The Beloved - A Hundred Words (1986)

Label: Flim Flam

1. A Hundred Words (5:16)
  2. Slow Drowning (4:26)
  3. In Trouble and Shame (7:04)
  4. A Hundred Words [Edit] * (3:54)
avatar van E-Clect-Eddy
New Wave / Indie Rock aldus Discogs, duidelijk heel anders dan wat ik ken van hun bekendste album Conscience (1993) met daarop de 'uplifting hit' Sweet Harmony.

Deze EP is dan een stuk donkerder, met name Slow Drowning al hoor ik ook wat geluiden die doen denken aan Gary Numan's Dance (1981). Terwijl de opgejaagde drumritmes op de afsluiter zowel aan Bow Wow Wow als Boney M. doen denken.

De heruitgave van vrijdag heeft als bonus een edit van het titelnummer.

avatar van vigil
De 1ste 2 ep's en 1ste album janglen ze nog lekker wat af en klinken ze nog behoorlijk Smiths achtig met hier en daar wat electronische accenten. En inderdaad ook de hits Sweet Harmony en Outer Spacegirl zijn nog ver weg.
Boney M hoor ik overigens nergens in terug

Dat 1ste album is nu opnieuw uitgebracht met een shitload aan prettige extra's.