Gary Numan - Savage (2017)

Alternatieve titel: Songs from a Broken World

Rock / Electronic
Label: BMG

1. Ghost Nation (4:56)
  2. Bed of Thorns (5:24)
  3. My Name Is Ruin (6:17)

met Persia Numan

4. The End of Things (5:01)
  5. And It All Began with You (6:21)
  6. When the World Comes Apart (5:27)
  7. Mercy (5:35)
  8. What God Intended (5:25)
  9. Pray for the Pain You Serve (5:26)
  10. Broken (5:58)
  11. If I Said * (6:49)
  12. Cold * (5:38)
Erg benieuwd naar deze release.

Kaarten voor Paradiso liggen al een maand in de kast... het worden mooie muziek maanden vanaf september.

De man is goed bezig de laatste jaren, dus de verwachting is hoog!

Ik kan zowel de CD als het concert niet afwachten

My Name Is Ruin is de eerste single

avatar van lennon
De officiele clip van My Name Is Ruin en klinkt erg fijn!

avatar van E-Clect-Eddy
Gary lijkt in die video fysiek steeds meer op Ronny van Xymox

avatar van E40
E40
Dit zit wel sterk in het verlengde van zijn vorige album .
Het meisje in de clip ,die ook te horen is in het nummer, is trouwens zijn 11-jarige dochter Persia.

E40 schreef:
Dit zit wel sterk in het verlengde van zijn vorige album .

Inderdaad maar ik vind daar helemaal niks mis mee ook niet met dat nieuwe nummer.

avatar van E-Clect-Eddy
Tweede single What God Intended is stiekem aan mij voorbij gegaan... dat kan toch niet Gary's bedoeling zijn geweest

avatar van lennon
Ik heb de luxe positie om de plaat al in zijn geheel te kunnen beluisteren.

Het borduurt eigenlijk door op de voorganger, maar dat maken de 2 vrijgegeven songs wel duidelijk.

Veel bombast en orkestratie maken dit gewoon weer een lekkere plaat om te luisteren met een koptelefoon op je hoofd.
Het nummer wat me nu het meest opviel (na de 1e luisterbeurt) is When the World Comes Apart. Misschien juist wel omdat hier wat meer tempo in zit dan de meeste tracks.

Gewoon weer een heel degelijke Numan plaat.

avatar van lennon
Na hevige rotatie de laatste dagen open ik met 4 sterren. Qua muzikale beleving namelijk niks nieuws onder de zon, lekkere donkere Numan zoals we de laatste platen gewend zijn, maar qua song materiaal wel weer sterk. Ook zijn zang vind ik erg mooi op dit album.

Kijk al erg uit naar 21 oktober, paradiso.

lennon schreef:
Ik heb de luxe positie om de plaat al in zijn geheel te kunnen beluisteren.

Mazzelpik !!!!

De drie nummers wat ik tot nu toe gehoord heb vind ik " it all began with you" zo geweldig waarin het ook nog even terug gat met cry the clock Said uit 1981 de Dance album ,....en Lennon ik had vorige keer een maand eerder het debuut maar hoe kom jij er aan

De man is goed bezig de laatste jaren, dus de verwachting is hoog!

De kaarten liggen hier ook al maanden klaar

la-fleur schreef:

Ik heb een recensie exemplaar.

avatar van Castle
Wat is My name is Ruin een geweldige song.
What god intended en And it all began with you zijn ook van grote klasse, het album maar alvast besteld, ben enthousiast wat het meer brengt.

avatar van Lontanovicolo
Vandaag binnen gekregen, zeer enthousiast open met ****

Wat een geweldig album,....and iT all begin with you blijft voor mij een absolute het beste nummer sinds jaren

avatar van Alicia
Oei... Gary klinkt weer heerlijk dreigend op dit album. En dat niet alleen. De liedjes zijn ook van een behoorlijk niveau. Ga de bank maar weer even opzij zetten! Dit zijn namelijk dé platen waar je graag even voor wilt sjouwen, duwen en trekken.

*de kamer rond stampt*

avatar van lennon
Het recensie exemplaar klonk al indrukwekkend, maar nu ik het vinyl binnen heb kan ik er echt geen genoeg meer van krijgen. Wat is dit een goed album geworden.

Samen met de releases van de laatste maand zijn hier toch wel de top 3 voor 2017 uitgekomen denk ik (wat mij betreft) en Gary solliciteert stevig naar de nummer 1 positie. Ik verhoog naar 4.5.

avatar van E-Clect-Eddy
Weetje: de gene die de video heeft gemaakt voor het nummer My Name Is Ruin was niemand minder dan IAMX voorman Chris Corner video directed by Chris wist niet dat hij dat ook nog deed (voor anderen).

avatar van Alicia
E-Clect-Eddy schreef:

Leuk weetje!

avatar van E-Clect-Eddy
Pas 7x beluisterd (weinig voor mijn doen als fan) en voor mij is deze duidelijk een stuk minder dan de vorige Splinter (Songs from a Broken Mind). Het is op en top Gary Numan maar afgezien van And It All Began with You kan ik geen verdere favoriet vinden...

Beetje log en traag geluid... misschien is het meer een winter plaat

avatar van John Self
Ik was Numan echt kwijt geraakt. Ik geloof zelfs sinds de tijd van Replica. Hoorde af en toe eens iets voorbij waaien. Maar dit is goed. Luister nu de tweede keer. Houdt je aandacht vast en de nummers kloppen. Doet me af en toe aan iets denken. Maar ik weet niet wat. Wacht, nu ik die synths hoor in My name is Ruin, NIN.
Zal zijn vorige ook eens luisteren.

avatar van Erwin.c
Deze gaat het voor mij niet doen. Een kopie van Splinter maar dan minder.
Ik ga evengoed wel genieten in Paradiso ?

Erwin.c schreef:
Deze gaat het voor mij niet doen. Een kopie van Splinter maar dan minder.
Ik ga evengoed wel genieten in Paradiso ?

Leuk, de Savage tour...dat wordt veel nieuw werk

Ik ben er ook bij, veel zin in.

Leuk, de Savage tour...dat wordt veel nieuw werk

Dat wordt even op de tanden bijten haha maar live is het altijd anders...
En een Bowie en Lennon fan bij elkaar is altijd goed!!?

avatar van lennon
Zo.... enorm onder de indruk van de show in Paradiso.

De nummers van dit album komen goed uit de verf. Leuk dat ook dochterlief hier kwam meezingen (voor het laatst deze tour).

Deze ervaring maakt dit album alleen nog maar beter voor me.

Nog maar eens een keer opzetten.

lennon schreef:
Zo.... enorm onder de indruk van de show in Paradiso.

Deze ervaring maakt dit album alleen nog maar beter voor me.

Nog maar eens een keer opzetten.

Was een geweldig concert id. Nog beter dan de melkweg 3 jaar geleden. Het oude werk kwam ook mooi uit de verf ?

Erwin.c schreef:

Was een geweldig concert id. Nog beter dan de melkweg 3 jaar geleden. Het oude werk kwaSm ook mooi uit de verf ? [/quote]

Heb gisteren ook genoten vond zelfs dat het oude werk (bijv. Down in the Park) soms een verademing was tussen de nummers van Splinter & Savage.

Show was fantastisch (wat een drummer by the way) enige punt van kritiek is dat er werkelijk geen één moment zonder "rook" & knipperend stroboscooplamp te zien was.

Volgende keer ben ik zeker weer van de partij, verder vind ik Savage een prima plaat maar wel minder als Splinter (iedereen zijn voorkeur)

avatar van lennon
Na het concert de plaat meerdere malen gedraaid, en het liefst op een zo luid mogelijke manier. Dat moet ook bij dit album.

Eens dat Splinter erg goed was, maar voor dit jaar is dit toch echt de beste plaat die is uitgekomen wat mij betreft. Zeker na het concert ben ik er van overtuigt. De combinatie met die ervaring maakt het echt een geweldige plaat.

Als in maart 2018 het 2e deel start van de Europese tour en Utrecht (en Antwerpen) zeker worden aangedaan ben ik er weer bij.