Noel Gallagher's High Flying Birds - Who Built the Moon? (2017)

Label: Sour Mash

1. Fort Knox (3:57)
  2. Holy Mountain (3:54)
  3. Keep on Reaching (3:24)
  4. It's a Beautiful World (5:17)
  5. She Taught Me How to Fly (5:02)
  6. Be Careful What You Wish For (5:40)
  7. Black & White Sunshine (3:41)
  8. Interlude (Wednesday Part 1) (2:10)
  9. If Love Is the Law (3:25)
  10. The Man Who Built the Moon (4:28)
  11. End Credits (Wednesday Part 2) (2:27)
  12. Dead in the Water [Live at RTÉ 2FM Studios, Dublin] * (5:21)
  13. God Help Us All * (3:37)
avatar van Morning Glory
Intussen heeft het meeste mij wel te pakken en dat is dan ook echt top, maar de nummers die ik niet voel zeggen me dan ook nog totaal niets.

Top: Fort Knox, Holy Mountain, Beautiful World, She Taught Me How To Fly, Black & White Sunshine, The Man Who Built The Moon (!!!), Dead In The Water

Nah: Keep On Reaching, If Love Is The Law, Be Careful What You Wish For

avatar van Mark17
Hoe kunnen jullie deze herrie beoordelen? Het klinkt alsof de televisie op sneeuw staat. Ik wacht wel op de echte release om een goed oordeel te kunnen geven.

avatar van Mark17
Mark17 schreef:

Nu ook te beluisteren via Spotify. En nog steeds staan mijn speakers op ontploffen. Zelden zo'n dichtgesmeerd geluid gehoord. Ik vrees dat ik hier echt helemaal niets mee kan.

bas1966
The Man Who Built The Moon, Dead In The Water en God helps us all bevallen me weer erg goed.
It's a beautiful world geef ik nog een kans. De rest kan me totaal niet boeien.
2,5 ster.

avatar van vinylbeleving
Ik ben helemaal niet zo into Noel, maar I'ts a Beautiful World vind ik echt super vet. Vooral door de opbouw van gitaren, orgel en het lekkere basloopje. Als dan halverwege de track ook nog die franse chick dr in komt (wat zegt ze eigenlijk? ) ben ik om.
Wat een heerlijk nummer!

Mark17 schreef:

Ik vind de productie ook matig, het is inderdaad nogal een brei. Maar ja, ik kan er wel naar luisteren.
Opvallend genoeg klinken de instrumentale Interlude/End Credits wel beter.

Mijn conclusie, die ik niet had verwacht van tevoren: Liam's album is beter dan dat van Noël.

kennie
Een 3 voor deze bij vlagen goede plaat. Vooral "The man who built the moon" en "Black and white sunshine" doen er toe.
Geproduceerd door de dance georiënteerde David Holmes en dat is jammer genoeg te merken. Dicht gekalkte en strak geplamuurde songs die af en toe de plank stevig mis slaan. Ook de instrumentale niemedalletjes hadden achterwege gelaten mogen worden.
Slecht gezongen Dead in the water was beter opnieuw opgenomen en zo vraag ik me af waarom ik deze plaat eigenlijk een voldoende geef. For Noel's sake. Alleen deze keer komt hij er mee weg.

avatar van jokerman
Vette plaat!! Begin is even zoeken maar vanaf Keep on Reaching zit ik erin! Mooie melodieën van Noel en het klinkt allemaal wat anders dan anders maar hij laat zien dat hij zijn broertje ver vooruit is.

kennie schreef:

Vind die pure versie van Dead In The Water net fantastisch. Gaat bij mij echt door merg en been.

Voor de rest weer grotendeels heerlijke nummers. Al mist het hier en daar wel een snedig en vuil kantje. Stel je voor dat Liam een nummer als Black & White Sunshine uitschreeuwt... Noel mag dan wel volgens zichzelf "beter kunnen zingen", maar ik mis toch die stem die complexloos songs als Don't Look Back In Anger en Magic Pie uitblaarde.

Nu goed, voor mij toch weer een geslaagde plaat.

En zoals ik al eerder zei, maar krijg er geen genoeg van, wat een episch nummer is The Man Who Built The Moon.

Hey, een nieuwe Kula Shaker, wat leuk.

west schreef:

Opvallend genoeg klinken de instrumentale Interlude/End Credits wel beter.

Het is rampzalig. Er zit 0 dynamiek meer in, alles komt op constant volume eruit. Tijd voor een remix / remaster

avatar van DargorDT
Die sound vermoordt voor mij de muziek. Elke noot stikt zowat. De songs bekoren mij ook matig, op wat enkele uitzonderingen na. Er staan heus een paar goede nummers tussen, maar zelfs dáár bekruipt me het gevoel dat er veel meer in had gezeten. Veel te veel elektronica naar mijn smaak, hele passages lijken zo uit de computer gerold. Het zal wel modern zijn, en afgaande op de reacties hier heeft Noel een uitstekend album afgeleverd. Het zal allemaal wel, maar ik kan hier weinig mee. Dan is Liam's recente album beter, hoewel ik ook dat niet echt bijzonder vond.

avatar van WoNa
De eerste beluistering is een overdonderende ervaring, als geraakt worden door een trein of meegesleurd door een lawine. Of het goed is, of niet, dat komt later. De eerste klap is wel een daalder.

avatar van Wickerman
Dit album doet me denken aan Dig Out Your Soul. Ook het luisteren naar die plaat was een overdonderende ervaring. Lekker dicht geplamuurd qua productie.

Who Built The Moon? klinkt als die b-kanten van de eerste plaat die door Androgynous Amorphous waren gemaakt. Hoewel ik die eerst twee van Noel niet slecht vond, zeker niet, is dit misschien was zijn beste. Hier heb ik in ieder geval op gewacht sinds dat hij solo ging. Hamer in het gezicht en dan sterretjes.

avatar van coldwarkids
Wat ik raar vind is dat heel veel mensen hier klagen over de sound. Dezelfde sound als WOD en LG's nieuwe plaat. Vreemd dat er hier veel over de sound gesproken terwijl dat bij die andere platen minder is en toch dezelfde sound hebben. Zal het dan toch aan de nummers zelf liggen !?

kennie
coldwarkids schreef:

Het valt bij deze plaat echt op idd. Waar Noel op zijn vorige voor een open en brede productie kiest heeft hij hier duidelijk gekozen voor de aanpak van David Holmes. Een dance producer nota bene. Holmes heeft naar mijn idee veel invloed op het geluid gehad. Dichtgekalkt en overgeproduceerd. En als de songs dan ook niet van hetzelfde niveau zijn als zijn voorgangers.
Smaken verschillen maar het is echt duidelijk dat er meer tijd in de productie is gestoken dan in het schrijven van de nummers.
En dat is bij LG ( Liam G neem ik aan ) zijn nieuwe plaat toch wel anders.
Die plaat klinkt qua productie wat ouderwetser maar wel lekker open en strak en gedetailleerd. En goede songs ook.
En WOD ? Die mis ik even

avatar van Hega
DargorDT schreef:

Ben het hier volkomen mee eens.
Ook ik heb meer met Liam's recente album.
Dit album van Noel valt mij, tot dusver, toch nog wel wat tegen.
Ook ik vind de soundproductie niet echt denderend eigenlijk.
Toch kan dit album best nog wel gaan groeien.

avatar van Denniz78
ik vind de sound lang niet zo belangrijk als de liedjes en die worden steeds beter. It's A Beautiful World blijft een gedrocht maar liedjes als Black & White Sunshine en If Love Is The Law zijn gewoon weer Noel Klassiekers. Ook de Interludes klinken alsof ze er horen, net als Untitled 1&2 op Whats The Story ooit

avatar van Morning Glory
Zelfde gemiddelde als As You Were op dit moment.

Hega schreef:

Dit album van Noel valt mij, tot dusver, toch nog wel wat tegen.
Ook ik vind de soundproductie niet echt denderend eigenlijk.
Toch kan dit album best nog wel gaan groeien.

En dan toch nu al 4 sterren geven!?

avatar van Hega
coldwarkids schreef:

En dan toch nu al 4 sterren geven!?

Tsja; ben wat dat betreft nogal positief ingesteld
Vind de songs opzicht ook niet eens zo verkeerd, maar qua sound had het wellicht iets beter gekund.
Wat ik ook al eerder schreef; dit album kan nog best wel veel meer gaan groeien.

avatar van tevelenco
Verrassend gedurfd en gevarieerd album van Noël.
Was in het begin wel even wennen maar hij werd voor mij alleen maar beter.
Het album knalt er gelijk goed in met Fort Knox en Holy Mountain klinkt ook verrassend swingend.
Verder kent het album voor mij geen echt slechte nummers, al vind ik If Love Is The Law en She Tought Me How To Fly wel wat minder.
Who Built The Moon, Black And White Sunshine, en Its A Beautifull World vind ik de beste nummers van dit album.

Hega schreef:

Tsja; ben wat dat betreft nogal positief ingesteld

Dat schreef je niet in je vorige stuk

avatar van coldwarkids
Fort Knox weer op de radio! Wat een single!

zalwelnikszijn!
Tussen de kekke "nieuwe" geluidjes en irritante boem-boem-drums klinkt het bij vlagen wel aangenaam. Als bonus nog twee verdwaalde opgewarmde zeurballads die ergens lagen te verstoffen... nee danke.

avatar van Kos
Kos
Ik word echt kierewiet van die openingstrack.

avatar van lennon
Na alle negatieve berichten gelezen en gehoord te hebben kan ik nu zelf een conclusie trekken.

Ik vind het gewoon een erg leuk album, en gewoon beter dan de voorganger.

Be Careful What You Wish For is tot nu toe top favoriet hier, en It's a Beautiful World is goede 2e.

Wat mij betreft hebben beide Gallaghers erg hun best gedaan dit jaar!

lennon schreef:
Wat mij betreft hebben beide Gallaghers erg hun best gedaan dit jaar!

Ja, dat ging vanzelf: de één wilde niet voor de ander onderdoen.

avatar van Kos
Kos
Met name op het einde wel aardig..