Ivo Dimchev - Sculptures (2017)

Bulgarije
Label: Fortune

1. Traveling Light (4:37)
  2. Back Home (4:33)
  8. Fortune (3:42)
  9. Sculptures (3:01)
  10. Rain (3:46)
  11. Woods (4:05)
  12. I Can Not [Sash & Blazh Edit] (4:07)
Mjuman schreef:
Dacht zelf aan een andere zangstem (maar daar kan ik even niet opkomen).

Jamie van The Irrepressibles u wel bekend

Jamie van The Irrepressibles u wel bekend

Nice try, ik dacht eerder aan zangers die klassiek geschoold zijn, of "klassiek" zingen - zoals een Andreas Schiff (vwb countertenor-stem) - hopelijk kom ik er nog op

avatar van perrospicados
Andras Schiff is pianist. Ik denk dat je Andreas Scholl bedoelt. Prachtige stem overigens

perrospicados schreef:

Scholl - opvallende vergissing; had net daarvoor nog naar 'em geluisterd Schubert (delen van Winterreise).

avatar van Chameleon Day
Ik hoor hier geen Andreas Scholl (top countertenor overigens). Stemgeluid neigt toch het meest naar Antony, hoewel daarmee niet is gezegd dat het een kopie is. Zeker niet. Ik hoor hier en daar ook wel wat Aaron Neville.

Fijne plaat dit...

Fijne plaat dit...

Ik had 't ook alleen over de counter-tenor stem (de "kopstem" dus) die dus idd ook aardig wat van Amazing (Aaron Neville) Grace wegheeft ; verder ben ik nog niet uit, maar dat kwartje zal ongetwijfeld nog wel eens vallen; dictie, klankkleur stem, intonatie kwamen me bekend voor, dacht "klassiek" maar kan me vergissen.

Chameleon Day schreef:
neigt toch het meest naar Antony

Qua vibrato zeker, maar verder vind ik het heel erg lijken op Jamie McDermott qua geluid.

avatar van muziekobsessie
Ik vindt zeker de eerste 6 nummers ijzersterk en zeer origineel met als hoogtepunt "kill" daarna zakt hij wat in waarna de laatste 2 weer erg mooi zijn. Soms hoor ik ook Tom Hickox erin. De nummers zijn lekker leeg geproduceerd waar ik erg van hou maar toch spannend en gelaagd(er gebeurd veel op de achtergrond). Die spanning mis ik wel met zijn live-plaat dus ik hoop dat hij bij Motel Mozaique niet alleen komt maar met een band. Meestal wordt daar op bezuinigd helaas, zeker bij nog onbekende artiesten. Wel grappig dat blijkt dat Antony een nieuw genre heeft ontwikkeld. Fijne tip Eric (wat is muziekmeter toch handig!), ga deze nog veel draaien!

avatar van -SprayIt-
Superopteden in Rotterdam tijdens de openingsavond van Motel Mozaique. Humor, een tikkeltje erotische spanning, maar vooral een prachtige stem. Ook zeer blij dat ik na afloop de cd heb kunnen kopen!

-SprayIt- schreef:

Jammer dat ik niet meer gegaan ben. Hadden we verdorie eindelijk die meeting eens kunnen hebben

aERodynamIC schreef:

Klopt! Ik had ook graag naar Nakhane gewild, maar ik had kunstbeurzen in Keulen en Brussel dit weekend. Ik moet zeggen dat ik de versies op de fysieke cd wel wat minder vind nu. Bijvoorbeeld Black is totaal anders dan de YouTube versie, ik twijfel om naar 4* te gaan.

avatar van Venceremos
Volgende week 2x in Leeuwarden, theatershow op zaterdag, muzikale performance zondag. Val met m'n neus in de boter!

avatar van -SprayIt-
Ik pak alleen de zondag mee, vorige optreden in Rotterdam was zeer goed! Luister deze cd veel in de auto, blijft beklijven!

avatar van Venceremos
Hij heeft helaas moeten cancelen vanwege familieomstandigheden.

En Ivo is door bij de X Factor UK... niet iedereen in het publiek en jury kon het waarderen

avatar van Chameleon Day
Op spotify staat nu een versie van Sculptures uit 2018 met andere hoes en met 9 tracks. Deze versie hier (met 12 tracks) staat er niet (meer) op. Als je op de spotifylink op deze pagina klinkt, verschijnt echter het album met de hoes die hier is weergegeven. Alleen dan met 8 tracks. Wonderlijk. Weet iemand hoe het zit? Heeft de cd-versie wel de oorspronkelijke 12 nummers?

aERodynamIC schreef:

The X Factor UK 2018 Ivo Dimchev Auditions Full Clip S15E03 - YouTube - m.youtube.com

Tsja, deed hij een serieuze poging? Zat hij het publiek en jury wat voor de gek te houden? Optreden (met die dansers) was niet sterk. Eufemistisch uitgedrukt. Zang was ook niet zuiver. Gewoon vals op te veel momenten.

Chameleon Day schreef:

Ik heb hem ook veel sterker gezien en gehoord in andere opnames te vinden op YouTube (ik heb hem nog niet live meegemaakt). Benieuwd wat ie verder gaat doen daar. Volgens mij liep ie de boel een beetje te fucken daar, maar hij geeft echt van dit soort performances. Recentelijk nog selfie concerts. Ook heel maf. Maar hij tourt al jaren op deze manier met experimentele optreden, dus heel vreemd is het nu ook weer niet. Zo is hij blijkbaar gewoon.

avatar van Manfield
Deze stond samen met zo'n 10 albums nog op de lijst van albums uit 2017 om nog eens te luisteren. Maar na de hierboven X Factor video gezien te hebben , denk ik dat ik pas.

Manfield schreef:

Afgezien van het feit dat je ervoor in de stemming moet zijn, kan je ook gewoon naar muziek luisteren - video's en clips kunnen mij regelmatig gestolen worden omdat ze niets toevoegen.

avatar van Manfield
Ha, mij meestal ook. Maar als je dan een video ziet als deze, dan beken ik eerlijk dat het geen mooi of interessant uithangbord is voor zijn muziek. Daardoor zakt mijn interesse voor deze artiest. Maar wie weet komt er een moment waarop ik denk er wel zin aan te hebben..

Manfield schreef:

Denk ook dat Ivo gewoon lak heeft aan conventies en mass entertainment.

Verder gewoon rustig eens doen - theatraal, melodrama volop aanwezig; denk Irrepressibles in overtreffende trap. Vocaal doet zijn vibrato af en toe denken aan anderen, maar die betoveren/slepen je veel meer mee.

Manfield schreef:

Misschien kan je dan meer met Heiðrik. Iets minder theatraal wellicht en als verschijning ook wat meer down to earth dan Ivo, die soms van gekkigheid niet weet wat ie moet doen.

avatar van Fathead
Wat een naar filmpje, of ben ik te weekhartig? Gaat dat altijd zo daar, dat boegeroep tijdens het zingen? (Ouwelulmodus...) De man kan prachtig zingen. Oké, het is excentriek, maar dat is toch juist leuk. Ik vond de lippen van dat vrouwelijke jurylid trouwens ook behoorlijk excentriek...

avatar van Venceremos
Op Spotify staat nu een andere hoes en de nummers klinken ook lichtelijk vervormd. Ik koester dus mijn gepindakaasde origineel.

avatar van Arrie
Fathead schreef:

Ik ben het met je eens, Fathead. Ik vind de reacties van de jury en het publiek ook niet altijd even prettig bij degelijke programma's. En ook ik vond het helemaal niet zo verkeerd, en de zang best wel fraai.

Ik ben vooral verrast dat deze man besluit mee te doen aan The X-Factor. Ik denk niet dat ie het wil winnen, want dan zit je meteen vast aan vervelende contracten met te controlerende platenmaatschappijen (van Simon Cowell), ik denk dat hij zijn optredens een bij een groter publiek wilde brengen.