehoord en ondanks dat hij bij vlagen deed denken aan Kendrick, Cole en zelfs Drake vond ik hem toch zijn eigen touch geven aan zijn muziek, hetgeen resulteerde in een constant en kwalitatief sterk album. Op zijn tweede album vervolmaakte hij zijn eigen sound en werd het geheel getrokken door een combinatie van sterke nummers en een leuk uitgewerkt concept. Het is was allemaal wat minder verrassend maar nog steeds een erg leuk album. Een derde album in dezelfde stijl zou voor mij echter wat saai gaan aanvoelen...

Na het horen van Black Spiderman en Everybody is die vrees niet minder geworden. Op beide tracks komen de verschillende gezichten van Logic naar voor: van zweverige rap met zanglijntjes tot de wat snellere, hakkende flow. Het klinkt solide maar niet vernieuwend en de thematiek helpt niet. 1-800-273-8255 klinkt echter wel anders. Zanglijntjes had hij sowieso al maar dit klinkt wel een stukje commerciëler. Het is op het randje maar 1 of 2 van dit soort nummers en dan eventueel wat hardere nummers met Killer Mike en Black Thought zouden voor de nodige variatie kunnen zorgen die van dit album een mooie toevoeging aan een degelijk oeuvre zou kunnen maken.

thgryda schreef:

Natuurlijk is Logic een "mulato", alleen waar ik moeite mee heb is dat je dit niet zou zeggen als je hem zo zou zien. Dat wil zeggen, Logic mag dan wel een zwarte vader/moeder hebben, hij zelf oogt blank. Hoewel dit niet betekent dat hij geen relatie heeft met racisme, betekent het wel dat men Logic waarschijnlijk niet zou afrekenen op zijn huidskleur. Als ik Logic's verhaal niet zou weten, zou ik denken dat het een gewone blanke jongeman was - die daardoor waarschijnlijk minder onder racisme heeft moeten lijden dan veel andere, veelal zwarte, mensen.

Dat wil niet zeggen dat Logic geen interessante mening over racisme zou kunnen hebben, echter, ik ben van mening dat Logic over dit onderwerp niets, maar dan ook helemaal niets toevoegt. En dan wordt het voor mij heel irritant om een, mijn inziens, blanke man te zien rappen dat we allemaal maar van elkaar moeten houden en dat iedereen mooi is. Dat is heel makkelijk zeggen vanuit zijn positie als iemand die al vanaf zijn 19e (semi-)bekend is. Net zoals die ene line in Black Spiderman:

"I ain't ashamed of my beautiful Mexican wife as a matter of fact"

Like... hoe zou iemand in deze wereld nou kritiek kunnen hebben op zo'n prachtige vrouw? Je hebt een extreem knappe meid als vriendin en dan moet je nog even aan de wereld verkondigen dat je je daar niet voor schaamt. Wow. Inspirerend. Logic bevindt zich in een compleet bevoorrechte positie en vanuit die positie verkondigt hij allemaal quasi-wijze nonsens waar ik gewoon extreem verdrietig van word.

avatar van thgryda
ik denk dat je dat moet kaderen in de hetze die Trump voert tegen Mexicanen. Natuurlijk zullen Trump medestanders er van maken dat Logic's vrouw nooit illegaal verbleven heeft in de VS maar als een regime als dat van Trump aan de macht was geweest de afgelopen paar honderd jaar dan was er geen sprake van dat zijn vrouw in de VS had gewoond. Dan was Trump er zelf ook nooit geweest overigens :-0

Maar ik geef je gelijk. Het is niet bepaald het meest diepzinnig uitgewerkte concept maar dat is bij Logic nooit echt het geval geweest. Logic heeft meer te vertellen dan de doorsnee gangster of liefdesrapper of what ever maar het is niet dat ik voor filosofische teksten naar hem luister. Daar heb je andere rappers voor. Meer nog dan is 90 procent van de hip hop niks Ik vind Logic net cool omwille van zijn sound en flow en het feit dat ik misschien zijn teksten niet het summum vind maar ook niet enorm storend zoals dat bij sommige andere MCs wel het geval is.

avatar van Slowgaze
Die hoes is briljant.

thgryda schreef:

Dat is ook wel de reden waarom ik mij zo aan Logic's lyrics stoor. Als ik een Wacka Flocka luister, bijvoorbeeld, kan ik mij totaal niet ergeren omdat ik gewoon verwacht dat de lyrics slecht gaan zijn. Iedereen weet dat Wacka geen filosofische teksten op papier gaat zetten en dit probeert hij ook niet, waardoor het mij ook niet boeit. Bij Logic is het zo dat er een hele grote schare fans is die hem proberen op te hemelen door zijn teksten. Begrijp me niet verkeerd, Logic is zeker geen slechte rapper maar ik zou hem ook niet bovengemiddeld noemen. Maar door het feit dat sommige fans beweren dat hij zo'n geweldige lyricist is en door het feit dat Logic wel onderwerpen aan probeert te snijden waar hij niets over te zeggen heeft, erger ik me er mateloos aan. Dat zegt natuurlijk meer over mij dan over Logic, maar toch.

Tegelijkertijd vind ik dat Logic ook wel echt toffe nummers heeft uitgebracht. Ik ken niets van zijn EP tijden maar Gang Related, het tweede gedeelte van Under Pressure en 44 Bars vind ik heerlijk. Maar alles aan Logic is zo... standaard. Zijn voorliefde voor één van de grootste regisseurs ooit (Tarantino), zijn relatie met Faze, zijn liefde voor de Red Hot Chili Peppers. Er is zeker niets mis met al deze dingen maar deze man is zo hardnekkig gemiddeld in alles.

Best wel sneu eigenlijk dat ik hier me thuis zo over zit op te winden maar ach, het houdt je van de straat.

zaaf
Tja je maakt je over andere zaken druk dan ik, dat moge duidelijk zijn. Ik heb onverminderd zin in deze worp, wind me niet op en ga zo lekker de deur uit.

zaaf schreef:

Bedankt voor de info. Geniet ervan hè.

avatar van Fade.
Dirruk schreef:
Appels123

Nou ben ik echt niet meer zo'n grote fan van Logic als vroeger, maar ik vind deze opmerking hem een beetje tekort doen; Logic rapt al sinds z'n eerste mixtape over maatschappelijke problemen, waarbij hij racisme steeds benadrukt.

Lage stemmen tot nu toe, vind dit fijner klinken dan Under Pressure of TITS.

avatar van Silky & Smooth
TITS

avatar van thgryda
Het begin vind ik erg goed, daarna gaat het wat donkerder hetgeen de variatie ten goede komt maar dan begint het wat te kabbelen en wordt het zelfs wat plat commercieel. Vooral Anziety vind ik minder. Black Spiderman was al gelekt en is nog wel een nummer dat lekker klinkt, net al het (weliswaar te lange) laatste nummer.

Hier had ik dus voor gevreesd: weeral een tikje minder en dit keer in plaats van een rustig maar fijn kabbelend plaatje eerder een saai plaatje. Echt slecht is het wel niet imo, Logic blijft bij vlagen erg lekker flowen en er staan een paar echt fijne nummertjes op. Maar in zijn geheel is het net te anoniem.

Alleszins, dat is mijn gevoel na 1 luisterbeurt en ik moet toegeven dat ik Under Pressure na de eerste luitsterbeurt ook een hit en miss album vond dat hoogtepunten afwisselde met wat saaiere stukken. Hetzelfde met GKMC en S80 van Kendrick. Afwachten dus

zaaf
Ook voor mij bij eerste beluisteringen een tegenvaller. Logic lijkt vorm boven inhoud te verkiezen (lees: een aantal matige tracks/muzikale ideeën) en dit te willen compenseren door de 'in your face' black-is-beautiful-but-repressed boodschap. Mager, is de eerste indruk.
Maar de man heeft krediet, dus deze gaat nog meermalen langskomen.

avatar van Dirruk
Als je uit kijkt naar een politiek album vol met rassenpraat, dan moet je voor deze gaan. Vind het normaal gesproken niet vervelend, maar dit is ronduit overdreven.

avatar van Appels123
Er staan zoveel matige en slecht-uitgevoerde concepten op dit album dat als ik ze allemaal zou uitlichten ik zou overkomen als een sneue hater.

Conceptueel is dit ontzettend hol. Maar muzikaal godverdomme wel erg lekker. Het is moeilijk om te haten op louter positivisme maar je wordt als hip hop luisteraar niet echt uitgedaagd door deze man, zijn blik en oplossingen op het probleem is zo kinderlijk als maar kan. Als je die bijbehorende documentaire kijkt krijg je ook echt het gevoel dat deze man lijd aan een soort Wibi Soerjadi syndroom; lekker in zijn eigen veilige kader blijven en zich bezighouden met Jurassic Park en Rubik's Cubes.
Op een gegeven moment in die docu begint een dude random en zwaar overdreven een refrein te zingen, welke Logic heel impulsief op zijn album laat staan met als resultaat een zwaar corny einde op Black Spiderman.

Maar damn, dat producer's collectief (waaronder hijzelf) wordt ik als beatmaker erg blij van.

avatar van carero
Verse van J.Cole het hoogtepunt voor mij. Ik vind dit album helaas wat tegenvallen. Zal het nog wat intensiever moeten luisteren (aka met RapGenius erbij) om tot een rating te komen.

avatar van Pecore
Is dit filosofisch meesterbrein toevallig half zwart?

Pecore schreef:
Is dit filosofisch meesterbrein toevallig half zwart?

Geen idee. Daar is niet echt veel info over te vinden.

avatar van Pecore
Jammer dat hij er zelf ook zoveel onduidelijkheid over laar bestaan.

avatar van thgryda
Erg matig album, precies waar ik voor gevreesd had maar daarom niet minder teleurstellend.