Travis - The Boy with No Name (2007)

Label: Independiente

1. 3 Times and You Lose (4:14)
  2. Selfish Jean (4:00)
  3. Closer (4:00)
  4. Big Chair (4:07)
  5. Battleships (4:11)
  6. Eyes Wide Open (2:59)
  7. My Eyes (4:08)
  8. One Night (4:00)
  9. Under the Moonlight (4:00)
  10. Out in Space (3:35)
  11. Colder (4:06)
  12. New Amsterdam / Sailing Away (9:26)
  13. Perfect Heaven Space * (3:50)
  14. Say Hello * (3:33)
  15. The Great Unknown * (2:25)
avatar van musicfriek
Reint schreef:
Dat meen je niet! Dat album is geweldig!

Je bedoelt die van Modest Mouse waarschijnlijk?

avatar van TerryA
en nu dat Travis terug zijn kunnen we hopen dat Keane (en in sommige opzichten ook Coldplay) niet meer hoeven op te dagen!!!

Het was even wachten voor de fans van Travis op een nieuw schijfje.
Na het uitkomen van hun laatste studioalbum '12 memories' in 2003 bleef het aardig stil.

Oke,er kwam natuurlijk nog een greatest hits cd uit met de titel 'Travis singels' met nog 2 nieuwe nummers maar vele dachten dat het Schotse viertal hun langste en succesvolste tijd wel gehad zou hebben.

We schrijven nu 2007 voor 4 jaar naar hun bovengenoemde laatste studio album dat toch een beetje tegen viel.
Met veel nieuwsgierigheid schuif ik het album in mijn cdspeler (promo cd) en ga er eens rustig voor zitten.
Ik kende Closer al (de nieuwe singel) die al op youtube stond en lekker in het gehoor lag.

Ik moet eerlijk zeggen de cd is ver boven mijn verwachtingen!

Travis doet eigenlijk niks nieuws,niks schokkerend,niks experimenteel maar Travis is weer gewoon Travis en doen wat ze het beste kunnen...
Een schijfje vol met mooie popsongs stoppen!

Lekker nummers met een hoog 'relax muziek in de auto of thuis gehalte' mooie luistermuziek is misschien een beter woord.

7 Mei komt dit (in mijn ogen) juweeltje van een schijfje uit
Ik zelf heb de cd en vinyl versie al besteld dit is misschien wel een van de beste albums van 2007 ondanks dat het nog zo vroeg in het jaar is.

Over de nummers individueel ga ik verder niks zeggen luister hem zelf en oordeel zelf!

avatar van Savant
Het moet wel een heel lief jongetje zijn, die Fran Healy. Spelend op een schoolplein waar ook de gekke zusjes van Cocorosie spelen. Ze spelen met Wayne, die rare jongen van de Flaming Lips. Fran wil ook graag meespelen maar Fran mag nooit niet meedoen. Wel lief genoeg, daar niet van. Maar hij is te braaf. Geen gekte. Geen ballen. Fran begrijpt dat niet zo goed. Hij moet er van huilen.

Gelukkig voor Fran is Chris van Coldplay er ook. En die grappige jongen van Keane. Daar mag hij wel mee spelen. Samen gaan ze een stoer plan bedenken. Nog eens een keer dezelfde plaat maken. Met weer van die gevoelige, lieve liedjes. Dan worden ze weer lief gevonden. En ook een beetje stoer. Fran droogt zijn tranen en holt naar zijn vriendjes toe. Gelukkig regent het niet altijd!!

Jornaquin
Joy4ever schreef:

Naast the Man Who heeft Travis mijn inziens niets goeds uitgebracht Nicolage.

The Invisible Band is anders ook wel een toffe plaat hoor Tommetje

avatar van Reint
musicfriek schreef:

Je bedoelt die van Modest Mouse waarschijnlijk?
Ja, die bedoelde ik.

Nu de eerste keer aan het luisteren. Erg lekker weer. Inderdaad als vanouds. Superrelaxed, heerlijk voor in de auto of thuis met een koptelefoon op. Liggend op de bank, lekker wegdromen.

Ja dit bandje bevalt me nog steeds. De cd klinkt super tot nu toe. Ik denk dat ik m nog even een paar keer moet luisteren en dan is ie helemaal top!

nijme255@adsl
Travis heeft na The Man Who geen behoorlijke plaat meer gemaakt. Ooit met Coldplay uitgeroepen tot de Britse hoop in bange popdagen. Jammer dat deze nieuwe daar geen verandering in heeft aangebracht.
Het is allemaal weer te netjes en te saai zodat er derhalve weer weinig met ondergetekende gebeurd na het beluisteren. Iets als achtergrondmuziek, lees behang, is misschien een oplossing?
2 sterren voor de moeite.

avatar van darkhorse
Ook ik vind dit een lichte tegenvaller. Dit komt volgens mij voornamelijk door het zeer hoge niveau van the man who waarmee ik alles wat travis daarna heeft opgenomen vergelijk. Op zich heeft deze leuke luisterliedjes zoals my eyes. niet meer of minder dan een 3.

avatar van LittleBox
nijme255@adsl schreef:

Terwijl ik vind dat deze figuren niet eens in de schaduw mogen staan van een band als Elbow. Dát is pas hoop in bange dagen.

avatar van henrico
Nou, mij kan het niets schelen dat het braaf is en niet vernieuwend is. Ik geniet erg van het album. Mooie nummers.

avatar van joko16
ja ja dit is best goed, maar Elbow is haute categorie !

hhm, erg fijn album om naar te luisteren met aanstekelijke songs ! lekker dromerig

4 sterren

EVANSHEWSON
Moet dit dringend eens gaan beluisteren, ben zéér nieuwsgierig !

avatar van timhardt
Fijn plaatje, niets om wakker van te liggen, gewoon fijn plaatje. THe invisible band & the man who blijf ik wel nog een trapje hoger vinden.

avatar van musicfriek
Eerder was ik nog niet zo positief over dit album, maar langzaamaan begin ik het steeds beter te vinden. De nummers blijven beter en beter in mijn hoofd zitten. Closer is prachtig, vooral qua muziek (strijkers!). 3,5*

avatar van ErikM
Een cd met weer een aantal hele fijne popliedjes, typisch Travis dus. Vooral Closer, Eyes wide open en Eyes. 3,5*!

avatar van Peter88
Toch weer een goed album van Travis. Hun vorige album viel iets tegen, maar met dit album is Travis toch weer terug met waar ze goed in zijn. Opener Three Times And You Lose is goed mooie ballad, Selfish Jean is een erg lekker nummer, Closer is een relax nummer en een goede eerste single (de clip is ook geniaal). Dat duet met KT Tunstall is ook erg goed, al staat die dacht ik niet op elke versie van The Boy With no Name

4.0

Best een leuk album. Had het niet meer verwacht na het desastreuze 12 memories. Klinkt lekker in het oor, vooral nr 1 smaakt naar meer. Thumbs up Travis!

3.5

tuktak
in tegenstelling tot anderen vind ik dit het beste album van travis. een prima geheel met alleen maar goede liedjes. misschien niet vernieuwend, maar wel een album die ik van begin tot eind erg goed trek. het is zelfs mijn favoriete cd van dit moment geworden.
het geheel van het album vind ik sterker dan hun vorige albums, en met name de sfeer vind ik helemaal travis, alsof ze hun geluid eindelijk gevonden hebben. zo voelt het althans voor mij .
dat het wat zoet en braaf klinkt vind ik niet relevant bij het beoordelen van een cd, is iets wat niet braaf is per definitie beter? dat lijkt me natuurlijk niet.
de red hot chili peppers maken nu ook brave muziek, toch is hun laatste werk vele malen beter dan hun oudere punkfunkshit. vind ik dan.

avatar van starsailor
Prima album en Travis doet gewoon weer waar ze het best in zijn, namelijk mooie songs maken.
Ik ben ook niet altijd in de stemming voor dit soort muziek en luister dan liever naar iets harders/aggressievers maar als je hiervoor wel in de stemming bent, is dit prachtig.

avatar van divart
Na 4 jaar wachten had ik toch wat meer verwacht. Geen vernieuwende zaken, maar toch wel mooie liedjes. Het geluid op dit album is niets mis mee, maar de nummers blijven maar niet hangen.

avatar van starsailor
vaker draaien.....??

avatar van jovad
wie had dat nog gedacht. Na the invisible band, die volgens mij het creatieve hoogtepunt van travis was, kwam er de regelrechte tegenvaller: 12 memories... Travis The Singles leek de voorbode te zijn van een split (en een manier van de platenfirma om er nog wat geld uit te slaan)... maar niets is minder waar. Travis heeft wat tijd nodig gehad maar zich wel danig herpakt en voila: wat een mooie CD !!

Aanrader !

avatar van Cerclezot
Vandaag voor het eerst beluisterd en het is niet slecht maar had toch iets meer verwacht op basis van closer en my eyes. Ik begin met 3,5 sterren.

avatar van Johanv4434
Volgens mij een geweldige plaat. Ik zal zeker hun oudere albums eens moeten uitproberen, als ik de reacties zo bezie.

avatar van SirNoodle
Toevallig deze van Travis samen met Morrissey (you are the quarry) in de autoradio zitten, en dan hoor je toch goed waarom Morrissey zo'n monument is, en Travis niet.

Aan de oppervlakte klinkt het wel goed bij Travis, maar daar blijft het ook zowat bij. Halfweg de plaat begint het allemaal wat teveel op elkaar te lijken, en begin je wel wat ziekjes te worden van het suikerzoete randje aan alles.

All surface, no feeling...

Voor de liefhebbers van het genre,.. anders kun je hem echt laten liggen. Het is een beetje een album vol redelijk b-kantjes. Aan het begin gaat het nog wel, maar in het tweede gedeelte van het album vind ik het een beetje erg zoutloos worden.

avatar van Reijersen
Niks aan de hand-muziek van Travis. Vind dit echt zo'n band waar ik blijkbaar aan een Best of, of Greatest Hits genoeg heb. Matig album.

avatar van otherfool
Weinig, zo niet niets nieuws onder de Travis zon met The Boy With No Name. Dat is voor de fans helemaal niet erg natuurlijk, maar persoonlijk had ik wel op wat meer pepertjes gehoopt. Natuurlijk staan er een paar heerlijke liedjes op (Closer, Sailing Away, My Eyes) maar je kunt voor hetzelfde geld nog eens The Man Who opzetten...

2,5*.