Megadeth - United Abominations (2007)

Label: Roadrunner

1. Sleepwalker (5:53)
  2. Washington Is Next! (5:19)
  3. Never Walk Alone (3:55)
  4. United Abominations (5:35)
  5. Gears of War (4:26)
  6. Blessed Are the Dead (4:02)
  7. Play for Blood (3:49)
  8. A Tout le Monde (Set Me Free) (4:11)

met Cristina Scabbia

9. Amerikhastan (3:43)
  10. You're Dead (3:18)
  11. Burnt Ice (3:49)
  12. Black Swan * (4:03)
  13. Out on the Tiles * (4:02)
  14. The Bodies Left Behind * (0:47)
avatar van phantasia
Heerlijke cd, lekker hard, na het werk met natuurlijk te beginnen met Burnt Ice ...... geen slecht nummer te vinden!!

Sleepwalker / You're dead ook favo's

avatar van Maximusic

Charles Manson schreef:
Ik ben al zo ongeveer mijn hele leven metalliefhebber maar Megadeth heb ik nooit tof kunnen vinden.
Zal deze cd vast wel weer een keertje horen en zal hem, hoe goed hij ook is, vast wel weer niet kunnen waarderen.

Voor mij heeft Megadeth het allemaal net niet.
Het is niet zo thrash als oude jaren 80 thrash, het is ook niet bruut, het is niet snel, niet langzaam, niet zwaar, voor mij is het precies niks. het hoge (gitaar) spelniveau kan de muziek helaas nie tredeen voor me

bijzondere irritante stem ook (en irritante kerel ook lijkt me, die Dave)

Das toevallig, ik heb vaak het zelfde idee over Megadeth. ik heb wel al wat nummers gedownload en ze live gezien (wat dan wel leuk was), maar de muziek heeft me nooit echt weten te boeien.
Ik ga me dr wel eens in verdiepen maar momenteel heb ik ook dat net niet gevoel.

avatar van el_Duderino
Leuk album, recht toe recht aan Megadeth. Al blijf ik het samenspel met Marty Friedman node missen.

avatar van AGE-411
Slechts een schrale 2,0 van mij.

Saaiheid overwint al rap coolness op dit album. Enkele leuke riffjes enzo, maar al rap vervallen alle nummers in saaiheid en verveling, mede dankzij het ramp die Dave mustaine's voice is. (En zeggen dat z'n oude stem nog zo chik was).

Washington is next! en sleepwalker zijn de beste nummers.

avatar van WBN
WBN
washington is next lijkt tog wel vedacht veel op wasted years van iron maiden; http://www.youtube.com/watch?v=SwB9zg7Tbx8

WBN schreef:

Ik weet niet waar je daar ergens Washington is next! in ziet. Maar ik kan me wel herrineren dat ik me eens afvroeg bij een Megadeth nummer: "Dit ken ik van ergens".

avatar van megadeth777
erg goed album . en cool dat je zijn christen zijn goed kan terug vinden in de teksten erg mooie teksten over de eindtijd als zeg ik het zelf

Mja, weer veel van het zelfde als je het mij vraagt.
Daarom niet slecht gebracht.

Goed album vergeleken bij de laatste paar Megadeth schijfjes.
Alleen is Mustaine voor mij niet meer geloofwaardig qua teksten.
Vergelijk het nummer United Abominations eens met zijn anti-overheid teksten van vroeger... Dat nummer is regelrechte Bush propaganda. Ieder zijn mening maar uit de mond van Mustaine...

Verder een muzikaal heel behoorlijk album en 3 sterren van mij.

avatar van Ploppesteksel
Dit vind ik toch best nog goede metal .
Ik ben geen metalfreak maar besloot 'Rust In Peace' te huren & deze eens te downloaden .. Rust In Peace heb ik nog steeds niet de zin in gehad hem meerdere keren op te zetten maar de deze heeft al enkele keren opgestaan . Prima CD, vooral de strakke riffs zorgen voor het goeie geluid , momenteel 3,5*

avatar van james_cameron
Sterk album dat de hoogtijdagen van Rust In Peace soms weer doet herleven. Prima songs, uitstekend geproduceerd. Heerlijk gitaarwerk en Mustaine is ook qua zang op dreef. Persoonlijk vind ik het vorige album (The System Has Failed) nog iets sterker qua songs, maar verder is hier weinig mis mee. Of het moet de overbodige remake van A Tout Le Monde zijn.

avatar van c-moon
Een heel sterk album van Megadeth...
Het vorige album "The System Has Failed" duidde het al aan: Mustaine staat er weer, maar deze is toch nog weer een portie sterker ....
En ik zou haast zeggen, net zoals mijn Megadeth-favoriet "Youthanasia" zou ik 'em graag een 5 geven, maar heb dat toch niet gedaan, want:
(1) wat bezielt Mustaine, erh.. Die teksten??? Wat een bocht van 100°! Dat snap ik nu niet hoor.... Nu is ie plots pro de achterlijke Bush en diens catastrofale politiek? ik poog dus op tekst minder te letten, of het me alvast niet aan te trekken. Maar, sorry Dave, ik volg je niet meer, ik "geloof" nu plots je andere (eerdere) teksten een pak minder, of was het ironisch bedoeld? (ik heb het vooral over de titelrack, die duidelijk ook naar "United Nations" een sneer is. Rite: regering Bush heeft gelijk en de UNO is fout? Daveke, wat zijt ge allemaal aan het doen?)
(2) Dave: waarom, toch een prachtnummer als "A Tout Le Monde" in een nieuw niet fijn jasje steken? Was toch nergens voor nodig?
Ik meldde eerder al - denk ik - dat ik "A Tout Le Monde" gerust op mijn begrafenis wil horen, zo'n mooi nummer, maar dan wel de versie van "Youthanasia", als ze deze versie spelen, kom ik gegarandeerd terug uit de kist !!!!

Daarom.. krijgt deze CD géén 5, maar wel een verdienstelijke 4 !
Maar, mezelf kennende, misschien vergeef ik Dave wel een en ander en wordt het alsnog een 4,5...

Ben alvast héél erg benieuwd voor hun optreden "straks" in Hof Ter Lo (15 februari),.. ik hoop wel dat Mustaine, ondertussen live iets minder vals zingt dan vroeger (slechte Megadeth-ervaring op Bospop destijds!)

avatar van c-moon
c-moon schreef:

Vanavond

avatar van sinkthepink
Toch wel een goeie plaat dit, de teksten zijn inderdaad niet te rijmen met zijn vroegere werk. Erg goed geproduceerd, hierdoor een genot om naar te luisteren, de stijl van de nummers doen me erg denken aan RIP.

Germ (crew)
Wie is er op het idee om het schitterende A Tout Le Monde op nieuw op te nemen! Die zangeres van Lacuna Coil voegt werkelijk niks toe en ook het geheel is gewoon slechter geworden.

Dave heeft dit absoluut niet nodig.

avatar van Sebashuis
goed album.

maar lijk de amerikhastan riff niet een beetje veel op Bulls on Parade van Rage Against the Machine?

wel jammer.

en waarom die nieuwe a Tout Le Monde? 1 antwoord: Roadrunner.

avatar van James Douglas
Megadeth was ooit/is één van mijn favoriete metalbands. Ik waardeerde altijd de muzikale eigenzinnigheid en emotie van Dave Mustaine en zijn scherpe politieke en maatschappelijke analyses. Hoe anders is dat op 'United Abominations'? Mustaine laat zich een anonieme sound aanmeten. Waar Megadeth in het verleden een dunne, brakke of ronduit slechte productie had kiest men nu voor de 13-in-een-dozijn sound van Andy Sneap. Hierdoor wordt de sound gewoon inwisselbaar voor een 'Kreator' of een 'Exodus'. Waar ik mij evenzeer aan stoor zijn de ronduit ongenuanceerde teksten van Mustaine. Waar hij vroeger zonder naam en toenaam het mes op tafel kon leggen(vanuit linkse perspectieven) komt hij nu met patriotistisch geneuzel. Dit doet pijn.

Germ (crew)
In 2004 kondige Dave aan om nog één keer met een plaat te komen en nog één keer op tour te gaan.

Chris Poland werd liefdevol terug gehaald en er werd (m.i.) inderdaad een geweldige schijf opgenomen: The System Has Failed.
Goeie strakke nummers, catchy refreinen en goed gebruikte agressie.

De daaropvolgende tour (zonder Poland helaas) ook top.
Ik heb ze tijdens die tour 2x gezien (in 013 en op Waldrock) en dit was voor mij een goeie afsluiter van het tijdperk Megadeth.

Waarom dan toch nog deze CD. Gaat het om het geld? (wat door de remix van A Tout Le Monde wel aanneembaar) of is er een andere reden.

Ik kan geen andere reden bedenken, United Abominations voegt helemaal niks toe aan het MD oeuvre is daarom compleet overbodig.

Jammer.

avatar van AGE-411
Jezus, het moet meer dan een jaar geleden zijn dat ik deze gehoord heb. Rap even opnieuw luisteren

Ik herriner mij dat ik niet te enthousiast over was.

Charles Manson schreef:

Voor mij heeft Megadeth het allemaal net niet.

bijzondere irritante stem ook (en irritante kerel ook lijkt me, die Dave)

Ik heb So Far, So Good, CTE en RIP en ik denk eigenlijk precies hetzelfde. Ik vind het een soort van surrogaat-Metallica zonder 'bite'. En de zang van Dave klinkt me teveel als dat van een verwend ventje, en dat is nou niet bepaald wat ik bij deze muziek wil horen.

kaztor schreef:

Die stem heb ik eigenlijk maar 1 verklaring voor.
Ik vroeg me vroeger ook vaak af hoe het zat.

De vocalen zijn bij Megadeth van veel minder belang. Dus wordt er zowiezo weinig aandacht aan besteed. Maar hoe die kerel zijn teksten zingt. Ie leest ze precies af. Moet je eens live zien. Staat ie daar gewoon voor de mic, onbeweegelijk de tekst af te rammelen, zich concentrerend op het gitaarspel.

De stem van een gewone doorsnee kerel. Zoals ik en u zou klinken.

[quote="AGE-411
De stem van een gewone doorsnee kerel. Zoals ik en u zou klinken. [/quote]

waardoor Megadath zo'n gave een unieke band is! Zeker de door jouw genoemde albums. Ik zou daar overigens nog Peace Sells en the System Has Failed aan willen toevoegen.

Ik heb een behoorlijk lage stem, dus win ik het eigenlijk al van Dave kwa 'oomph'

Germ (crew)
Moet je minder zware shag roken maar de manier waarop Dave zijn 'lyrics' spuugt is onovertroffen!

avatar van AGE-411
Holy Wars is echt meesterlijk. Die vocalen zeg.

avatar van Soulmaggot
Zeer sterk album van Megadeth! Vooral Sleepwalker en Washington Is Next!

PriestMaiden
Sterkste album van Megadeth na het uitbrengen van Youthanasia. Spijtig dat het album iets na nummer 8 wat minder word. Maar toch een 5. Respect voor Mustaine!

avatar van horned_reaper
De artwork is in ieder geval erg sterk

avatar van Soulmaggot
De riff op het einde van Burnt Ice (dus ook de laatste van het album) is echt heerlijk!!!!!!

haveman
Voor mij behoort deze samen met Risk en The world needs a hero tot het slechtste wat Megadeth gemaakt heeft.

Belachelijk dat ze een nieuwe versie Tout le monde hebben opgenomen.