Absynthe Minded - There Is Nothing (2007)

Belgiƫ
Label: Universal

1. Plane Song (4:13)
  2. Ask Me Anything (4:09)
  3. I'll Be Alright (4:06)
  4. I Wanna Forget (3:03)
  5. Stuck in Reverse (5:50)
  6. It's All Arround You (2:58)
  7. Nowhere to Go (2:39)
  8. There Is Nothing (4:53)
  9. Let's Be Radical (4:56)
  10. Your Backdoor (3:31)
  11. Attitude Grattitude (2:49)
  12. A Great Height (6:40)
  13. Silent Song (2:38)
avatar van Zandkuiken
Zeker geen slechte, deze There Is Nothing, dus je zal er je vingers niet aan verbranden KidChino8. Maar toch minder dan New Day naar mijn gevoel, en met Acquired Taste heeft ie nog maar weinig gemeen. Absynthe Minded heeft hier duidelijk gekozen voor een meer songgerichte aanpak, en eigenlijk zou die me beter moeten liggen, maar toch ontbeert There Is Nothing een beetje de magie van het vorige werk. De overstap naar pop houdt natuurlijk altijd het risico in dat de muziek wat "vervlakt" en dat is hier en daar toch een beetje het geval vind ik persoonlijk. Maar erg is dat allemaal niet want daar staan heel wat leuke songs tegenover. Zo is er de hier al vaak aangehaalde single Plane Song, die toont hoe het rockalbum van deze band over de gehele lijn had moeten klinken. Ook I Wanna Forget vind ik heel fijn, en is bizar genoeg m'n favoriet vanaf de eerste luisterbeurt. Velen zullen het hier niet met me eens zijn, maar ik kan er ook niet aan doen. De balkan-invloeden duiken hier en daar ook nog eens op, onder meer in het swingende A Great Height, ook al één van de klappers op deze plaat. Daarnaast zijn er nog een aantal rustpunten waarin Ostyn zijn wonderlijke vocalen tentoon kan spreiden, waarvan ik Attitude Gratitude, It's All Around You en I'll Be Alright het beste kan smaken.
Waar New Day bij mij echt de tijd gekregen heeft om langzaam te rijpen (ik was werkelijk verslaafd aan My Heroics, nog steeds mijn lievelingsnummer aller tijden), kan ik zeker niet zeggen dat There Is Nothing hier al grijs werd gedraaid. Voorlopig geldt ie vooral als heel degelijk, maar misschien dat deze muziek met de tijd ook steeds beter wordt. Ik hoop het alvast!