Devin the Dude - Waitin' to Inhale (2007)

Label: Rap-a-Lot

1. Boom I (0:58)
  2. She Want That Money (4:52)

met Odd Squad

3. Almighty Dollar (4:09)

met Tony Mac

4. Hope I Don't Get Sick a Dis (3:49)
  5. What a Job (5:32)

met André 3000 en Snoop Dogg

6. Broccoli & Cheese (3:59)
  7. Boom II (0:56)
  8. She Useta Be (4:57)
  9. Lil' Girl Gone (5:15)

met Lil' Wayne en Bun B

10. No Longer Needed Here (5:09)

met GT

11. Just Because (3:45)
  12. Don't Wanna Be Alone (5:31)
  13. Somebody Else's Wife (4:17)
  14. Boom III (0:29)
  15. Cutcha' Up (3:31)
  16. Nothin' to Roll With (2:03)
  17. Til It's All Gone (7:58)

met Odd Squad

avatar van Rhythm & Poetry
Misschien niet een van de meest hoogstaande albums. Tekstueel is het niet top, neemt niet weg dat ik dit zo nu en dan graag opzet. Devin The Dude heeft een uitstekende stem, en de producties zijn ook goed te pruimen. Stem verhoogd 3*

avatar van LoG
LoG
Ik hoorde het van die Sendar
En wat blijkt nou, hij is de: (nu komt het )
Vriend van een vriendin van mn zus

Maar ehh Devin is een grappige gast, het album is qua lyrics niet echt mijn stijl maar de beats zijn zeker erg lekker en relaxt!
Ik ken het album overigens niet goed genoeg om te kunnen stemmen. Dus dat zal ik voorlopig niet doen.

avatar van Chuck Taylor
Wat een album is dit toch! Even verhoogd naar de 4,5 hoor, er zitten zulke heerlijke zoete zangstemmen van Devin in. En de teksten zijn geniaal, zo veel gevoel voor humor en voor ritme. Top.

avatar van 5713Finest
Devin The Dude volg ik als sinds zijn start.
Hij is een van de weinige rapper/zangers die niet veranderd (en dat is positief) tracks als: What A Job en Boom III zouden zo uit de 90's kunnen komen met een te chille sound. Hij is echt zo iemand waarvan je altijd een sterke productie van kan verwachten. Een 4,0 voor deze cd

avatar van Kill_illuminati
Lil Girl' Gone is een van de weinig tracks waarin ik lil wayne ik echt kan waarderen.

avatar van Silky & Smooth
Toen ik 'Lil' Girl Gone' hoorde wilde ik toch wat meer muziek horen van Devin The Dude. Ik kwam bij het, in die tijd, het nieuwste album uit: Waitin' to Inhale. Wat een heerlijke plaat!! Hij komt uit Texas, maar is geen standaard zuid-artiest. Zoals hierboven al staat, hij veranderd bijna niet van stijl. Dit kon ik al horen bij het beluisteren bij dit album, zonder de oude cd's te kennen (die ik nu ook in mijn collectie heb )

Zijn nummers zijn rustig, precies wat je verwacht van een dit mannetje dat grotendeels alleen maar over stoned zijn rapt (en zingt, ook niet onverdienstelijk!). De cover past trouwens ook helemaal in het plaatje.
Ik heb eigenlijk constant in een deuk gelegen tijdens het luisteren van dit album, Wat is de man grappig!
Raps over hoertjes die verliefd worden: ..she said do you love me, not? I said biiiiiitcchhhh, what is you smokin'?.., meisjes die geen sex willen, de dollar en, mijn favoriet, 'Cutcha Up'. Dat vind ik echt een geniaal nummer! Ik dacht echt eerst: WTF?!

Verder goede nummers zijn 'She Wants That Money', I Hope I Don't Get Sick Of This' en 'What A Job'. De skits zijn ook erg grappig! En dan dat liedje, 'Nothin To Roll With'.
'Lil' Girl Gone' is ook een erg mooi nummer. Toch wel een sterke tekst van Lil' Wayne!

avatar van Dirruk
Ik heb dit album gister pas beluisterd. Natuurlijk eerst even naar de reacties kijken of het nog de moeite waar was. Dat was het zeker, vooral What A Job is zoo super.

*3,5

avatar van Modder-Eter
What A Job is inderdaad een van mijn favorieten. Heerlijke track om in de zomer te draaien.

avatar van Flipm0de
Geweldige plaat!

Fantastische beats, Devin als altijd met zijn hilarische texten en zalige stem, en ook nog eens erg sterke features.

avatar van Metalhead99
What a Job is ook mijn favoriet. Heerlijk nummer, deze hele plaat is sowieso erg sterk.

avatar van Rhythm & Poetry
Fok lage cijfers geven aan Waitin' to Inhale. Deze shit gaat naar vier sterren omdat het geniaal is.

The Almighty dollar, it aint wat it used to be
Hobos useta aks u for a dollar
Now the mothafuckas aks u for three

avatar van Jurrien
What A Job is een track die ik altijd op kan zetten en Nothin to Roll With is geniaal. Devin is een rapper waar je onmogelijk op kan haten. Soms lijkt het voor mij teveel op elkaar.

avatar van joran24
Van de uitgebrachte albums van Devin The Dude is Waitin' To Inhale nog steeds mijn favoriet.

Er is geen Devin The Dude album te vinden met betere en toepasselijkere beats dan deze.
Naar mijn mening zijn de beats van erg hoog niveau, zeker voor een stoner album.

Jammer dat het niveau qua instrumentale ondersteuning achteruit is gegaan nadat Devin The Dude Rap-a-lot heeft verlaten.

Qua lyrics precies wat je van hem verwacht, maar ik ben blij dat er veel nummers zijn met een concept zoals Cutcha Up en She useta Be.

En natuurlijk is het ook een leuke bijkomstigheid dat twee beats afkomstig zijn van een Nederlander.

Kortom, 4 sterren.

avatar van Boy
Boy
Jammer van het merendeel van de nummers tussen Boom II en Boom III, maar Cutcha' Up en Nothin To Roll With maken een hoop goed. Geniaal.

avatar van thomzi50
Inderdaad, de plaat zakt best in tussen Boom 2 en Boom 3, wat luie nummers staan daartussen, die probleemloos geschrapt hadden kunnen worden. Maar los daarvan, of eigenlijk daaromheen: heerlijke plaat dit, met een paar echt sterke tracks, met 'What a job' als uitblinker. Heerlijke, wonderlijke artiest blijft dit - en dit is een van zijn betere albums.

avatar van Niek
Lekker plaatje, maar kakt vanaf Somebody Else's Wife een beetje in. Als deze wat korter en puntiger was geweest, dan had ie hoog op mijn verlanglijstje gekomen.