Megadeth - United Abominations (2007)

Label: Roadrunner

1. Sleepwalker (5:53)
  2. Washington Is Next! (5:19)
  3. Never Walk Alone (3:55)
  4. United Abominations (5:35)
  5. Gears of War (4:26)
  6. Blessed Are the Dead (4:02)
  7. Play for Blood (3:49)
  8. A Tout le Monde (Set Me Free) (4:11)

met Cristina Scabbia

9. Amerikhastan (3:43)
  10. You're Dead (3:18)
  11. Burnt Ice (3:49)
  12. Black Swan * (4:03)
  13. Out on the Tiles * (4:02)
  14. The Bodies Left Behind * (0:47)
MetalDex
Dit is toch het album waar ik dit jaar het meeste naar uitkijk.
Sleepwalker en Gears of War zijn al te beluisteren, en vooral Sleepwalker vind ik erg vet. Ook naar A Tout le Monde als duet ben ik erg benieuwd; ik heb het met Mustaines zang altijd een prachtig nummer gevonden, hoe zal het klinken met iemand die echt mooi kan zingen? Verder is het nog twee maanden smartelijk wachten... misschien dat er in die tijd nog meer prijs wordt gegeven. Washington Is Next! bijvoorbeeld is al live te horen op youtube.
En dan is Megadeth ook nog live te zien op Fields of Rock, die dit jaar wel een prachtig programma heeft met Megadeth, Motörhead, Iron Maiden, Black Sabbath (onder de naam Heaven & Hell), Dream Theater, Dragon Force en Black Label Society.
Nog een laatste ding: hopelijk staat er geen Lee Towers-cover op dit album

lambf
MetalDex schreef:
Dit is toch het album waar ik dit jaar het meeste naar uitkijk.
Sleepwalker en Gears of War zijn al te beluisteren.

Wel gave muziek , alhoewel ik de zang wat minder vind.

avatar van Kasperbert
Hee leuk, een nieuw Megadeth-album Je kan zeggen van Dave Mustaine wat je wil, maar hij lijkt met The System Has Failed wel zijn draai teruggevonden te hebbem. Iets wat je nog niet van Metallica kan zeggen. Ik ben zeer benieuwd

avatar van HammerHead
Tja Megadeth, muzikaal dik in orde, maar die vlakke stem van Mustaine is een stuk minder. Het is mij echt totaal om het even of deze band nu wel of geen nieuw album uitbrengt, al zal ik 'm toch wel even beluisteren.

avatar van AGE-411
Washington is next! Is tevens ook al te horen op Youtube (live).

Ziet er naar uit dat 2007 een goed jaar word, laten we nog hopen dat Metallica een even goed album uit brengt en dan kunnen we weer de eeuwig durende discussie aangaan van welk album is beter.

Tot nu toe lijkt dat (spijtiggenoeg) in het voordeel van Megadeth te zijn; de nummers zijn goed en wat we verwachten van een band als Megadeth. 1 minpuntje, de nummers blijven niet echt hangen zoals Metallica's new song 1 en 2 dat doen. ( of ligt het nu weer aan mij?)
We kijken al uit naar de maand Mei.

MetalDex
Ik heb Sleepwalker nu al een dikke week op mijn mp3-spelers staan en aangezien het maar een schijfje van 512mb is, heb ik 'm al enkele keren gehoord deze week. Een typisch 'moderener' Megadeth nummer, à la The System Has Failed en Countdown to Extinction, en gaat elke keer beter klinken. Metallica's new song 1 en 2 (hopelijk krijgen ze een echte naam anders is het een regelrechte Nuclear Assault-assault) heb ik alleen in die live-versies gehoord, maar die blijven - ook mede door de mindere geluidskwaliteit - minder hangen.
Maar we zien het wel in mei - in Megadeths geval - en volgend jaar ergens - in Metallica's geval. Dan is er genoeg om over te discussiëren

Bobiej
De nieuwe Megadeth; ik ben benieuwd. Van Megadeth ken ik alleen het album The World Needs An Hero, en dat vind ik een zeer aardig album (hoewel het wel een slechte Megadeth schijnt te zijn). Ik heb Gears Of War geluistert net, ik vind hem zeer vet. Jup, dit word mijn eerste aankoop van 2007 .

MetalDex
A Tout le Monde is nu ook te beluisteren. Ik vind het niet echt een verbetering van het origineel, het begint erg snel t.o.v. het origineel en de zang van Cristina Scabbia voegt ook weinig extra's toe; dus een vrij overbodige heropname als je het mij vraagt. Vooral om het dan als eerste single uit te brengen
Maar ja, het is natuurlijk een nummer met hitpotentie en Mustaine was vrij geïrriteerd dat het tien jaar geleden geboycot werd door MTV die in de veronderstelling waren dat het nummer over zelfmoord ging. Maar oordeel zelf maar.

avatar van Sinner
Ik vind het overigens sowieso een beetje absurd om net dat nummer heruit te brengen. Ik dacht dat het Mustaine zijn bedoeling was om met deze plaat weer een tikkeltje harder en trashier te gaan spelen - niet om "hits" mee te scoren. En uiterst dubieus vind het al helemaal als je dan ook nog hoort dat Lisa marie Presly (die oorspronkelijk er op zou zingen ipv Scabbia) terug naar huis is gestuurd ten faveure van de populariteit van Christina. Met het origineel was al niets mis.

In ieder geval kijk ik best uit naar United Abominations. De songs klinken voorlopig behoorlijk en zeker op het niveau van The System Has Failed.

Sinner schreef:

Sleepwalker klinkt veelbelovend, als het hele album zo klinkt dan neem ik A Tout le Monde er zonder klagen bij.

Bobiej
Ik vind A Tout le Monde nog niet eens zo slecht, niets speciaals maar zeker een leuk nummertje. Ook valt me hier weer op dat de zang van Mustaine, iets waar ik vaak over struikel, toch aardig vet klinkt! De zang van Scabbia vind ik ook aardig mooi, dus misschien moet ik eens wat Lacuna Coil gaan luisteren, schijnt toch een goede band te zijn.

15 Mei staat genoteerd in mijn agenda .

Bobiej schreef:

Het origineel - op Youthanasia - heb ik wel altijd een prachtig nummer gevonden. Luister dat maar eens - met in je hoofd dat dát het origineel is - en dan deze. Dan kom je er achter dat Set Me Free eigenlijk een slechte cover is van een eigen nummer. Het originele A Tout le Monde is iets langzamer, en de opgevoerde snelheid komt het nummer echt niet ten goede.

MetalDex schreef:

Wel, zo slecht vind ik Set Me Free nog niet. Alleen vind ik er niet echt een vrouwenstem bij passen, 'k vind het gewoon een beetje overbodig om een eigen nummer op een nieuw album te zetten.

De andere twee songs die ik al beluisterd heb: 'Sleepwalker' en 'Gears of War' klinken zeer veelbelovend. Kopen die handel!

(wel lelijk artwork, zeg)

avatar van paulisdik
is ie in het buitenland al uitgebracht of zo ?
want je kan hem al pindakzen via emule

avatar van paulisdik
washington is next is de eerste nummer die hoorde dat klinkt best wel goed

avatar van V
V
Sleepwalker is een instant Megadeth klassieker. Vette riffs, flitsende solo's, perfecte opbouw en een heerlijk refrein. En dan komt de rest... Doet mij helaas heel weinig. Ik kom nog wel een paar sterke riffs tegen, maar geen pakkende songs. Dieptepunt is uiteraard de groepsverkrachting van A Tout le Monde (wie is die Scabbia trouwens?). 3* Kan nog veranderen, heb hem pas een keer of vijf beluisterd.

avatar van Jochempie
Ik vind hem tot nu toe erg goed eigenlijk, tis echt een shredfest vol solos en nog meer solos. De nummer zijn catchy en ik zie hier zeker een top 10 plaats voor 2007 aankomen. Erg gaaf

avatar van AGE-411
Washington is Next!

De albumversie. (niet live dus)

MetalDex
Ik heb hem nu een stuk of vijf keer helemaal beluisterd en mijn eerste reactie is: 'YES!'. Verschrikkelijk catchy, heerlijke riffs, en heerlijke catchy solo's Als ik dit album aan het luisteren ben, krijg ik het gevoel of Mustaine je meeneemt op een straaljagervlucht door zijn discografie in een luxe UnitedAbominations-Joint Strike Fighter. Met Sleepwalker zegt hij nog: 'fasten you seatbelts, this is United Abominations' en bij Washington Is Next! ben je al bij Rust in Peace aangekomen, alleen de zang lijkt van UA mee te zijn gevlogen in een privécharter. Hij zou van mij wel wat venijniger gemogen hebben, maar qua tekst zit het dik in orde. Een typische Mustaine-woordspeling (How can there be any logic in biological war?), want ook de teksten zijn weer typisch Peace Sells, Rust in Peace, System Has Failed. Die solo's in WIN! zijn zo verdomde catchy dat ik soms het gevoel heb dat hij midden in de discotheek van Saturday Night Fever met John Travolta die zijn pak heeft ingeruild voor een spijkerbroek en een bandshirt en zijn danspasjes voor een stevige nekpijn de volgende ochtend.
Piloot Mustaine hoeft niet te zeggen wat de volgende bestemming is, want bij het horen van de eerste riff van Never Walk Alone weet de passagier: dit is Peace Sells! Met een paar mooie manoeuvres richting SFSGSW, vooral tekstueel gezien.
Dan doorbreken we de snelheidsbarrière richting United Abominations en Gears of War, samen met Sleepwalker de meest 'vernieuwende' (want echt vernieuwend is UA totaal niet) nummers. Door de ingesproken sampletjes doet UA denken aan Countdown to Extinction, Cryptic Writings en TSHF, maar Gears of War - die ik steeds beter begin te vinden - is eigenlijk totaal onvergelijkbaar met eerder materiaal, wat voor een erg leuke afwisseling zorgt in de vlucht tussen het oude en het nieuwe Megadeth.
Blessed Are the Dead doet me het meest denken aan She-Wolf (CW), maar verder is de snelheid en het aantal truckjes wat gedaald zich klaar te maken voor de volgende supermanoeuvre: Play for Blood. Hier doet het me zelfs denken aan MD.45, dus hoewel je vaak denkt: 'dit heb ik toch al eens gehoord' komt het wel van veel verschillende richtingen. Dan lijkt het vliegtuig opeens zonder kerosine te zitten en moet de piloot even goedkoop geld verdienen om te kunnen tanken. Dit stuk doet me erg denken aan Youthanasia - ik zou niet weten waarom - erg Risky om met zijn tweeën te vliegen en daarom lijkt het af en toe té snel te gaan en niet alle loopings zijn zo mooi als ze ooit geweest zijn.
Gelukkig wordt co-pilote Scabbia met een parachute het vliegtuig uitgedonderd, drukt Mustaine op het knopje (hoor je het?) om à mach 3 het luchtruim der Thrash te doorkruisen. In dit nummer zitten de leukste en meest cheesy woordspelingen (from New Yorqatar to Califarabia en Hey Jihad Joe, we're going to get ya!).
Bericht van de piloot aan de passagiers: Ladies and gentlemen, beware for FUCKING old-school thrashing. Wat een heeeeeeeerlijk nummerOne day I dance on your grave, even if you're buried at sea. Then I accept my revenge and can tell him: you're dead to me!
Alle kerosine die over is gebleven wordt door een laatste opstapelingetje van solo's, hooks en riffs verbrand tijdens Burnt Ice en op het nippertje landen we veilig op een verlaten grasveld.

De vlucht is beëindigd. Het was er een vol verassingen en vol oude herinneringen. Hier en daar een pijnlijk missertje, maar doet weinig af aan de adrenaline-kick die vlucht 11: United Abominations je heeft gegeven.
Samen met de nieuwe Finntroll (die ik net iets beter vind) de twee beste metal releases uit 2007 tot nu toe. 4,5*!

MetalDex schreef:

prachtige rencensie ik heb dezelfde mening en dezelfde cijfer

MetalDex schreef:

En volgens mij is Mustaine het achteraf toch met mij (en duizenden andere fans) eens Hij heeft besloten om niet A Tout le Monde (Set Me Free) maar Washington Is Next! als eerste single uit te brengen.

Charles Manson
Ik ben al zo ongeveer mijn hele leven metalliefhebber maar Megadeth heb ik nooit tof kunnen vinden.
Zal deze cd vast wel weer een keertje horen en zal hem, hoe goed hij ook is, vast wel weer niet kunnen waarderen.

Voor mij heeft Megadeth het allemaal net niet.
Het is niet zo thrash als oude jaren 80 thrash, het is ook niet bruut, het is niet snel, niet langzaam, niet zwaar, voor mij is het precies niks. het hoge (gitaar) spelniveau kan de muziek helaas nie tredeen voor me

bijzondere irritante stem ook (en irritante kerel ook lijkt me, die Dave)

Charles Manson schreef:

Voor mij heeft Megadeth het allemaal net niet.

bijzondere irritante stem ook (en irritante kerel ook lijkt me, die Dave)

Irritante stem, nee, speciale stem, ja. Ik kan er best inkomen als je Mustaines stem niet goed vind klinken. (ik vind van wel). Maar het is zeker een stem die tussen andere uit springt.

MegaDennis
Het was het wachten zeker waard.
Lekkere "ouderwetse" thrash, heerlijke solo's.
Remake van A Tout le Monde had er van mij niet op gehoeven, verder een absolute aanrader.
Blijft voorlopig wel in de cd-speler.

Ik vind dit een goed album! Sleepwalker doet me een beetje denken aan hangar 18.

Het is weer lekkere harde thrash;)

avatar van Sinner
Vanmiddag in huis gehaald en ook erg positief erover. Ik vond The System Has Failed al een erg sterke cd en deze zet de stijgende lijn gewoon lekker verder. Mustaine heeft er duidelijk weer zin in en het venijn is ook weer terug in een song als Washington Is Next. Zelfs de remake van A Tout Le Monde stoort me niet. (stond vooraf er wat skeptisch tegenover). Was niet echt nodig maar het blijft wel een prima nummer. Nu maar hopen dat Dave niet weer met begint met zeuren of wispelturig doen - op deze manier kan ik Megadeth nog wel een paar jaren/albums pruimen. 4.

Ik ben zeer te spreken over dit album, dit had "Countdown to Extinction" moeten zijn naar mijn mening, dan bedoel ik de opvolger van "Rust in Peace".

Met name de nummers "Washington is Next", "Play for Blood", "You're Dead", "Burnt Ice", "Never walk Alone",met absolute topper het titelnummer "United Abominations"( weer dat hangar 18 kippevel)

Megadeth heeft van alles doorstaan, daarom vind ik t eerlijk gezegd vreemd dat eigenlijk nu pas dat niveau terug is dat Megadeth begin jaren 90 had.

Vet is t zeker!

Devastator schreef:
Megadeth heeft van alles doorstaan, daarom vind ik t eerlijk gezegd vreemd dat eigenlijk nu pas dat niveau terug is dat Megadeht begin jaren 90 had.

Daar had Mustaine het toevallig pas in een interview over. Vanaf Countdown to Extinction kreeg gitarist Marty Friedman steeds meer invloed op de muziek van Megadeth en hij was (of: is, luister maar naar zijn solo-albums) meer op de alternatieve pop-muziek gericht, vandaar dat Countdown to Extinction, maar vooral Youthanasia, Cryptic Writings en Risk veel meer mainstream-gericht klonken. Na Risk wou Mustaine weer terug naar zijn roots, maar Friedman wou nog verder gaan, en toen hield de samenwerking tussen hen op. Over The World Needs a Hero zegt Mustaine: "I had to kind of unlearn everything I had learned with Cryptic Writings, Youthanasia and Risk.", dus daar hoor je nog wel wat invloeden terug, maar vooral The System Has Failed was toch al een stap in de goede richting, maar daar was hij niet gemotiveerd om een echt Megadeth-album te maken, omdat hij eigenlijk helemaal met de band wou stoppen, maar hij moest (gelukkig) volgens zijn contract nog één album met Megadeth maken. Dus werd TSHF toch een beetje een solo- en experimenteerprojectje. Daarna kwam de spirit gelukkig toch weer terug, en het resultaat daarvan is dit album.
Hij wou het ook opbouwen, om van de stijl van Risk naar de stijl van United Abominations te gaan:

If I would have gone right from Risk to United Abominations, people probably would have said, “This isn’t organic. It’s not a natural return to form.”

yes yes yes wat een vet album!!! geweldig! het had eventejs nodig om goed in het gehoor te liggen (5 luisterbeurten ofzo), na een drukke week zette ik gisteren in de trein UA op, shuffle begon met Washington Is Next! en aan het einde riep ik net iets te hard "yeah!!" (mensen keken me aan ja )

avatar van Genesis
Inderdaad echt een onwijs goed album. Ken eigenlijk alleen Rust in Peace en enkele losse nummers van megadeth. Toch maar aan deze begonnen en hij is echt geweldig. De eerste twee nummers, Sleepwalker en Washington is next, zijn wel de beste nummers van de CD. Dat wil echter niet zeggen dat het daarna veel minder wordt ofzo. Het titelnummer is ook al genieten, Blessed are the dead mag er ook zijn en A tout le monde is ook erg goed. Alleen Gears of Wars vind ik iets minder. Wat me ook opviel is de goede stem van Mustaine, iets waar ik bij Rust in Peace wat meer moeite mee had.

Anyway, goede CD in ieder geval. 4*