Megadeth - The World Needs a Hero (2001)

Label: Sanctuary

1. Disconnect (5:21)
  2. The World Needs a Hero (3:52)
  3. Moto Psycho (3:06)
  4. 1000 Times Goodbye (6:26)
  5. Burning Bridges (5:20)
  6. Promises (4:29)
  7. Recipe for Hate....Warhorse (5:19)
  8. Losing My Senses (4:41)
  9. Dread and the Fugitive Mind (4:25)
  10. Silent Scorn (1:43)
  11. Return to Hangar (4:00)
  12. When (9:14)
  13. Coming Home * (2:35)
Slechte plaat...
Na de andere albums verwacht je ook dat dit album goed is. Disconnect en draid & the fugitive mind zijn dan nog redelijk goed. Maar voor de rest is het alleen maar geknoei. 2*

avatar van Eddie
Dit is inderdaad het Megadiepte punt gelukkig is de nieuwe plaat wel weer erg vet. deze ook van mij 2.5*.

De clip van Moto Psycho is wel kicke!

Heb net ff de plaat gedraait. Ben tot conclusie gekomen dat het album eigenlijk nog wel meevalt. Het blijft wel het slechtste album van megadeth. Maar disconnect, moto psycho, 1000 times goodbye, promises en dread and the fugitive mind zijn best lekker. Ook leuk dat ze nog een vervolg maken op de single Hangar 18 (return to hanger) van het album rust in peace. Ik verhoog mijn stem in 3*

slaemperayreon
Ik heb die clip van Moto Psycho ook gezien. Om eerlijk te zien had ik iets van 'what the f**k'? Dansende vrouwen in een heavy metal video? Mijn goede hoop voor dit album begint al aardig te zakken...

slaemperayreon
Eddie schreef:
Megadiepte punt

Megadepth dus

avatar van ToetnL
Ik ben een fan van het eerste uur en ik voel me bijna beschaamd om te zeggen dat ik dit een leuke plaat vond!

Ok het is weer iets heel anders dan voorgaande albums maar zeker geen verkeerde.

De refreinen en teksten zijn lekker en de muziek is ok.

Smaken verschillen

Joy
moto psycho, zo moet megadeth klinken

is dit niet het 1e album waarop mustaine weer gitaar speelt ?

is toch ff uit running geweest ?

avatar van Sinner
Heel even uit de running geweest ja. Maar dit was pas na dit album, en niet ervoor als ik me niet vergis. De verhalen over zijn kwaaltje varieren nogal.

Moto Psycho, The World Needs A Hero en Dread And The Fugitive Mind zijn Megadeth ten top voor mij. De meeste andere nummers op deze plaat boeien me veel minder.

leroy*
de cover is wel super gaaf zeg

Bobiej
Voor mij is dit album de kennismaking met Megadeth, na een paar keer Rest in Peace geprobeert te hebben, waar ik toch télkens weer struikel over de zang. Op dit album is de zang alweer stukken beter, de hoge overspannen stukken zijn er grotendeels uit. Wel irritant zijn de gesproken stukken tekst.

'T spel van Mustaine spreekt mij zeer aan, ik zal het nieuwe album ook zeker kopen.

MetalDex
Als je dit aanspreekt kan ik je van harte The System Has Failed en Cryptic Writings aanraden. Als je eenmaal door die albums te pakken bent genomen, zul je de wat meer old-school albums (van Killling Is My Business t/m Rust in Peace ook veel meer kunnen waarderen.

MetalDex schreef:

Ik heb nu The System Has Failed gepindakaast, het zal mij benieuwen. Hopelijk staat daar niet die kenmerkend hoge, snijdende stem van Mustaine op, maar wat meer de zangstijl van dit album. Ik ben benieuwd.

MetalDex
Bobiej schreef:

...En ik wist heus wel dat het Rust in Peace was...

Maar het is natuurlijk een onvergeeflijke typfout Bijna net zo erg als Megadeath en Trash.

MetalDex schreef:

Laat Eddie het niet horen !

Best een aardig album, hier en daar wat saai maar er staan een aantal echte krakers op zoals Burning Bridges en Dread And The Fugitive Minds. Alleen afsluiter When doet na het intro wel erg denken aan Am I Evil van Diamond Head / Metallica, zit daar nog een verhaaltje aan vast?

De cover ziet er in ieder geval cool uit.

avatar van AGE-411

...En ik wist heus wel dat het Rust in Peace was...

De fout MegadEAth, hoeveel je dat niet ziet terugkomen.
Je moet eens naar de Free Record Shop kijken, bij het vakje Megadeth. Staat gewoon MEGADEATH
Daarnaast ook al in magazines dat zien terugkomen. Hoe kun je jezelf een professionele metalkenner noemen als je niet eens weet hoe je Megadeth moet spellen.

En als het aan die domme pennelikkers ligt die de tekst achteraf verbeteren. Wat denken ze wel "Metalliefhebber, geen verstand in zijn hoofd". Ontslaan die gastjes

en 'when' is natuurlijk een mix tussen 'call of cthulu' en 'am I evil'...

Joy
slechte verse motopsycho

ik ken het nummer met een einde van acoustische gitaren en violen, prachtig

dit is maar een standaard nummer zo

Akron777
Ik heb het altijd een vrij raar album gevonden. Vooral nummers als MotorPsycho, het titelnummer of 1000 times goodbye snap ik niet helemaal. Disconnect of Dread & Fugitive Mind vind ik daarentegen wel aardige nummers. 2.5*

avatar van James Douglas
Geforceerde slappe terugkeer na de poppy experimenten van Risk om aan te haken op het oude stevigere spoor van Megadeth. Helaas voor Dave en huurlingen, want hoewel voorganger Risk natuurlijk niet echt geschikt was voor de Megadeth banier, was er songtechnisch meer avontuur te beleven dan op deze lauwe plaat. Allemaal net niet scherp genoeg en bovenal mist het de felheid die je toch van Dave mag/mocht verwachten. Gelukkig revancheerde hij zich met opvolger The System Has Failed.

avatar van Lau1986
Hoewel deze plaat al een stuk beter is dan Risk, is het nog steeds niet geweldig. Het spat er hier nergens van af en Mustaine blijft zitten met een matig product. Nummers als Moto Psycho en Disconnect zijn nog wel ok en catchy, maar daarmee word dep laat niet gered.

avatar van vielip
Ik vind dit dus een behoorlijke stap terug na Risk! Toegegeven; Risk is geen Megadeth maar toch klinkt het gebodene prima vind ik. Op dit album lijkt het alsof Dave persé weer metal-achitg wil klinken. Veel te geforceerd naar mijn idee. Het merendeel van de songs zijn niet echt memorabel en blijven nergens hangen.
Het enige wat een dikke voldoende krijgt is het artwork!

avatar van Edwynn
Met The World Needs A Hero is in mijn beleving op zich niet zoveel mis. De band borduurt voort op de Cryptic Writings formule. De verwachting was destijds dat een terugkeer naar het oude speedgeluid zich zou aandienen, maar dat bleef dus uit. Misschien dat dat de teleurstelling van velen heeft versterkt.

Af en toe lijkt het alsof het heilige vuur een kalm waakvlammetje is, zoals in het matige Moto Psycho en het wat geforceerde Return To Hangar (wel toffe lyrics trouwens).
Maar in het warrige titelnummer klinken Dave's declamaties weer lekker snerend en arrogant.
En Dread And The Fugitive Mind is een straf lopende, toegankelijke en toch geraffineerde song waarop de klasse van Megadeth toch volop aanwezig is.

The World Needs A Hero is niet de beste, maar ook zeker geen slechte plaat van Megadeth in mijn beleving. Zo nu en dan zet ik hem best graag op.

avatar van vielip
Ik vind dit album juist helemaal niet voortborduren op Cryptic writings. Die klonk behoorlijk commercieel en luchtig terwijl ik deze toch wel meer richting oude stijl vind gaan. Dat doen ze in mijn ogen alleen veel te krampachtig. Daardoor komen in essentie best interessante songs als Disconnected, The world needs a hero, 1000 times goodbye, Return to hangar en Dread and the fugitive mind niet echt uit de verf vind ik. De produktie vind ik ook erg rommelig trouwens. Op de één of andere manier komt het allemaal niet zo strak over als ik gehoopt had destijds.

avatar van Edwynn
Cryptic Writings klinkt veel frisser en is kwalitatief ook beter, maar ik vind vrij duidelijk dat Mustaine een soort synthese zocht tussen Countdown To Extinction en Youthanasia gecombineerd met wat Rust In Piece. Enerzijds heb je Use The Man en anderszijds FFF.
Op The World Needs A Hero lijkt Return To Hangar de knieval te zijn naar vroeger. Maar anderszijds heb je ook gewoon weer gemakkelijkere tracks als 1000 Times Goodbye en Moto Psycho.

In die zin denk ik dat er stilistisch niet veel verschil tussen die albums zit.

Uiteindelijk krijgt de nieuwe Megadeth pas echt goed gestalte op The System Has Failed. Daar klopt weer veel meer aan, vind ik.

Desondanks kan ik best genieten van The World Needs A Hero. Megadeth is eigenzinnig genoeg om mij te kunnen boeien.

avatar van vielip
The system has failed is wat mij betreft ook weer het eerste Megadeth album waarop succesvol wordt teruggegrepen naar oude tijden. Op deze vind ik het teveel 'net niet' zeg maar. Wat eigenzinnigheid betreft heb je helemaal gelijk trouwens.

avatar van Spock2011
Nee, deze had het niet helemaal. Een aantal nummers zijn goed, zoals Dread and the Fugitive Mind, maar er staan toch behoorlijk wat missers op.

Nieuwstad
Megadeth probeert na het poppy Risk de oude fans weer terug te krijgen dmv dit meer metal achtige album, maar helaas komt de boel nogal geforceerd over. Ik mis Marty Friedman en Nick Menza ook best wel. Na dit album ben ik definitief afgehaakt.

Het nummer Kill The King (staat wel op de Capitol Punishment compilatie) had hier eigenlijk ook gewoon op moeten staan, dan was het een veel beter album geweest