Annihilator - For the Demented (2017)

Canada
Label: Neverland

1. Twisted Lobotomy (4:44)
  2. One to Kill (4:43)
  3. For the Demented (5:22)
  4. Pieces of You (6:10)
  5. The Demon You Know (4:43)
  6. Phantom Asylum (6:14)
  7. Altering the Altar (5:05)
  8. The Way (3:18)
  9. Dark (2:09)
  10. Not All There (5:42)
avatar van Kondoro0614
Een aardig en leuke albumpje van Annihilator laat weten dat de mannen niet stil zitten en het nog steeds in hun hebben. Met heerlijke riffs, zang en solo's weet ook dit album van hun zich weer stevig neer te zetten met een mooie stempel. Wederom een heerlijke trashmetal band waarbij alles lekker verliep, en hoewel ik de band nog niet in zijn geheel ken (ik ken niet alle albums) klinkt dit nieuwe album weer heerlijk en waarschijnlijk ga ik ze live zien op het Dynamo Festival volgend jaar alleen dat is ook nog even afwachten, en dan ben ik benieuwd wat ze van dit nieuwe albumpje zullen spelen. Heerlijke zondag ochtend flik en dat was ook weer prima genieten.

avatar van namsaap
Instrumentaal klinkt het allemaal weer top op dit album. Jammer dat het qua zang na Coburn Pharr nooit meer wat is geworden. En ook al klinkt Jeff Waters, die dit album weer zelf inzingt, als zanger beter dan hij geklonken heeft, ook op dit album is de zang de zwakke schakel. Erg jammer want met een andere zanger zou dit album zomaar een volle ster meer kunnen scoren.

avatar van james_cameron
Weinig opzienbarend qua songmateriaal, maar toch wel weer een oké album van deze altijd wel betrouwbare band. Beste song is de fraai opgebouwde en verrassend melodieuze semiballad Pieces Of You. De rest van de songs bestaat uit de gebruikelijke mix van oldschool thrashmetal en wat meer moderne vormen. Tegen het einde worden er wat dubieuze beslissingen genomen, maar overwegend is het album de moeite waard. Uiteraard vormt het spetterende gitaarwerk van boegbeeld Jeff Waters weer de voornaamste attractie, al moet ik zeggen dat zijn zangpartijen er dit keer ook zeker mogen zijn.