Sleep Token - Two (2017)

1. Calcutta (6:53)
  2. Nazareth (5:36)
  3. Jericho (5:17)
avatar van Sake
Oké, Sleep Token is gewoon raar. Er zit een heleboel mysterie rond deze band: ze gaan verhuld in maskers en mantels en beweren met hun muziek een oude god 'Sleep' te aanbidden. Aan de ene kant een nieuwsgierig concept, aan de andere kant ben ik hier misschien een beetje te nuchter voor om er echt in mee te gaan.

De muziek daarentegen vind ik tof. De zang is doorspekt met soul en een nadruk op toetsen maakt de nummers in de rustige passages heel sfeervol. De nummers ontaarden echter op sommige punten in stevige uitbarstingen uit de zwaardere rocksegmenten en in Nazareth zelfs progressieve metal. Als ik een vergelijking zou moeten maken, kom ik het meest in de buurt van Arcane Roots en Vola. Niet helemaal treffend, maar het geeft enige indicatie. De drie nummers op deze EP hebben allemaal grofweg dezelfde opbouw, en hoewel dat niet storend is gedurende deze 18 minuten, vraag ik me wel af of dit op een eventuele toekomstige langspeler interessant blijft.

Kortom;
Lees je dit en je bent wel in voor een leuke combi genres en heb je een kwartiertje de tijd: try it.

avatar van james_cameron
Prima tweede EP, waarop de band min of meer voortborduurt op hetzelfde concept. De drie tracks beginnen ingetogen en sfeervol, langzaam toewerkend naar een stevige finale. De klasse die men in huis heeft spat er in ieder geval aan alle kanten af. Het is wel duidelijk dat de band hierna klaar was voor het grote werk.