Twice a Man - Music for Girls (1982)

Zweden
Pop / Electronic
Label: Silence

1. Move (3:10)
  2. Breathe in the Air (3:36)
  3. Boy (2:58)
  4. Battle (3:39)
  5. Russian Tractors (4:14)
  6. Decay (4:08)
  7. In My Mind (3:33)
  8. Dance (3:27)
  9. Gentleman (3:27)
  10. Threat (4:01)
avatar van lebowski
Debuut van het Zweedse duo, dat ik hier nog op elpee heb staan. Mooie zweverige nummers, ik meen me te herinneren dat hun Engels nog wat krakkemikkig was op deze plaat. Ook al weer 25 jaar geleden

wijsneus
Idd, Engels met een Zweeds accent. Dit weer eens gedraaid, maar van de herinnering hoe het was, is niet veel over. Ik vond dit toen spannende muziek. Een soort A-Ha meets Depeche Mode noem ik het nu.
Het klinkt toch wel erg gedateerd/ouderwets.

Voordeel van de twijfel, dus ***.

avatar van freddze
Decay is een cult-klassieker naar 't schijnt, maar het lekkerste nummer op deze plaat is toch wel 'In my Mind', heel dansbaar ook!

avatar van Alicia
"In My Mind" is zeker een erg leuk nummer.

ohmusica
Paste precies in de tijdgeest, ietwat duister, met hier en daar een lichte toets en bovenal techno/kraftwerk. idd ook een zekere cultstatus.

Mooie plaat, wel even wat donkerder en wavier dan Aha meets DM en A-ha bracht hun eerste plaat uit in 1985!
Kruising tussen New Wave en Synth, de oude Human League en ook wel Cabaret Voltaire hoor ik ook terug
Veel beter dan menigeen denk, dat is uiteraard mijn mening.
Breath the air is geweldig, lekker gejaagd.
Deze heb ik zelf op vinyl, heerlijk

avatar van Mjuman
Grootfaas schreef:
(...)

Breath the air is geweldig, lekker gejaagd.
Deze heb ik zelf op vinyl, heerlijk

Idem hier; plus nog enkele. Band bestaat nog steeds, heeft in 2020 nog een album uitgebracht; levert bijv ook soundscapes en scores voor balletuitvoeringen etc. Sympathieke gasten. Songs from a Northern Shore is echt cool - let op de hoes.

Ken je deze ook? Twice a Man - The Sound of a Goat in a Room (1983) - MusicMeter.nl minder 'gedreven' maar interessant vanwege terugkerende thema's - sax speelt belangrijke rol.

Mjuman schreef:

Dank je Mjuman, die Northern shore ken ik ook mooi idd, moet ik nog een x scoren, sound of a goat ken ik niet, check ik ff,
Sommige bands bestaan nog, ruim 35 jaar nadat ik ze gezien heb, bv Monochrome Set