Noel Gallagher's High Flying Birds - Who Built the Moon? (2017)

Label: Sour Mash

1. Fort Knox (3:57)
  2. Holy Mountain (3:54)
  3. Keep on Reaching (3:24)
  4. It's a Beautiful World (5:17)
  5. She Taught Me How to Fly (5:02)
  6. Be Careful What You Wish For (5:40)
  7. Black & White Sunshine (3:41)
  8. Interlude (Wednesday Part 1) (2:10)
  9. If Love Is the Law (3:25)
  10. The Man Who Built the Moon (4:28)
  11. End Credits (Wednesday Part 2) (2:27)
  12. Dead in the Water [Live at RTÉ 2FM Studios, Dublin] * (5:21)
  13. God Help Us All * (3:37)
avatar van Screenager
Morning Glory schreef:
Toen het begon deed z'n stem me wel heel erg denken aan The Vaccines.

Dit. Klinkt echt enorm als The Vaccines. Nummer slechts 1x gehoord, maar snap niet dat het zo hard afgemaakt wordt. Zeker geen topper, maar toch lekker catchy. Een beetje het gevoel dat ik meestal heb bij The Vaccines.

avatar van Morning Glory
Fort Knox is een echte knaller! Perfecte albumopener. Fuckin' In The Bushes, maar dan anders.

Ja die Noel komt er wel

avatar van jerome988
"Krijg jezelf onder controle"... aldus de lyric-video (bij 2:44)

Noel Gallagher’s High Flying Birds - Fort Knox (Official Audio / Lyric Video) - YouTube

avatar van Screenager
Fort Knox is wel een enorme knaller. Wat een geweldige song is dat om een concert (of een album) te openen.

avatar van jokerman
Fort Knox ! VET!!

avatar van jerome988
10 November komt It's a Beautiful World uit!

JVT
Ik vind het toch wel lekker wat we al gehoord hebben van deze plaat. Zeker fort knox dan, echt een knaller. Heb meer zin in zo een experimentele noel gallagher dan weer een Oasis achtige plaat. Die oasis achtige plaat hebben we met het solo debuut van Liam Gallagher al gehad dit jaar. Wel een uitstekende plaat trouwens!

avatar van coldwarkids
Na het matig ontvangen plaatje van z'n broertje is dit wel een knaller! Ben benieuwd!

JVT
Matig ontvangen plaatje?? Overal zijn ze er positief over anders.

JVT schreef:
Matig ontvangen plaatje?? Overal zijn ze er positief over anders.

Een gemiddelde van 6.5 vind ik gewoon matig. Als jij dat zeer positief vind?!

As You Were by Liam Gallagher reviews | Any Decent Music - anydecentmusic.com

Deze plaat gaat daarentegen wel veel beter scoren!

avatar van Musico Pinjo
Komt omdat op sites als Any Decent Music veel Amerikaanse opinies staan, deze hebben nog nooit veel opgehad met Oasis of de gebroeders Gallagher. De plaat van Liam is in de Europese media toch wel aardig ontvangen!

Ben er zelf altijd wel een liefhebber van! Niet dat alles wat de gebroeders uitbrengen tijdloze klassiekers zijn, nee zeker niet. Zelfs niet met Oasis. Maar het klinkt altijd goed en ik betrap me er vaak op toch weer even zin te hebben in een paar rondjes Oasis of Noel Gallagher. (Beady Eye heb ik wel wat links laten liggen).

Musico Pinjo schreef:

Ben er ook een liefhebber van alleen niet alles inderdaad. Dit zal hoe dan ook het eerste album van Noel zijn die terecht veel aandacht zal krijgen.

avatar van Musico Pinjo
Ik hoop het coldwarkids !! Van Holy Mountain was ik niet direct kapot, Fort Knox lijkt wel een klassieker te worden! Perfect nummer om te openen.

avatar van coldwarkids
Ja heerlijk ! Je word helemaal in het nummer gezogen! Lekker hoor!

avatar van Denniz78
ik lees hier dat Fort Knox een echte knaller is?? Ik kan een gaap na 2 minuten niet meer onderdrukken. She Taught Me How To Fly is zo mogelijk nog saaier. Ik houd van de muziek van Noel maar als dit het beste is wat de plaat te bieden heb wordt dit geen topper

avatar van jerome988
Nieuwe track te beluisteren op Spotify! It´s a Beautiful World. Na een paar keer luisteren komt hij aardig binnen!

avatar van Morning Glory
Paar hele korte snippets gehoord van STMHTF, WBTM en bonustrack DITW..

Dit gaat gewoon weer heel erg goed worden.

avatar van coldwarkids
Wauw wat is It's A Beautiful World een topper! M'n eerste plaat van Noel Gallagher's High Flying Birds is een feit.

avatar van aminam19
De nummers die tot nu toe zijn vrij gegeven klinken veel belovend! Maar ben ik de enige die de producties ontzettend dicht gesmeerd vind klinken? Krijg kwa sound steeds een beetje het "be here now"gevoel, alles net een beetje te overdreven geproduceerd

avatar van Denniz78
Noel Gallagher roept al een tijdje dat Who Built The Moon een plaat is die niet te vergelijken is met zn eerdere werk. Mensen gaan het op den duur geloven maar wie Oasis en Noel Gallagher is blijven volgen na de 90's zal dit een redelijk logisch vervolg vinden. Blazers, vrouwelijke vocalen, disco beats en lome bluesy liedjes hebben we toch al eerder gehoord in de muziek van Gallagher. Dat neemt niet weg dat het muzikaal allemaal geweldig in elkaar zit en dat de liedjes bijna allemaal geweldig zijn. Grootste tegenvallers vind ik het U2 achtige It's A Beautiful World en She Taught Me How To Fly. Hoogtepunten zijn Keep On Reachin (noel goes northern soul) en Be Careful What You Wish For, ondanks dat het klinkt als een mash up van Come Together en Waiting For The Rapture

avatar van Morning Glory
Ga hem zo meteen ook checken. Vooral benieuwd naar de titelsong. Had al een korte snippet daarvan gehoord en dat klonk fantastisch.

edit: Ja, The Man Who Built The Moon is voor mij veruit het meest epische NGHFB-nummer ooit. Wat een song.

avatar van Mirage
Verheug me vooral op Dead in the Water. Deze versie is per toeval opgenomen in een radiostation in Dublin, Noel besloot later 'm als bonustrack op het album te gooien, omdat ie door het onbewust opnemen lekker 'real' is. Fort knox, de hippe variant van Fuckin' in the bushes klinkt wel tof, maar overtuigt me niet zo zeer, hoewel Noels' steeds terugkerende opzwepende boodschap 'You gotta get yourself together' me wel aanspreekt.

Holy Mountain is poppy en dansbaar, groeit naarmate ik hem vaker luister. Uiteindelijk verwacht ik niet zo bijster veel van 't album.

avatar van chevy93
Denniz78 schreef:
Ik kan deze opmerking toch moeilijk rijmen met de magere 3* die je de plaat geeft.

chevy93 schreef:

she taught me how to fly, it's a beautiful world en de 2 interlude's vind ik vooralsnog ruk, dat zijn 4 van de tien nummers, vandaar tot nu toe 3.

avatar van jerome988
Dead in the Water is precies zoals ik Noel nu al 6 jaar wil horen, eindelijk! In de lijn van Who Put the Weight of the World on My Shoulders en (de akoestische demo van) The Dying of the Light. Ik had gehoopt dat zijn solodebuut vol zou staan met dit soort liedjes. Geen overuren in de productie, maar gewoon Noel met zijn gitaar, de emotie in zijn stem, subtiel begeleid door enkele instrumenten waaronder piano. Noel op zijn best. Wellicht zijn 4de of 5de soloplaat... Maar natuurlijk ook gewoon weer genieten van dit plaatje, want hij heeft het weer geflikt!

avatar van Wickerman
jerome988 schreef:
Who Put the Weight of the World on My Shoulders

Och, dat is zo’n mooi nummer!

JVT
Moeilijke plaat tot nu toe, het pakt me nog niet echt. Maar denk wel dat het potentieel heeft, dus ik blijf luisteren?