Dinosaur Jr. - Beyond (2007)

Label: Fat Possum

1. Almost Ready (3:08)
  2. Crumble (4:04)
  3. Pick Me Up (6:32)
  4. Back to Your Heart (4:31)
  5. This Is All I Came to Do (5:21)
  6. Been There All the Time (3:40)
  7. It's Me (5:14)
  8. We're Not Alone (4:35)
  9. I Got Lost * (4:37)
  10. Lightning Bulb * (3:45)
  11. What If I Knew... * (4:01)
avatar van itchy
Wat een leuke plaat! En geheel onverwacht, omdat dit ook zo'n reunie was waar ik mijn schouders over ophaalde... Maar het lijkt wel een klassieke Dinosaur-plaat! Opgenomen in de oorspronkelike bezetting (JayLouMurph) en met behoud van de wet van behoud van energie zijn een aantal perfecte popsongs (Almost Ready, Crumble, Been There All The Time, What If I Knew) en tranentrekkers (Pick Me Up, It's Me, I Got Lost) op plaat gekwakt. Eigenlijk is alleen Back To Your Heart (gezongen door Lou Barlow) een minder nummer. Het andere Barlow-nummer, Lightning Bulb, is een degelijke indierocker.

Maar een speciale vermelding krijgt We're Not Alone. Wat een aanstekelijk, teder, lief en toch pittig liedje! J klinkt hier bijna verliefd... halverwege de speeltijd lijkt het liedje afgelopen, maar begint dan toch opnieuw om dan nóg aanstekelijker uit de hoek te komen.

Voorlopig 3.5* maar dat zou zo maar eens hoger kunnen worden.

avatar van c-moon
Goh.. De reunie heeft dus ook een plaat opgeleverd zeg? Dat had ik niet durven hopen! En als ik Itchy mag geloven is ie nog goed ook

Hier moet ik achteraan...

avatar van itchy
Verhoogd naar 4*, té leuk deze plaat.

avatar van snarf349
lekker ouderwets typische dinosaur jr sound. zeker 4 sterren waard. bijna net zo goed als where you been de ultime dinosaur jr plaat.

snarf349 schreef:
lekker ouderwets typische dinosaur jr sound. zeker 4 sterren waard.

Geef die dan ook...

Ik erg benieuwd naar dit album. De songs 'Almost Ready' en 'Been there all the time' klinken alvast erg goed! Het kan mij niet snel genoeg 1 mei worden...

avatar van grovonion
Super album! Ik voel hier zo mijn geliefde jaren 90 sound van afspatten. Komt zo meteen met stip binnen in mijn top10 van 2007.

lekker zompig hoor. Zeer positieve verrassing! 3.5 maar kan omhoog.

Bevalt tot nu toe erg goed. Natuurlijk geen YLAOM of Bug, maar wel weer helemaal de oude sound en er zitten erg goede nummers tussen ! 4*

Gisteren maar even kaarten aangeschaft voor het concert binnenkort in Paradiso. Ben toch wel erg benieuwd............

avatar van Zavo
Fantastisch album, ouderwets goed. Dit blijft één van mijn favoriete bands. 4.5*

avatar van korenbloem
leuke album, maar ik merk dat hij naar week al minder begint te boeien.
Leuke snelle en afwisselende gitaar muziek. Maar het raakt me niet gevoels matig zoals top cd's dat doen.

avatar van jeroen1904
Kende van dinosaur jr nagenoeg niets, alleen de "hitjes". Heb dit album nu al een paar keer op luisterpaal gehoord en vind de plaat echt wel goed. Dit wordt toch wel eentje dat ik binnenkort ga kopen. Geweldige mix tussen pop en rocksongs, een paar geweldige gitaarsolo's trouwens. Favorieten voorlopig het openingsduo almost ready en crumble.

lekker plaatje dat toch redelijk aansluiting vind bij de eerste 3. 3.5 voor nu, waarschijnlijk verhoging snel.

soow. Dr zit echt verschil in de leak en de echte plaat. en dus de zogezegde verhoging. mix is veel sterker en de gitaren zijn veel meer aanwezig. Dus de zogezegde verhoging. 4*

avatar van AriTupari
Hij wordt alsmaar beter en beter. Topplaat!

avatar van Dilla
Heerlijke cd dit! Was blij verrast toen ik hoorde dat de heren in de originele bezetting na zo'n lange tijd weer van zich lieten horen. Heb ze van 't jaar ook 2 keer live gezien: .. werkelijk een muur van lawaai die je volledig omver blaast !

avatar van Raconteur
Schitterende plaat die nog eens echte goede solo's staan. Hopelijk doen ze dit jaar wat festivals aan.

avatar van Lexicon Devil
Kijk dit noem ik nu een come-back! Ik ben gewoon trots als Jr fan, waar ik een teleurstelling had verwacht. Dit is dus absoluut niet om de zakkenvullerij gemaakt (wat helemaal in is zo lijkt het) wanneer ik de nummers hoor.

avatar van Norbert
Eerste luisterbeurt zet ik em op 3* Maar ik denk dat ie zeker kan groeien. Relaxte vocals en de gitaarsolo's zijn ook zeker goed te pruimen.

avatar van coldwarkids
Norbert schreef:

rechtsonderin bij de hoes kan je stemmen

avatar van dj maus
Goede come back-plaat, hoewel noch Lou, noch J. natuurlijk nooit weggeweest is. De twee Lou-nummers klinken dan ook als de lateren Sebadoh en de J.-nummers klinken ook niet zo heel veel anders dan zijn platen met The Fog.
Opener Almost Ready gooit er meteen de beuk in. Zeer krachtig nummer. Lightning Bulb is ook erg mooi.

een leuke verrassing dat er weer een plaat onder deze naam en originele bezetting werd uitgebracht .heerlijke plaat die dat echte dinosaur jr gevoel heeft welke ik persoonlijk niet zo heel erg kon vinden in de j mascis & fog albums. leukste nr`s zijn voor mij zeker Almost Ready en Pick Me Up. vier sterren voor deze plaat !

avatar van vin13
Ik vind dit 1 van hun beste platen en de verrassing was dat ik deze voor 3 euro kocht bij de Mediamarkt en de prijs/kwaliteit verhouding is perfect. Almost ready is ook 1 van beste nummers .
Beetje lui geluid met dito gitaren die net wakker worden en de dromerige sfeer volgt met de zang, gruizig goed.

avatar van Schizophrenia
Hier ben ik nog vergeten om op te stemmen. Als nog geef ik een 4* weg. Ik ben trouwens erg blij met het nieuws dat er deze zomer een nieuwe plaat aan zit te komen van dit trio!

avatar van gemaster
Erg fijne reunieplaat. Geen spoortje van slijtage bij deze oorverdovende band. Wat mij betreft mogen ze nog wel een hele tijd door blijven gaan op deze manier.

JH.
Ik ga het binnenkort even luisteren, maar Pick Me Up is sowieso echt een grandioos nummer. Die solo!

Raymond.
Dan moet je het nieuwe album eens luisteren. Nummer 12 daarop die heeft pas een gigantisch lekkere solo! Over het algemeen is deze plaat qua kwaliteit wat constanter.

avatar van himpie
JH. schreef:

Kan me hier helemaal in vinden: die solo is fantastisch!