Zola Blood - Infinite Games (2017)

Pop / Electronic
Uitgebracht in eigen beheer

1. Infinite Games (4:40)
  2. Heartbeat (3:42)
  3. The Only Thing (3:08)
  4. Good Love (3:45)
  5. Islands (3:23)
  6. Nothing (4:00)
  7. Miles and Miles (4:59)
  8. Play Out (4:33)
  9. Silhouette (2:58)
  10. Get Light (3:28)
avatar van blur8
Dacht even dat Zola Jesus en Zola Blood, dezelfde groep is. Maar ze hebben op elektronische muziek na en eerste deel van de bandsnaam, niets met elkaar gemeen. Jesus is Amerikaans en Blood is Brits. Zangeres versus Zanger. Maar hoes is dan weer vergelijkbaar in zwartWit en een gezichtsmasker. toeval......
Zola Blood biedt klein gehouden popsongs, Beetje zweverig, soms te eenvoudig, maar nr 1 t/m 5 en nr 10 bevalt me ruim goed genoeg dat we dit zeker even in de playlist NEW houden.

avatar van blur8
Omdat Zola Blood toch maar mooi mijn jaarlijst 2017 heeft gehaald (nr 35) en verder niemand dit heeft opgemerkt, toch even een bericht.
Heb z'n playlist met "Nieuw", waarin ik vrolijk [delete] wat na paar keer beluisteren niet hoeft te blijven. En deze jongens hebben overleefd, ondanks dat ik niet direct fan ben van Electro.

avatar van blur8
Met nieuwe single Nothing wordt weer een poging gedaan om aandacht te vragen voor deze electro-pop. En zo terecht want ik blijf het met groot genoegen draaien. Samen met vergelijkbare acts als Otzeki en Colouring. Stuk voor stuk inventieve beats en breaks, goede zang en songs die bij herhaling alleen maar meer diepte krijgen. Blijkbaar doen slechts weinige daar moeite voor, want het komt niet boven het maaiveld uit. Halfje erbij? tuurlijk!

avatar van Molenwater
Mooie ontdekking! 'The only thing' kwam voorbij in de Discover Weekly playlist van Spotify en dat nummer was gelijk raak. Is die playlist toch ergens goed voor Het album bevalt als geheel ook erg goed, waarom is dit album en deze band niet breder opgemerkt? Luisteren!

avatar van Chameleon Day
Bij mij kwam de opener van dit album vandaag ook voorbij in een Spotify albumradiolijst. Aardig nummer. Ik ga dit album eens nuttigen.

avatar van sj0n88
Ook hier eindelijk deze band ontdekt dankzij de sterke track Play Out. Dat nummer draai ik de laatste weken al heel veel. Ik ga nu het hele album een luisterbeurt geven.

Zang in Play Out doet me trouwens heel erg denken aan de zang van Local Natives.

avatar van Premonition
Wat is Good Love een fantastisch nummer! Dit hele album is de moeite waard, inventieve electropop.

avatar van Chameleon Day
Ik heb het album kennelijk nog niet genuttigd, anders dan ik eerder beloofd heb. Ga ik alsnog doen…als ik het morgen niet vergeten ben.

Chameleon Day schreef:

Blijkbaar wel….

Premonition schreef:

Blijkbaar wel….

Klopt. Nu te laat. Morgen maar….als ik het niet vergeet.

Chameleon Day schreef:
….als ik het niet vergeet.

Niet vergeten. Maar dit is het voor mij niet. Veel te glad. Neigt wat naar Asgeir, maar veel minder sterke melodieën en ook arrangementen. Zit nu bij track 6 en wil het eigenlijk wel afzetten. Doe ik nog niet, want ‘Nothing’ heeft wel een aardige spanning.

Edit: ‘Play Out’ heeft ook wel een aardige spanning.

avatar van Premonition
Zal hem nog eens luisteren, misschien te hoog gewaardeerd destijds.

avatar van Premonition
Ik was vorig jaar wss even de kluts kwijt, want ik kan hier echt geen 4* aan kwijt. Good Love blijft de stand out track, maar de rest haalt dat niveau nergens