Sufjan Stevens - Carrie & Lowell Live (2017)

Pop / Folk
Label: Asthmatic Kitty

1. Redford (For Yia-Yia and Pappou) (3:27)
  2. Death with Dignity (4:06)
  3. Should Have Known Better (6:04)
  4. All of Me Wants All of You (6:29)
  5. John My Beloved (5:49)
  6. The Only Thing (5:41)
  7. Fourth of July (6:41)
  8. No Shade in the Shadow of the Cross (3:33)
  9. Carrie & Lowell (4:38)
  10. Drawn to the Blood (4:27)
  11. Eugene (2:52)
  12. Vesuvius (8:13)
  13. Futile Devices (3:36)
  14. Blue Bucket of Gold (5:35)
  15. Blue Bucket Outro (12:45)
  16. Hotline Bling [Encore] (4:43)

met Gallant

Live albums.......meestal heb ik er niet zo veel mee. Ben ik er zelf bij geweest dan is het een mooi souvenir en ook dan draai ik het maar zelden. Ik weet niet wat het is.
Toch zijn er wel eens uitzonderingen: de versies zijn compleet anders en weten te overrompelen of het is gewoon magisch.

En dat is Sufjan Stevens live ten tijden van de Carrie & Lowell tour die ik zag in Carré: magisch.
Nu helpt zo'n theater al aardig om de vreugde te verhogen, maar het wordt alleen maar mooier als de nummers van dat schitterende album Carrie & Lowell een hoofdrol krijgen. De lichtshow staat in mijn geheugen gegrift en dan maakt het allemaal niet meer uit dat de opnames op dit album niet gemaakt zijn in Carré, maar in North Charleston Performing Arts Center in South Carolina.

Dit optreden beluisteren doet me alleen maar weer beseffen hoe terecht die 5* voor Carrie & Lowell (het album) van mijn kant zijn. Ook nu in deze versies weet het kippenvel op te roepen en het mooie is dat ik de beelden weer in mijn geheugen terug krijg. Ik heb daar de video opnames die hier ook bij zitten niet eens voor nodig. Ik heb sowieso niet zo veel met muziek dvd's in welke vorm dan ook (clips, live opnames).

Wat moet er eigenlijk nog gezegd worden hierover? Dat het prachtige nummers zijn? Dat Stevens enorme gekte kan neerzetten op het podium, maar ook weet te ontroeren?

Carrie & Lowell Live is en blijft een live album, wel eentje van formaat.