Prince - The Vault ... Old Friends 4 Sale (1999)

Soul / Jazz
Label: Warner Bros.

1. The Rest of My Life (1:40)
  2. It's About That Walk (4:26)
  3. She Spoke 2 Me (8:20)
  4. 5 Women (4:15)
  5. When the Lights Go Down (7:11)
  6. My Little Pill (1:09)
  7. There Is Lonely (2:29)
  8. Old Friends 4 Sale (3:28)
  9. Sarah (2:53)
  10. Extraordinary (2:28)
Funky Bookie schreef:
Dat komt denk ik omdat het ook als een leftover plaat werd gebracht. Muzikaal is het echter veel beter dan 's mans eigen commentaren doen vermoeden.

Ik dacht altijd dat Prince oud zou worden en dan op hoge leeftijd veel muziek zou maken zoals hier op dit album te horen. Niet te veel poespas meer, maar losjes: jazzy en bluesy. Tja.....

avatar van gaucho
Ook namens mij! Dat is een schat aan informatie over de achtergrond van dit album.

gaucho schreef:

Die hele site is erg fijn om uitleg over van alles te krijgen

avatar van lion69
Ik heb het album vorige week op Vinyl gekocht. Het klinkt qua geluid geweldig. Alleen al jazzy nummers als Five Women, When the Lights Go Down It's about that Walk en She Spoke 2 me maken het album de moeite waard.

avatar van Chet
Deze vanmiddag weer eens in het laatje van de cd speler gelegd.

Van alle Prince albums in mijn bezit staat deze zeker in de top 5. Enne….. blijft ook iedere keer weer een feestje om te beluisteren, ondanks dat ik het allemaal al héél vaak heb gehoord.

Ook leuk om dit topic vanaf het begin te lezen en te zien hoe de mening van sommigen veranderd in de loop der tijd…
Persoonlijk vond ik het vanaf de allereerste draaibeurt helemaal geweldig .

avatar van gaucho
Ik kocht 'm destijds ook toen hij net uit was. Werd inderdaad gepresenteerd als een 'leftover album', naar ik meen de laatste die via Warner Borthers verscheen. Zo benaderde ik het album ook bij eerste beluistering. En hoewel de jazzy benadering me aansprak, viel hij me toch ook wel een beetje tegen ten opzichte van eerder plaatwerk. In die tijd kocht ik nog vrijwel alles blind was Prince uitbracht, maar ik geloof dat ik hierna toch wat kieskeuriger en selectiever werd in mijn aanschafbeleid ten opzichte van His Royal Badness. Al kwam dat ook en vooral door die driedubbelaars die de man in hoog tempo uitbracht.

Niettemin: ook bij latere beluistering - ik heb 'm een paar maanden geleden nog in de speler gehad - vind ik het toch wel een erg aangenaam plaatje. Destijds iets anders dat verwacht, maar terugkijkend op het oeuvre dat Prince hierna uitbracht, past het toch ook wel in zijn aanpak. Een lekker losse jam-achtige sfeer en nummers die toch ook wel behoorlijk wat kwaliteit uitstralen, ook al duurt een enkel nummer te lang.