The Voidz - Virtue (2018)

Label: RCA

1. Leave It in My Dreams (3:59)
  2. QYURRYUS (2:52)
  3. Pyramid of Bones (4:28)
  4. Permanent High School (4:13)
  5. ALieNNatioN (4:39)
  6. One of the Ones (2:38)
  7. All Wordz Are Made Up (3:19)
  8. Think Before You Drink (2:46)
  9. Wink (4:00)
  10. My Friend the Walls (4:02)
  11. Pink Ocean (5:26)
  12. Black Hole (3:15)
  13. Lazy Boy (3:31)
  14. We're Where We Were (3:46)
  15. Pointlessness (5:15)
UnknownPleasure
Godverdorie : Pointlessness / All Wordz Are Made Up / QYURRYUS / Wink zijn echt heel goed. Als de rest van het album ook dat niveau heeft kan hier zomaar een meesterwerkje in de maak zijn.

avatar van nelnontwisa
en wat mij betreft sla je de beste van het stel nog over ook: leave it in my dreams vind ik echt heel erg goed.

nelnontwisa schreef:

Oeps!
en ben ook ALieNNatioN vergeten.

avatar van JVT
JVT
Geweldige plaat! Ondertussen een keer of 5 beluisterd en het is genieten. De geweldige stem van julian casablancas gegoten in een mix van rock, funk, hiphop en wat gekheid. Mss wel zijn beste plaat sinds Is this it , hoewel dat natuurlijk voorbarig kan zijn. Afwachten hoe de houdbaarheidsdatum is van deze plaat.
Hoop dat deze wat opgepikt gaat worden hier om MM.

UnknownPleasure
Ongelofelijk smerig plaatje. Neonlichten, punk en battery acid.

avatar van hailtotherainbow
"Godverdomme, ik heb genoeg van Duran Duran" zei een zanger op café in de vroege jaren tachtig, en hij bonkte zijn vuist op de tafel. Hij riep zijn bandleden bijeen en besloot het heft in eigen handen te nemen. De new wave band reist naar 2050 om te luisteren naar muziek uit dat decennium. Als ze met hun bevindingen terug willen keren naar hun temporele bakermat loopt er iets fout. De tijdmachine is kapot gegaan in het jaar 2018 waardoor ze enkel naar dat jaar terug kunnen keren (geen idee waarom). Daar zijn ze dan gestrand, op het midden van hun traject te midden van emojis en memes en de zanger zegt "wel, godverdomme, ik zal onze plaat dan maar in 2018 uitgeven zeker?" "Stop eens met vloeken" zegt de drummer van de band. "Ge weet dat ik tourette heb, godverdomme" zegt de zanger.

Virtue is een intrigerende plaat die spijtig genoeg zijn lengte niet rechtvaardigt. Het is als wandelen tussen bergen schroot op een schroothoop. Hier en daar zijn werkelijk pareltjes te vinden. Er staan werkelijk vuile en evenzeer frisse nummers op en die bevinden zich voornamelijk aan het begin en het einde van de plaat. Maar Think Before you Drink is een zeer oppervlakkig en saai nummer. Black Hole is een zooitje dat niet zoals vele andere rommelige nummers een enorme aantrekkingskracht met zich meedraagt maar ook echt beter op de schroothoop beland was. One of the Ones en Wink, daar heb ik ook niets mee.

Maar genoeg gezaagd. De eerste vijf nummers voelen haast aan als een frisse wind in de muziekscene (tenzij ik wat linken gemist heb). Pointlessness, Pink Ocean en All Wordz are Made Up zijn ook klasse-schrootwerkjes.

Hier zal ik zeker nog naar terugkeren

avatar van Grecio
Pyramid of Bones is een grof nummer zeg. Veel te ontdekken op dit album! Weet niet wat "think before you drink" op dit album doet, zeer irritant nummer. Maar dat soort gekke nummers maakte Casablancas wel eerder, nummer op zijn solo album doet er wel een beetje aan denken. Al klonk dat nog ergens naar.

avatar van j-do
Verfrissend. Heerlijke schijt-aan-alles en laat ons gewoon de muziek maken waar wij een kick van krijgen mentaliteit.

avatar van Pinsnider
hailtotherainbow schreef:

Hier zal ik zeker nog naar terugkeren

Deze review is net zo fris en raak en als deze plaat!!

avatar van juvefc_robin
Wat een heerlijk verfrissende plaat van The Voidz. Met de weken vind ik deze plaat beter en beter worden. Wellicht door het zonnige weer? Want met alle vrolijkheid die om je oren vliegt werkt een zonnestraal des te aanstekelijker.

Een pak toegankelijker en inderdaad zomerser dan de voorganger. Kwalitatief ook beter (hoewel ik de vorige ook kon pruimen - vond ik net iets intrigerender dan deze) al is het inderdaad soms hit 'n miss. Prachtige nummers worden afgewisseld met nummers die moeilijk te beluisteren vallen of waar weinig mee aan te vangen valt. Wat opvalt is dat The Voidz goed kan variëren: dan weet je dat je met sterke muzikanten te maken hebt. Respect voor Julez en de zijne...

avatar van nelnontwisa
Heb sinds ik naar dit album luister om de zoveel tijd een nieuw favoriet nummer, maar voor nu toch wel even een dikke shoutout naar Wink. Wat een geweldig nummer zeg.
Sowieso groeit deze plaat nog steeds, heerlijk werkje.